Magie en skeletten in Gobliiins 4-screenshots

Twee jaar geleden kwam de verrassende aankondiging van een nieuw deel in de Goblins-serie, waarvan de eerste drie delen uitkwamen in de jaren '90. De Fransman Pierre Gilhodes was de bedenker van de figuurtjes en werkt ook mee aan dit deel. Sinds de aankondiging hoorden we helaas weinig tot niets over het spel. Gelukkig komt daar nu verandering in, er zijn drie screenshots vrijgegeven en wat informatie over één van de hoofdrolspelers, Perluis. De andere twee heten Tchoup en Stucco. Iedere goblin kan één soort handeling uitvoeren en door de goblins strategisch in te zetten moet je je een weg door de levels banen.

Perluis is de "Magic Goblin", hij kan planten laten groeien en voorwerpen tot leven laten komen. Dat heeft niet altijd het effect dat je ervan verwacht, dus je zal een hoop moeten uitproberen voor je tot een goede oplossing kan komen. Perluis wilde altijd bij de Royal Guards maar hij werd altijd geweigerd. Enthousiast als hij is hield dit hem niet tegen en hij werd dan ook wetenschapper waarna hij lid werd van de Royal Antiquities Society. Hij heeft diverse historische goblin-nederzettingen ontdekt en opgegraven. Daarnaast staat hij altijd klaar om zijn vrienden te helpen.




Gobliiins 4 ligt als het goed is vanaf 27 maart in de winkel. In het Verenigd Koninkrijk zal de aanbevolen verkoopprijs rond de 20 pond liggen. Voor welk bedrag het spel in Nederland over de toonbank gaat is helaas niet bekend.

Submitter:  Bron: http://