Schaatser Bos zonder sponsor op weg naar Turijn

Jan Bos begint zonder sponsor aan het nieuwe schaatsseizoen, dat aankomend weekend met de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Assen van start zal gaan.

De voormalig wereldkampioen sprint gaat er wel vanuit dat hij een geldschieter zal vinden. "Ik ben er van overtuigd dat we voldoende hebben te bieden."

Door het vertrek van de DSB-formatie uit het schaatscircuit zit Bos nu zonder commerciële steun. Met zijn trainer Kosta Poltavets is Bos begonnen aan de voorbereiding op de Olympische Spelen 2006 in Turijn. Ook Stefan Groothuis, die nog wel wordt ondersteund door DSB, heeft zich in de voorbereiding aangesloten bij Team Bos.

Het management van Bos spraak de afgelopen maanden wel met diverse kandidaatsponsors. "Het is en blijft onze wens met een gerenommeerde organisatie aan de slag te gaan. De voorbereidingen op de Spelen zijn een serieuze zaak. Daarvoor is het noodzakelijk een bedrijf te vinden dat onze doelstellingen onderschrijft. Geld is van ondergeschikt belang. Het gaat mij om continuïteit," aldus de schaatser.

Door aansprekende prestaties te schaatsen, probeert Bos de aankomende tijd interesse af te dwingen. Aangezien hij als baanwielrenner actief was op de afgelopen Olympische Spelen komt die piek pas wat later dit seizoen te liggen. "Voorlopig mogen de verwachtingen niet te hoog zijn gespannen. Daarvoor heb ik te veel van de voorbereiding gemist. Desondanks ben ik optimistisch. Met Kosta heb ik er alle vertrouwen in straks in Turijn voor de medailles te kunnen gaan."

Team Bos komt zonder hoofdsponsor niet in aanmerking voor een officiële ploegenlicentie van de KNSB. Wel kan er gebruik worden gemaakt van de trainingsfaciliteiten die de bond ter beschikking stelt.