Amsterdam alert op rellen Engeland-Nederland

Amsterdam heeft strenge maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat de oefeninterland tussen Nederland en Engeland vanavond in de ArenA niet tot grote problemen in de stad leidt. Supporters van verschillende Nederlandse en Engelse clubs zouden namelijk met elkaar op de vuist willen gaan.

Sommigen zouden zelfs van plan zijn wapens mee te nemen. De Amsterdamse locoburgemeester heeft daarom het centrum van Amsterdam, het gebied rond de ArenA en de metrostations op de route daarnaartoe aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie mag mensen fouilleren in deze gebieden. Verder zijn er meer agenten op de been en komen zelfs specialisten op het gebied van voetbalgeweld uit andere delen van het land en uit Engeland naar de hoofdstad.

Amsterdam heeft bovendien met andere gemeenten afgesproken dat ze alert zijn op grote groepen supporters die op rellen uit zijn. Als dat zo is, zullen ze hen proberen tegen te houden.

Mocht het echt uit de hand lopen, dan kan Asscher een noodbevel uitvaardigen. Dat geeft de politie het recht supporters buiten de gemeentegrenzen te zetten.

De vraag rijst, of de kosten nog wel door de maatschappij moeten worden gedragen of dat dit soort wedstrijden maar moet worden verboden.