NEC Aanhang boos op Neeskens

De uitspraken van Johan Neeskens zijn bij een groot aantal supporters van NEC in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de oefenmeester is de spits Fabian de Freitas racistisch bejegend door 'de supporters'.

Schijnbaar waren de uitlatingen zo erg dat de speler in kwestie gewisseld wilde worden. De meeste supporters is het echter ontgaan dat de Freitas uitgescholden werd. Deze werd zelfs toegejuicht en er werd voor hem geklapt toen hij gewisseld werd.

De supporters van NEC vinden het onaanvaardbaar dat ze door 'hun' trainer over één kam worden geschoren. Rob Schevers, voorzitter van de officiële supportersvereniging vertelde: "Racisme kan absoluut niet, maar we moeten niet over één kam worden geschoren. We willen graag opheldering."

Voorzitter Hans van Delft van NEC nuanceerde de uitspraken van Neeskens gisteren al: "Al lijkt het vrij ernstig wat De Freitas zou zijn toegeroepen. Na afloop van een duel zeg ik ook wel eens emotionele dingen. Maar voor zover ik het nu kan inschatten, betreft het zeker niet 'het publiek' maar vijf of hooguit tien supporters."