Van Nistelrooy wil eindigen bij Real

Ruud van Nistelrooy heeft in de Spaanse krant AS laten weten dat hij zijn carriére bij Real Madrid wil beëindigen. De Brabander wil naar eigen zeggen zoveel mogelijk prijzen in de wacht slepen voor zijn Spaanse werkgever. Afgelopen zomer kwam de aanvaller over van Manchester United.

Van Nistelrooy wil zich bij Real Madrid elke dag meer gaan verbeteren als speler van het elftal. "Deze club is een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Ik heb bij Manchester United vier prijzen gewonnen, maar ik wil meer en Madrid heeft mij die kans gegeven. Deze club is het beste dat mij op dit moment in mijn carrière had kunnen gebeuren."

Vorig seizoen speelde de Brabander nog voor Manchester United. Na onenigheid met de trainer van The Mancunians, Sir Alex Ferguson, besloot Van Nistelrooy te vertrekken uit Engeland. Hij kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij de Engelse topclub. "Aanvankelijk ging het vorig seizoen heel goed. Maar het laatste kwart was er een om snel te vergeten. Waarom? De omgang met Ferguson was opeens niet meer zoals voorheen. Het werd heel moeilijk om met elkaar te werken."

Het eerste jaar dat de aanvaller actief was voor Manchester United deed hij het heel erg goed. Ook de relatie tussen hem en Ferguson was uitstekend. "Maar in februari speelden we de finale van de Carling Cup tegen Wigan Athletic en ik zat de volledige negentig minuten op de bank. Dat voelde ik als een heel diepe steek in de rug."

Van Nistelrooy is erg te spreken over de trainer van de Madrileense ploeg, Fabio Capello. "Zijn werk met spelers als Ruud Gullit en Frank Rijkaard bij AC Milan is het hoogtepunt van het moderne voetbal. Mijn eerste indruk van hem is heel goed. Hij is heel direct en noemt de zaken bij de naam. Capello zal nooit 'misschien' op een vraag antwoorden. Altijd 'ja' of 'nee'. Hij weet wat hij wil en dat is heel goed."