Woede, ongeloof en trots in Australië

Woede, ongeloof en trots. Dat zijn vandaag de meest gebruikte woorden op de sportpagina's van de kranten in Australië. De uitschakeling van de Socceroos door Italië op het WK voetbal kwam net iets te laat om de papieren versie te halen, maar de websites van de kranten besteden er uitgebreid aandacht aan.

"Australië in tranen", kopt The Australian. "De hoop van een natie wreed verstoord door de controversiële beslissing van de Spaanse scheidsrechter Luis Medina Cantalejo."

The Melbourne Age meldt de arrestatie van veertien teleurgestelde voetbalfans in Melbourne die hun frustratie en woede botvierden op agenten, auto's en Italiaanse fans. De Sydney Morning Herald houdt zich meer bezig met de weigering van Guus Hiddink om mee te werken aan een zegetocht voor de Socceroos. "Ik ga niet terug voor een triomftocht alleen omdat we de tweede ronde hebben gehaald". aldus Hiddink volgens de krant.

John Howard, minister-president van Australië, is trots op zijn Socceroos. "Ik heb een gebroken hart. Het is een wrede manier om te verliezen, zo in de laatste minuut, maar het team heeft de hele wedstrijd ongelooflijk dapper gespeeld" aldus Howard.

Submitter:  Bron: FOK!sport