Eddie Jordan wil tweedaags GP weekend

Als het aan Eddie Jordan, teambaas van Jordan, ligt worden de Grand Prix weekends van drie naar twee dagen ingekort. Met als belangrijkste punt een kwalificatie op zondagochtend.

Deliberator wist ons vandaag het volgende te melden:

De Ierse teambaas stelt voor om de laatste kwalificatiesessie op zondagochtend te houden. Hierdoor zou de vrijdagsessie naar zaterdag verplaatst kunnen worden, zodat er een tweedaags GP weekend gerealiseerd zou kunnen worden. Hiermee zouden de teams veel geld kunnen besparen.

"Ik zou graag met het testen op vrijdag stoppen en een vrije dag hebben", aldus Jordan. "Op zaterdag rijden we vier uur met de race-auto's. Kun je 't dan voorstellen dat we om 09.30 uur kwalificeren, vijf uur later gevolgd door de race? Dat is fantastisch."

De eigenlijke bedenker van dit idee is Gary Anderson, de race engineer van hetzelfde team. Eddie Jordan heeft dit idee onlangs voorgelegd aan de overige teambaszen. Paul Stoddart, teambaas van Minardi, was minder enthousiast over het idee: "Het zal iedereen geld besparen, maar er spelen andere zaken mee. Ik denk niet dat dit plan doorgaat."