Uitslagen Ronde 5 NFL Europe

Vandaag werd de laatste wedstrijd in de vijfde ronde van de NFL Europe gespeeld. Aan het einde van deze ronde kent het klassement twee leiders. Rhein Fire staat nog steeds aan kop maar moet deze koppositie delen met de Amsterdam Admirals. Deze ronde kwam Rhein Fire op bezoek bij de Amsterdammers, de Frankfurt Galaxy reisde af naar Hamburg en de Duitse hoofdstedelingen kregen de Cologne Centurions op bezoek.

De nummers één en twee in het klassment kwamen elkaar zaterdag tegen in de Amsterdam ArenA. In de eerste minuut van de wedstrijd was het al raak. Na 51 seconden was het wide receiver Skyler Fulton die de pass van quarterback Gibran Hamdan ontving en scoorde daarmee de eerste touchdown. Rhein Fire leek overdonderd toen hun eerste balbezit verloren ging door een fumble. Verdediger Tony Brown zorgde voor Amsterdams balbezit en dit werd beloond met een tweede touchdown voor de Amsterdamers in de eerste helft. Rhein Fire wist op gelijke hoogte te komen door wide receiver Chris Samp en cornerback Ronyell Whitaker die beiden in de eerste helft een touchdown scoorden voor Rhein Fire. Aan het eind van de eerste helft stond Rhein Fire voor met een stand van 24 tegen 21, maar in de tweede helft maakten de Amsterdammers het werk af. Rhein Fire bleef lang aan kop, maar de Comeback Kids wisten nog een touchdown te scoren waardoor Rhein Fire met haar eerste nederlaag naar huis terugkeerde. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd in eigen huis met 35 tegen 31.

De AOL Arena was het toneel voor de wedstrijd tussen de Hamburg Sea Devils en Frankfurt Galaxy. De Hambugers hadden dit seizoen nog niets gewonnen maar kregen hiervoor zaterdag alsnog een kans. Laat in de eerste helft was het Hamburg die als eerste tot een score kwam. Een field goal van 24 yards werd goed benut door de Hamburg Sea Devils en zorgde voor een drie tegen nul voorsprong. In deze eerste helft kregen beiden teams een touchdown wat aan het eind van de eerste helft resulteerde in een voorsprong voor Hamburg. Toen de Galaxy in de tweede helft op gelijke hoogte kwam wisten de Hamburgers geen voorsprong meer op te bouwen. Ze leidden tot aan de laatste tien minuten van de wedstijd. De Galaxy benutte een cruciale touchdown en wonnen daarmee de wedstrijd. De uitslag van deze wedstrijd werd 17 tegen 13.

Berlin Thunder kreeg de Cologne Centurions op bezoek en regisseerde de gehele wedstrijd. In de eerste helft leidde de Thunder al met tien tegen nul en in de tweede helft werd het gat alleen maar groter. Toen Berlijn de wedstrijd leidde met zeventien tegen nul, scoorde Keulen haar eerste punten van de wedstrijd. Even later scoorde Berlijn haar laatste touchdown waardoor het onmogelijk werd voor de Centurions om terug te komen. De eindstand in Berlijn werd uiteindelijk 24 tegen 13.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden

WedstrijdUitslag
Amsterdam Admirals - Rhein Fire35 - 31
Hamburg Sea Devils - Frankfurt Galaxy13 - 17
Berlin Thunder - Cologne Centurions24 - 13

Stand na vijf ronden

TeamsGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Amsterdam Admirals5410
Rhein Fire5410
Frankfurt Galaxy5320
Berlin Thunder5221
Cologne Centurions5140
Hamburg Sea Devils5041