Aapjes gamen

In de dierentuin 'Zoo Atlanta' in, jawel, Atlanta hebben de Orang Oetans nu de kans om te gaan gamen. Dit ter gelegenheid van een studie van enkele onderzoekers die de cognitieve vaardigheden van de apen willen bestuderen. De onderzoekers willen meer te weten komen over de gedachtengang van de apen zodat zij hun vergaarde kennis kunnen gebruiken voor de ongeveer 37.000 Orang Oetans die nu nog in het wild leven.

De bezoekers van de dierentuin kunnen de gamende apen bekijken via een beeldscherm en worden zo vaak getrakteerd op apen die met hun handen, voeten en lippen een game spelen op een touchscreen-monitor. Deze monitor is gevestigd in een boomhut zodat het apparaat wat meer in de natuurlijke omgeving van de apen past.

De beheerders van de dierentuin hopen door middel van het onderzoek wat meer bekendheid over de Orang Oetans bij de bezoekers over te brengen. Ze willen de mensen duidelijk maken dat Orang Oetans op uitsterven staan en dat ze wellicht in de volgende eeuw niet eens meer zullen bestaan. De beheerders steunen het onderzoek omdat zij met de resultaten wellicht beter zullen weten hoe het uitsterven van de apen te voorkomen zal zijn.

De games waaruit de apen kunnen kiezen bestaan bijvoorbeeld uit tekenen en memory. De apen worden door middel van smakelijke hapjes beloond voor hun game-vaardigheden.