Eerste info Tom Clancy's EndWar drupt binnen

De game is nog maar kort geleden aangekondigd en de eerste beelden waren al online. Nu komt ook de eerste lading informatie over de gameplay binnen.

De director van de game is Michael de Plater. Hij werkte voorheen bij Creative Assembly en werkte oa aan de Total War-serie
Er is geen echte single- of multiplayer-mode aanwezig, maar een globale campaign voor beide modes.
Er zijn drie speelbare facties: U.S. Joint Strike Force, European Enforcers en Russian Spetsnaz
Elke speler neemt deel aan de globale online-campaign. De oorlog eindigt als een van de kampen de meerderheid van de territoria heeft veroverd. Daarna begint de oorlog opnieuw.
Elke campaign zal weer anders zijn. Als bijvoorbeeld de Amerikanen de vorige keer zijn veroverd, kan het er om draaien om ala D-Day dat land terug te veroveren.
Lord of the Rings: Battle for Middle Earth 2 is het voorbeeld van wat de ontwikkelaar niet wil. Een PC-game pakken en de besturing daarvan overzetten naar een console.
De ontwikkelaars vermijden zoveel mogelijk contact met PC's. De game wordt van scratch af aan ontwikkelt voor de consoles.
De camera is altijd gefocust op een unit. De ontwikkelaar wilde het God-perspectief dat zo standaard is geworden in het strategie-genre nu eens niet gebruiken.
Je kunt een kaart erbij pakken van het land om zo je orders te geven.
Alles kan kapot
Er zullen zeven verschillende type units, die allemaal even duur zijn.
Een unit is een bataljon dat de gamer controleert. Ze kunnen volledig aangepast worden aan de wensen van de speler.
Als een soldaat sterft gaat hij volledig verloren. Aangezien hij in leven ervaring wint en sterker wordt is het dus voorzichtig omgaan met je troepen.
Gewonde soldaten worden door kameraden uit het slachtveld gehaald en in veiligheid gebracht.

Dank aan Nebo voor de submit