Parreira: "Zege goed voor vertrouwen"

De Braziliaanse bondscoach Carlos Parreira erkende dat zijn ploeg niet goed speelde tegen Ghana (3-0). Zijn collega Ratomir Dujkovic was ondanks de uitschakeling trots op Ghana.

Parreira vond dat de uitslag de verhoudingen geen recht aandeed: ”De score geeft het wedstrijdbeeld niet goed weer. Het was niet gemakkelijk voor ons, maar de zege is goed voor ons vertrouwen. De achtste en kwartfinales zijn cruciaal op een WK, we hebben een ploeg die de finale moet kunnen halen.”

Ronaldo, met vijftien treffers de nieuwe WK-topscorer, telde z’n zegeningen: ”Dat record was geen doel op zich, maar ik ben wel gelukkig. We winnen hier als ploeg en dat ik dan het doelpunt scoor is niet belangrijk. Op deze basis moeten we verder bouwen. Het was een heel moeilijke wedstrijd. Ghana is een lastig team en iedereen geeft altijd alles tegen de wereldkampioen.”

Even ontstond er consternatie rond Ratomir Dujkovic, de coach van Ghana. Dujkovic keerde niet terug na de hervatting vanwege aanmerkingen op de leiding. ”Dit is de eerste keer in mijn carrire dat me dit overkomt. Maar ik moet Brazili feliciteren. Nu het ons versloeg, is het de grote favoriet. Ik ben wel trots op mijn spelers”, aldus de oefenmeester. Ook keeper Kingson neemt met een goed gevoel afscheid van het hoogste podium: ”We hebben geprobeerd om ze vast te zetten op het middenveld. Dat is ons wel gelukt, maar het liep telkens fout in het strafschopgebied. Jammer dat Essien er niet bij was, hij is onze motor.”