Podium voor Montoya in eerste race

Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya is gisteren als derde gefinishd in zijn allereerste stock car-race. De Colombiaan deed mee aan een wedstrijd in de ARCA RE/MAX-serie op de Talladega Superspeedway.

De Colombiaan vertrok vanaf de tweede startplaats en in de eerste ronde reed hij zelfs nog even kort aan de leiding met zijn Dodge Charger. Montoya raakte nog betrokken bij een crash en kreeg een straf van de wedstrijdleiding omdat hij de pits was binnengekomen, terwijl de pitstraat gesloten was.

Na afloop van de race was Montoya tevreden. "Het was een mooie race. In het begin was ik een beetje te voorzichting. Ik bleef laag rijden omdat ik me daar comfortabeler voelde. Toen ik terugviel middenin een batterij auto's, riep het team 'kijk uit, kijk uit'. De wagens kwamen recht op me af. Mijn auto ging alle kanten op, maar spinde niet. Het team wist de auto hierna snel op te lappen. Ik ben vervolgens blijven pushen tot ik weer aan de voorkant van het veld kwam. Dat is anders dan in de Formule 1. Als je daar achterop raakt, dan blijf je achteraan rijden, ook al ben je twee seconden sneller dan de auto voor je. Ik heb lange tijd niet meer zoveel plezier gehad in racen," aldus de Colombiaan, die volgend seizoen in de NASCAR Nextel Cup zal rijden.