Hiddink tevreden over team

De bondscoach van Australië, Guus Hiddink, blikte in tegenstelling tot collega Marco van Basten tevreden terug op het onbesliste duel met het Nederlands elftal (1-1).

"We hebben de laatste weken grote stappen vooruit gezet. We worden beter en beter. Dat geeft vertrouwen voor het WK. Daar ben ik blij om," aldus Hiddink.

Hiddink excuseerde zich niet voor het af en toe wel heel ruwe spel van het Australische team. "Het Nederlands elftal is technisch en tactisch heel goed geschoold. We moesten ons daar tegen wapenen. Dat is redelijk tot goed gelukt. Ik vind niet dat we overdreven hard hebben gespeeld. Natuurlijk kreeg Wilkshire een rode kaart. Maar dat was een beetje ongelukkig. Hij is normaal geen gemene speler".

De voormalig trainer van PSV wilde niet speculeren over de kansen van zijn ploeg op het WK. In de eerste ronde moet Australië het opnemen tegen Brazilië, Japan en Kroatië. "Dat wordt niet makkelijk. Ik vind het wel heel positief dat we steeds beter worden. We moeten maar kijken waar en hoe het afloopt."