"Blessure Kuyt ziet er niet goed uit"

Na afloop van de 1-1 gisteravond in Sofia tegen Bulgarije liet bondscoach Marco van Basten zich pessimistisch uit over de blessure van Dirk Kuyt.

"Hij verzwikte zijn enkel. Het ziet er niet goed uit," aldus Van Basten, die niet verwacht dat de spits van Liverpool en Oranje tijdig is hersteld voor de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië, aankomende woensdag "Ik denk niet dat hij dat duel haalt. Dus we moeten nog iemand oproepen. Wie? Daar zullen we nog even rustig over nadenken."

Van Basten zei dat Robin van Persie het als centrumspits, na het uitvallen van Kuyt, prima had gedaan. "Hij is zeker een optie, ja. Robin is een complete voetballer. Hij kan overal goed uit de voeten."

Op de wedstrijd zelf keek Van Basten met gemengde gevoelens terug. "Als je na een uur nog steeds op achterstand staat, mag je misschien blij zijn met een punt. Maar gezien het spelbeeld had er voor ons meer ingezeten. We hebben veel karakter getoond. De spelers hebben voor elkaar gevoetbald. Dat is positief. Dat we niet hebben gewonnen, is eigenlijk de enige smet op deze wedstrijd."