Mr. Bookmaker trekt Cooke aan

MrBookmaker.com, dat vanaf 2006 als Unibet.com door het leven zal gaan, heeft Baden Cooke weten te strikken voor volgend seizoen.

De bijna 27-jarige Cooke komt over van FDJeux en tekent een contract voor twee seizoenen bij de Belgische formatie. De winnaar van de groene trui van 2003 brengt ook zijn landgenoot Matthew Wilson mee naar de Belgische formatie.

Cooke is als sinds 2000 prof. Al snel bleek dat de Australiër over explosieve benen beschikte. In dienst van Mercury reeg hij in de eerste twee seizoenen van zijn carrière in de kleinere koersen de zeges aaneen. Voor de internationale top was de sprinter toen nog een maatje te klein.

Maar met de overstap naar FDJeux, in 2002, zou de sprinterselite spoedig kennis maken met de spurtbom uit Benalla. Zo wist hij in 2003 de groene trui naar Parijs te brengen. In totaal heeft hij 55 zeges op zijn palmares staan. Dit seizoen staat de teller echter pas op één: de eerste rit van de Ronde van Polen.

Unibet.com hoopt met de komst van de Australische topsprinter haar kansen op deelname aan grote wielerwedstrijden, zoals de Ronde van Frankrijk, te vergroten. Ook een extra klimmer staat nog hoog op het lijstje van ploegleider Hilaire Van der Schueren.