Virtual Console verkopen worden minder

Vrijdag was er een persconferentie van Nintendo of Japan. Deze persconferentie ging niet alleen over de 45 Wii games die momenteel beschikbaar zijn voor het apparaat, maar er werd ook de mededeling gedaan dat er 3.3 miljoen Virtual console-games verkocht zijn sinds de launch van het apparaat in november.

Hoewel 3.3 miljoen een enorm aantal is en ook zeker een goede prestatie is, heeft Game|Life de 1.5 miljoen verkochte VC-games in januari erbij gepakt en uitgerekend dat de verkopen sinds januari juist dalen. Dit ondanks de releases van grote titels als the Legend of Zelda: Ocarina of Time en Super Mario World en de steeds grotere groep mensen die hun hand hebben weten te leggen op een Wii.

Het lijkt alsof Nintendo niet helemaal weet wat het bedrijf nou met de VC-games aan wil. De retro-games worden niet gepromoot onder de nieuwe soort gamers die de Wii juist aan moet trekken, en voor de retro-fans is het aanbod aan VC-games juist weer te mager. De verwachting is dan ook dat de Virtual Console-verkopen het volgende kwartaal nog verder zullen dalen.