Reservoir Dogs game verboden in Australie

Volgens de developers van de Reservoir Dogs game is het mogelijk om het spel uit te spelen zonder iemand te vermoorden. Het lijkt erop dat de mensen verantwoordelijk voor de ratings in Australië de game niet op deze manier gespeeld hebben, want er is besloten om de game te verbieden 'down under'.

In Australië krijgen ze het wel vaker op de heupen wat games betreft. Zo kreeg de graffiti game Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure eerder dit jaar een MA 15+ rating, wat betekende dat de game alleen gespeeld mocht worden door mensen van 15 jaar en ouder, vanwege de volwassen taal en thema's in het spel. Echter, twee dagen voordat de game daadwerkelijk in de winkels zou liggen werd hij alsnog verboden, omdat het spel zou aanzetten tot het spuiten van graffiti, wat uiteraard een misdaad is.

Reservoir Dogs zit dus niet alleen in het Australische verdomhoekje. Andere games zoals BMX XXX, Manhunt, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: San Andreas, Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Postal, Postal 2 en 50 Cent: Bulletproof ondergingen een vergelijkbaar lot.