Van Egmond de gebeten hond

Scheidsrechter Dick van Egmond was na afloop van de 4-1 nederlaag van Feyenoord tegen AZ de gebeten hond.

"Van Egmond gaat op zeker vier momenten in ons nadeel in de fout en dat was bepalend voor het verloop van de wedstrijd. We voelen ons genaaid vandaag", zegt de aanvoerder van de Rotterdammers, Patrick Paauwe, in AD Sportwereld.

De Feyenoorders Pascal Bosschaart en Song Chong-Gug kregen zondag van de arbiter een rode kaart en van Egmond weigerde na een vermeende overtreding op Dirk Kuijt een penalty aan de Rotterdamse club te geven. "Het was echt een strafschop. Kuijt is de sterkste jongen van de eredivisie. Die krijg je echt niet zomaar op de grond. Helaas was dat moment heel bepalend", aldus Paauwe.

Ook was Feyenoord niet te spreken over het gedrag van AZ-speler Jan Kromkamp. De verdediger van de Alkmaarders speelde door, ondanks dat de Rotterdammers vroegen om de bal uit te schieten vanwege een blessure van Paauwe. "Ik vind de houding van Kromkamp schandalig. Ik dacht dat we in Nederland zo professioneel waren om te stoppen als een tegenstander bij een duel overduidelijk geblesseerd raakt. Als dit het spel is dat AZ wil spelen, dan vind ik dat heel slecht",aldus Bosschaart, eveneens in AD sportwereld.