Schumacher is realistisch

Michael Schumacher denkt dat de kans erg klein is dat hij over twee weken, tijdens de Grand Prix van Brazilië, de wereldtitel nog kan veroveren.

"Het kampioenschap is voor mij voorbij, daar moet ik eerlijk in zijn", aldus de Duitser na afloop van de Grand Prix van Japan, waarin hij uitviel. "Ik denk niet dat ik nu nog wereldkampioen kan worden."

In de slotfase van de race vandaag blies Schumacher zijn motor op en moest de strijd staken. De Spaanse titelverdediger Fernando Alonso pakte hierdoor de zege, en heeft nu in de tussenstand een voorsprong van tien punten op de Duitser, die bezig is aan zijn laatste races.

Schumacher verwacht dat de Spanjaard in Brazilië bij de eerste acht zal rijden en dus minimaal een punt pakt, precies het punt wat Alonso nodig heeft om zeker te zijn van het prolongeren van de titel. "Fernando is een erg goede coureur, dus dat zal geen probleem zijn," aldus de Duitser, die alleen nog kampioen kan worden als Alonso in Brazilië buiten de punten valt en hijzelf de race wint.