Greenberg: "Home is niet meer van deze tijd"

Het gooien met modder is intussen een gewone zaak geworden tussen Microsoft en Sony. Nu is de beurt aan Microsofts Aaron Greenberg, die zich afvraagt of de nieuwe online ervaring van Sony, genaamd Home, niet een beetje achterhaald is voor deze tijd.

Volgens meneer Greenberg is Home gewoon hetzelfde als Second Life, maar dan op gamers gericht. Hij kan niet begrijpen dat dit echt mensen uitnodigt voor een nieuwe ervaring. Enkele jaren terug vond hij het idee wel geweldig en innovatief, maar nu voelt het meer als iets dat in 2008 al zijn tijd voorbij is geschoten. Denk een beetje aan een ouderwetse Walkman, terwijl de wereld is overgestapt op MP3-spelers.

Ook weet hij te vertellen dat de Xbox Live ervaring volgens hem nog steeds ver voorloopt op het Playstation Network. Er zal ook geen prijsverlaging komen voor Xbox Live, aangezien er meer dan genoeg gamers zijn die bereid zijn te betalen voor de Gold abonnementen.

Of Home echt achterhaald is laten we natuurlijk in het midden. Momenteel kun je meedoen aan de open beta van Home, waar naar verwachting volgend jaar de volledige versie van online gaat. Pas dan kunnen we zeggen of Home al zijn beloftes waar gaat maken.