Redknapp: 'Xbox-cultuur verpest doorbraak jeugdtalenten'

Harry Redknapp, de baas van FC Portsmouth, vreest dat de 'Xbox-cultuur' jongeren ervan weerhoudt om te gaan voetballen. Dat betekent dat er minder jeugdtalent ontdekt kan worden, waardoor Engelse clubs genoodzaakt zijn om goede spelers uit het buitenland aan te trekken.

Redknapp voert dit argument aan in de discussie waarom de Engelse clubs bomvol met buitenlanders zitten. Hij denkt dat het niet de schuld van de coaches is:

"[...]
I'm fed up with managers being made scapegoats for the state of our domestic game," he wrote in his national newspaper column. "The English working class is turning its back on football - and that is not my fault
[...]"


De ex-voetballer zegt ook dat vroegah in zijn tijd jongeren gewoon buiten aan het voetballen waren in plaats van binnen te zitten gamen:
"[...]
Now I rarely see a kickabout in the park. All I see are the dazzling lights of bedroom windows from the glare of TVs and computers. It seems football cannot compete with an Xbox.
[...]"


Redknapp geeft toe dat ook zijn team uit te veel buitenlanders bestaat. Hij zou het liefst elf Engelse knapen opstellen, maar dat is niet mogelijk wegens het gebrek aan talent. De trainer zegt naar Afrika te kijken waar jongeren nog wel vol passie buiten aan het voetballen zijn.