[Update] Castlevania wordt een fightinggame

Update 14:16
Submitter depax wist ons nog te melden dat er meer informatie rond deze fighter is verschenen. De karakters worden gemaakt door Takeshi Obata. Op het begin zul je niet meteen alle karakters tot je beschikking hebben. Zo kun je Maria, een personage uit het spel, alleen unlocken via de Wii-DS Connectivity. Tevens kunnen we ook online ondersteuning verwachten, maar meer informatie hierover is er nog niet.

Daarnaast bevat Castlevania Judgement een 'special move gauge', een soort balk die je op kunt vullen door je tegenstander te raken. Wanneer het balkje vol is, kun je een soort 'final smash' uitvoeren. Voor de Castlevania liefhebbers, die denken dat Castlevania geheel de verkeerde kant op gaat met deze fighter, heeft de welbekende Igarashi uitgelegd waarom hij een fightinggame wilde maken:

"I guess some fans may worry about the game quality, but I am confident that we can achieve a very high-quality game. I think that fans…will see that it stays true to the Castlevania series. Even though this is a fighting game I can guarantee that it will be fun."

Originele bericht
Ben je ook helemaal klaar met die "stomme" action-adventure waarin je het telkens moet opnemen tegen de krachten van de duisternis genaamd Castlevania met een paar simpele aanvallen. Wil je veel liever gewoon lekker op jouw manier en wat uitgebreider inhakken op Dracula en de zijne? Dan is er goed nieuws, want in de Nintendo Power van juli zijn de eerste beelden verschenen van Castlevania Judgement, een 3D Fighter rond de bekende serie.

Een aantal karakters is inmiddels al bevestigd als speelbaar, te weten: Dracula, Simon, Alucard, Shanoa, en Maria Renard. Je zult kunnen vechten met klassieke wapens als Holy Water en het gebruik hiervan zal, zoals het hoort, afhangen van hearts. De game belooft ook meer dan een standaard fighter te worden, monsters zullen langskomen om schade te doen, omgevingen zullen wijzigen en je kunt vallen zetten voor je tegenstander. Uiteraard is de besturing uniek ontwikkeld voor de Wii.