Argentijn Messi het gezicht van PES 2009

Konami heeft bekend gemaakt dat het Argentijnse talent Lionel Messi de voorkant zal sieren van de Pro Evolution Socces 2009-doosjes. De 21-jarige aanvaller speelt momenteel bij het Spaanse Barcelona, waar hij al op zijn 13e terechtkwam, en was in 2004 de jongste speler ooit om te debuteren bij een Spaanse topclub. Hij won in zijn nog korte carrière al vele prijzen, zo won hij de Gouden Schoen en Gouden Bal op het WK onder 20 jaar in 2005, werd hij bevonden als beste jeugdspeler tijdens de Copa América in 2007 en werd hij tevens benoemd tot beste buitenlandse speler in de Primera División in datzelfde jaar. Messi zelf was erg blij met de samenwerking:

De meeste spelers van deze tijd zijn zich goed bewust van het realisme en de mogelijkheden van de PES-serie. Het is een game die de snelheid en controle van de spelers nauwkeurig spiegelt aan echt voetbal en als die-hard fan van de serie, ben ik erg blij om samen met Konami te mogen werken aan deze nieuwste versie.

Pro Evolution Soccer 2009 ligt later dit jaar in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3, PC, PlayStation 2, PSP en Wii.


Messi in actie