Westerveld in belangstelling diverse clubs

Sander Westerveld staat in de belangstelling van meerdere Nederlandse clubs. De doelman van Portsmouth heeft sinds kort weer een basisplaats bij de Engelse Premier League club, dit omdat eerste doelman Jamie Ashdown geblesseerd is geraakt.

Westerveld, die het afgelopen EK nog de derde keeper was van Oranje, is al benaderd door Ajax. De Amsterdamse club wil hem aantrekken als tweede doelman achter Maarten Stekelenburg voor volgend seizoen. De Tukker heeft echter geen interesse in een overgang naar Amsterdam, althans niet als tweede doelman. "Ik ben nu 31, in de kracht van mijn leven, en ik wil spelen. Ik heb nog steeds het niveau dat geschikt is voor een Champions League club."

Bovendien zouden Roda JC, SC Heerenveen en zijn oude club Vitesse interesse hebben in Westerveld. Deze clubs willen hem wel als eerste doelman. Volgens Engelse media zou ook Feyenoord de man naar Rotterdam willen halen als vervanger voor Patrick Lodewijks, die aan het eind van het seizoen zijn handschoenen aan de wilgen hangt. Westerveld heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord van Feyenoord.

Westerveld kwam eerder uit voor achtereenvolgens FC Twente, Vitesse, Liverpool, Real Sociedad, Real Mallorca en nu dus Portsmouth. Hij kwam dit seizoen slechts zesmaal uit voor Pompey.