Uitslagen België speelronde 3

Dit weekend werd de Belgische Jupiler League weer hervat, door interlands hebben de clubs al weer een week zonder competitiewedstrijden achter de rug. Belangrijkste wedstrijden deze ronde: Westerlo - Anderlecht en Racing Genk tegen Standard.

Westerlo - Anderlecht

Anderlecht begon goed aan de wedstrijd binnen 25 minuten stond de ploeg al met 0-2 voor door doelpunten van Mohammed Tchité. Direct na het tweede doelpunt van Tchité werd Westerlo wakker en nog geen 2 minuten later scoorde Wim Mennens via een vrije trap alweer de 1-2 en leek het er op dat het een mooie wedstrijd zou gaan worden.

In de tweede helft leek Anderlecht alles onder controle te hebben, tot Ogunsoto de 2-2 binnen tikte. Anderlecht scoorde niet veel later alweer de 2-3 via uitblinker Tchité en nog tien minuten later wist 'paarswit' de drie punten bijna zeker te stellen door de 2-4 van Nicolas Frutos. Ogunsoto wist het verlies van Westerlo nog te verkleinen tot 3-4.

Racing Genk - Standard

Racing Genk startte zaterdagavond sterk tegen Standard Luik maar vergat te scoren. Daarna bloedde de wedstrijd dood. Tot het moment dat de verdediging van Standard onoplettend verdedigde bij een hoekschop en Bosnjak voor de 1-0 zorgde. Het feest bij de thuisploeg duurde niet al te lang want nog geen minuut later scoorde Standard alweer de gelijkmaker.

Ook na de pauze was het spel niet best. Uitgespeelde kansen waren er niet. Af en toe kwam er nog iemand dichtbij de winnende treffen. Vandenbergh had de grootste kans op de winnende treffer, hij raakte de binnenkant van de paal.