Xbox 360 wederom gehackt?

Hacken van een console is altijd populair geweest. Het biedt de mogelijkheid om gekopieerde games te spelen, en dat is toch iets waar veel jonge gamers behoefte aan hebben. Ze zijn te jong om te mogen werken, maar willen toch al die games spelen. Nu is de Xbox 360 momenteel nog veilig, in de zin dat, er is nog geen mod chip voor de console. Daar is nog geen verandering in, maar schijnbaar is hij wel weer gehackt.

Een persoon met de naam "commodore4eva" beweert namelijk op het forum van Xboxhacker BBS, dat hij de firmware van de 360 heeft gehackt. Met deze firmware zou het mogelijk zijn om Xtreme Xbox 360 en Xbox backups te draaien, maar ook de originele versies. Het probleem met het werkend krijgen van de firmware is dat je toch zelf ook wel enige hacking skills moet hebben.

Eerst moet de harde schijf geflasht worden, daarna moet de Security Sector verwijderd worden. Vervolgens moet je handmatig een backup maken van alle legale spellen. Uiteindelijk mag je alles ook nog gaan instellen via HEX code.
Onderwijl loop je ook nog eens een risico om je 360 definitief naar de eeuwige gamevelden te sturen. Kortom, niet een erg toegankelijke manier.

Inmiddels is op het forum de link naar de aangepaste firmware niet meer te vinden. Verscheidene bronnen vermelden echter dat de hack wel gewoon werkt.