Beta en gameplaybeelden van Darkfall

Darkfall is een cocktail MMORPG van Griekse ontwikkelaar Aventurine SA. De term cocktail is op z'n plaats vanwege het feit dat het spel niet de klassieke aanpak binnen het genre hanteert, maar ook beïnvloed is door RTS en actiegames.

Dit weekend heeft de ontwikkelaar de inschrijvingen geopend voor de publieke beta die dit jaar zal plaatsvinden, iedereen kan er voor in de aanmerking komen, een registratie is echter wel vereist. Naast de beta-inschrijving is er ook een tien minuten durende video uitgegeven waarin 100% ingame beelden worden getoond van de gameplay op medium settings. Inschrijven voor de beta kan via de website van Darkfall.


Gameplay video Darkfall

De game speelt zich af in een immense wereld genaamd Agon. Darkfall kent een verhaal, maar de invulling daarvan wordt voor het overgrote deel aan de speler overgelaten. De game draait om het opzetten van je eigen clan en deze uiteindelijk uit te bouwen tot een heus kingdom waarin het overnemen en besturen van dorpen en (zelfgebouwde) steden een grote rol speelt. Om dit alles te kunnen bereiken zul je jezelf in het harnas moeten hijsen en ten strijde trekken, aan het Player-versus-Player-gedeelte in deze mmorpg is dan ook meer aandacht gegeven dan elk andere mmorpg, een 100 vs. 100 veldslag moet het spel makkelijk aankunnen. Het first person principe in combinatie met het mogelijke verlies van al je meegebrachte spullen zijn enkele van de vele features. Binnen de Player-versus-Environment-wereld bestaan er ook allerlei artefacten, Word-Stones genaamd. De twist zit hem in de krachten die bij het bezitten (door een clan of speler) van deze word-stones om de hoek komen kijken.