Geen host-voordeel meer in Gears of War 2

Dat er niet veel mis is met de multiplayer van Gears of War, wordt bevestigd door het aantal mensen wat nog steeds online gaat om elkaar doormidden te zagen. Moet er toch iets bekritiseerd worden, dan kom je al snel bij het host-voordeel dat bij velen ergernis opwekt. Als host heb je beduidend minder last van lag, wat zorgt voor een oneerlijk voordeel in bijvoorbeeld een shotgun battle. Volgens Cliff Bleszinki, leading game designer van GOW2, zal dit probleem in het nieuwe deel opgelost worden.

Ook het 'kettingzagen' van mensen wordt door veel gamers als oneerlijk gezien, omdat je als host opvallend vaak deze confrontaties wint. Ook dit gaat veranderen. “De willekeurigheid van de kettingzaag werd niet gewaardeerd, dus voegen we een heus kettingzaagduel toe: moge de beste winnen!”, aldus Bleszinki.

Naast bovengenoemde veranderingen zullen ook de multiplayer teams van vier naar vijf personen gaan. Ook komen er een aantal nieuwe multiplayer modes bij. Een voorbeeld hiervan is ‘Wingman’, waarin 5 teams van 2 personen het moeten uitvechten met elkaar. Gears of War 2 zal in november 2008 uitkomen.