Hofs alsnog naar het WK ?

Er is een kans dat Nicky Hofs toch aan het wereldkampioenschap voetbal mag deelnemen. Dit als vervanger voor Rafael van der Vaart, die nog steeds tobt met een blessure en niet fit genoeg is.

Zaterdagochtend trainde Van der Vaart nog wel met Oranje mee, maar hij is nog niet fit genoeg om vanmiddag op de bank te beginnen. Daarom gunde bondscoach Marco van Basten de middenvelder verder een dagje vrij. "Apart trainen is niet leuk, dat weet ik nog uit de tijd dat ik zelf speelde. Daarom is het soms goed om even naar een andere omgeving te gaan, waar vrienden en familie zijn. Vandaar dat we Rafael even naar huis hebben gestuurd," aldus de bondscoach.

Van der Vaart zal vanmiddag wel aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Australie, maar ook daarna zal hij zich weer bij zijn vrouw en kind gaan voegen. Als Van der Vaart uiteindelijk helemaal afhaakt voor het WK, dan zal Van Basten een vervanger oproepen die op dezelfde positie uit de voeten kan. In dat geval moet gedacht worden aan Stijn Schaars of Nicky Hofs, die nu nog met Jong Oranje in Portugal verblijven en vanavond de finale van het EK voor spelers onder de 21 jaar spelen.