Zakenman loopt 29 jaar op gebroken been

Een Britse zakenman heeft al 29 jaar lang een gebroken been. Al pijn voelend liep de man vrolijk door, zonder zich bewust te zijn van de breuk. Nu heeft hij eindelijk is er een remedie tegen de pijn gevonden. Niet de door de man gevreesde amputatie, maar het 6 cm oprekken van het dode bot blijkt de oplossing.

De 49-jarige Steve Webb doet zijn verhaal in de Daily Telegraph. Als twintiger had hij door een motorongeluk zijn linkerbeen gebroken. Vijf jaar later voelde de man nog steeds pijn en bleek zijn bot nog niet geheeld. De dokters fabriceerde toen een ijzeren plaatje  om de botbreuk te verhelpen.

"Ik had continu last van mijn been. Maar er werd mij steeds verteld dat het bot genezen was, dus liep ik maar gewoon door", aldus Webb. Wat bleek nou, een scan liet zien dat de breuk al 24 jaar lang was verscholen achter het metalen plaatje.  Webb kan nog steeds niet geloven dat hij 29 jaar lang heeft rondgelopen op een gebroken been: "Hier heb ik nog nooit van gehoord."

Door de hevige pijn die onlangs weer de kop op stak, was de zakenman bang dat hij bij dit  ziekenhuisbezoek  zijn been zou verliezen. Het was voor Webb dan ook een enorme opluchting dat er 99%  kans is dat zijn botbreuk nu eindelijk zal genezen. Hij krijgt nu meer dan 7 maanden lang een metalen frame om zijn been om het bot elke dag 1mm op te rekken. Daarna krijgt hij nog 3 maanden gips. Hopelijk kan hij dan na tientallen jaren eindelijk weer met een gezond been door het leven.