Minder macht voor Berger

Technisch directeur Han Berger moest eerder al salaris inleveren, nu zijn ook zijn bevoegdheden beperkt.

Door de financiële malaise bij FC Utrecht leverde Berger een deel van zijn salaris in, onder beding dat hij weg mocht als er een financieel aantrekkelijk bod uit het buitenland zou komen. Daarom was Berger enige tijd geleden in Azië voor 'verkennende gesprekken'.

Hieruit vloeide twee gesprekken met potentiële werkgevers voort die beide niet tot overeenstemming over een contract geleid hebben en dus is Berger 'gewoon' weer aan het werk. "Ik heb nergens getekend en dat is op korte termijn ook niet te verwachten," zei hij.

Zolang Berger zich bezig houdt met zulke onderhandelingen heeft algemeen directeur Martin Sturkenboom met hem afgesproken dat hij zich niet langer met strategie en beleid zal bezig houden, omdat er dan volgens Strukenboom een 'rare situatie' ontstaat. "Als eindverantwoordelijke bij FC Utrecht wil ik niet in een spagaat terechtkomen," aldus Sturkenboom, "Dit speelt nu al enige tijd en dat is niet goed voor de continuïteit van de club. Ook als Berger zou besluiten om te blijven, wil ik eens uitgebreid met hem om de tafel. Ik voel er weinig voor dat iets soortgelijks zich in de toekomst nog eens voordoet."