Chelsea en United winnen

Titelkandidaten Chelsea en Manchester United hebben vandaag solide overwinningen behaald. Tottenham Hotspur ging gisteravond verrassend onderuit.

Door twee vroege doelpunten van Kevin Davies en Iván Campo kwam Bolton Wanderers al snel in een goede positie om Tottenham Hotspur klop te geven. De ploeg van coach Martin Jol had niet de veerkracht om de achterstand ongedaan te maken. Zelfs een doelpunt zat er niet in voor de subtopper.

Fulham kreeg vanmiddag ongenadig een pak slaag van Manchester United. Met Edwin van der Sar op doel maakten The Red Devils een wereldstart van het nieuwe seizoen. Door doelpunten van Louis Saha, Ian Pearce (eigen goal), Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo stond United al binnen twintig minuten op een 4-0 voorsprong. Voor rust zorgde Rio Ferdinand, met eveneens een eigen doelpunt voor de aansluitingstreffer. In het tweede bedrijf besloot Wayne Rooney het duel met zijn tweede goal: 5-1.

Chelsea, dat dit seizoen de titel probeert te verdedigen, begon thuis op het eigen Stamford Bridge tegen Manchester City. Ook hier viel al snel een goal; aanvoerder John Terry zette zijn ploeg al na elf minuten op voorsprong. Middenvelder Frank Lampard verdubbelde die stand al na enkele minuten. In de tweede helft smeerde Bernardo Corradi met twee domme overtredingen zichzelf een rode kaart aan. De eindstand werd door Didier Drogba bepaald. Na een geweldige aanval rondde de Ivoriaan goed af voor de 3-0 eindstand.

Uitslagen:

Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur 2-0
9' Davies 1-0
13' Iván Campo 2-0

Manchester United - Fulham 5-1
7' Saha 1-0
14' Pearce (ed) 2-0
16' Rooney 3-0
19' Ronaldo 4-0
40' Ferdinand (ed) 4-1
64' Rooney 5-1

Chelsea - Manchester City 3-0
11' Terry 1-0
25' Lampard 2-0
63' Corradi (City/2x geel)
78' Drogba 3-0