Free Radical Design sluit zijn deuren

Onafhankelijke Britse gamesontwikkelaar Free Radical Design, bekend van Timesplitters en de teleurstellende game Haze, heeft zijn deuren moeten sluiten. GamesIndutry.biz meldt dat meerdere bronnen melden dat personeel, ook de senior executives, het bedrijf al verlaten hebben. Een bron claimt dat personeel vanochtend op het werk aankwam om voor een gesloten deur te staan, en instructies om in een lokaal hotel te ontmoeten voor de laatste bedrijfsvergadering.

Vorige maand verklaarde directeur Steve Ellis nog dat er niks aan de hand was bij het bedrijf "Nothing unusual is happening here. Projects end. New projects start. That's how things have worked for nearly 10 years," en dat er zeker geen personeel ontslagen zou worden.

Free Radical werkte aan een project voor LucasArts waar nog niks over bekend was, maar die game zou overgegaan zijn naar Rebellion. Timesplitters 4 was al een jaar in ontwikkeling, maar er kon geen uitgever gevonden worden. Pogingen om contact te zoeken met Free Radical vandaag en gisteren werden beantwoord met stilte. Er kan waarschijnlijk snel een officieel bericht verwacht worden.