2009 wordt een saai jaar, aldus Molyneux

Peter Molyneux, de man die achter de vele hits van Bullfrog zit en momenteel erg goede zaken doet met zijn eigen studio Lionhead, heeft een artikel geschreven voor de BBC over het gamejaar 2009. Volgens Molyneux kunnen gamers praktisch een 'sabbatical' nemen dit jaar, want volgens de beste man is er niets wat het waard is om opgewonden over te raken.

Molyneux heeft zich erg vermaakt in 2008 met games als Grand Theft Auto IV, die hij beschouwt als een perfect gekarakteriseerde game met een uitstekende engine en dito cutscenes. Een ander pareltje van 2008 vindt hij LittleBigPlanet, maar hij vraagt zich af of het wel verstandig was om een nieuwe titel in de kerstdrukte uit te brengen.

Next year, well, it's all looking a bit dry. All the triple A titles came out this Christmas and while there is stuff in 2010 we can look forward to, off the top of my head I cannot think of anything next year that really excites me.

2009 ziet hij dus vooral als een kans om de backlog eens flink weg te werken. Wij vragen ons af of Molyneux niet een paar games vergeet uit onze Most Wanted-lijst voor 2009.