'Garantiefonds concerten wenselijk'

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor een later concert moeten er van op aan kunnen dat het concert doorgaat of dat ze anders hun geld terugkrijgen.

Dat heeft staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) vanavond gezegd in RTL Boulevard. Hij reageerde op het faillissement van het artiestenbureau van Marco Borsato (The Entertainment Group).

Door dat faillissement dreigde een concertserie van Diana Ross niet door te gaan. Door ingrijpen van de zanger/acteur zelf werd dat voorkomen. De PvdA-bewindsman waardeert die inspanningen, maar vindt eigenlijk dat er een garantiefonds moet komen om dergelijke zaken te regelen.

Hij verwees naar de huizen- en reisbranche waar zulke fondsen gebruikelijk zijn. "Als staatssecretaris moet ik opkomen voor consumentenbelangen en daarom hoop ik in eerste instantie dat de branche een eigen code gaat opstellen."

De deelname van Mojo Concerts aan het reddingsplan voor de Rossconcerten was overigens ook mede ingegeven door het streven om de reputatie van grote muziekevenementen en het doorgaan daarvan hoog te houden.