PSV niet blij met woorden Foppe de Haan

PSV heeft boos gereageerd op de uitlatingen van Jong Oranje-coach Foppe de Haan over Ibrahim Afellay. Vorige week zei de Fries dat de middenvelder van PSV enkele maanden geen wedstrijden zou moeten spelen, zodat hij aan zijn fysieke basis kan werken. De Eindhovense club heeft gezegd dat De Haan niet weet waar hij over praat.

De afgelopen tijd moest Afellay zich regelmatig afmelden bij Jong Oranje vanwege blessures. "Wij kennen die jongen door en door", aldus technisch manager Stan Valckx. "We weten echt wel wat we doen."

Ronald Koeman heeft De Haan gebeld na diens uitlatingen, maar de coach van de Eindhovenaren wil niet ingaan op de inhoud van dat gesprek. De club ontkent echter niet dat Afellay blessuregevoelig is. Volgens clubarts Cees-Rein van den Hoogenband is daar echter een logische verklaring voor. "Ibrahim heeft een heel late groeispurt meegemaakt. Daarom heeft hij steeds op het randje van zijn eigen belastbaarheid gespeeld. Maar nu wordt hij niet langer meer en groeit hij daar vanzelf overheen."