Ritsma beslist in oktober over toekomst

Rintje Ritsma zal in oktober een beslissing nemen of hij zijn carrière verlengt. De voormalige Europees en Wereldkampioen heeft wel het probleem dat zijn sponsor Sitel.nl de samenwerking heeft beëindigd

Het bedrijf vond geen partners om de ploeg te financieren en haakte daarom af, zo maakte het Amsterdamse telecombedrijf donderdag bekend. Voor Ritsma kwam het nieuws niet als een verrassing. Wegens het ontbreken van een sponsor stond de samenwerking met trainer Jillert Anema al op een laag pitje, “ik doe nu alles zelf” aldus Ritsma.

Volgende maand zal Ritsma beslissen of hij schaatscarrière voortzet.“Ik wil aftasten of ik nog het niveau heb om goed mee te kunnen doen. Daarom heb ik nog geen vaart gezet achter de zoektocht naar een sponsor. Ik wil niet een geldschieter aantrekken en dan in november zeggen dat ik ermee stop.” Vooralsnog heeft Ritsma echter het idee dat hij zijn niveau van vorig jaar kan benaderen. “Op dit moment gaat het verrassend goed. Als ik op de NK afstanden start, dan maak ik het schaatsjaar ook af.”