FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 juni 2009

'Verdedigers Shakhtar in belangstelling Barça'

Darijo Srna en Dmitri Chygrynskiy van Shakhtar Donetsk staan in de belangstelling van Barcelona. Srna is een vleugelverdediger en Chygrynskiy speelt in het hart van de defensie.

De twee spelers moeten het vertrek van Sylvinho en Martín Cáceres gaan opvangen. De beide verdedigers moeten vertrekken en de Kroaat en Oekraïner zijn de beoogde vervangers van het duo.

Srna en Chygrynskiy moeten bij elkaar rond de dertig miljoen euro gaan kosten. De Oekraïner staat sinds 2004 onder contract in de industriestad. Srna tekende zes jaar geleden een contract in Donetsk. Daarvoor kwam hij uit voor Hajduk Split.

Barça lijkt de laatste dagen ietwat uit de schaduw te treden van Real Madrid. De koopwoede van De Koninklijke is tijdelijk gestild nu Cristiano Ronaldo en Kakà zijn aangetrokken.

Snoyl gewild transfervrij object

Ferne Snoyl is een welkome versterking voor NAC Breda, zo meldt Omroep Brabant dinsdagavond. De middenvelder kan bij zijn club RKC Waalwijk bijtekenen, maar ook transfervrij vertrekken.

Volgens het medium hebben drie clubs uit de Eredivisie interesse in Snoyl, waarvan NAC er dus één is. RKC promoveerde onlangs na twee jaar in de Jupiler League geacteerd te hebben en daarom komen er financiële middelen vrij om aflopende contracten te verlengen.

De middenvelder is transfervrij en is derhalve voor geïnteresseerde clubs een interessante speler. "Het liefst speel ik natuurlijk op het hoogste niveau, maar dat zou ook met RKC kunnen volgend jaar", verklaarde Snoyl. "Hier speel ik lekker op de linkshalfpositie. Die plaats heeft ook mijn voorkeur boven die van linksback."

RKC riskeert dat naast de betreffende speler nog enkele spelers vrij de deur uitlopen. Frank van Mosselveld en Dustley Mulder hebben een aflopend contract, dat RKC graag wil verlengen. Luwamo Garcia mag van de Waalwijkers wél transfervrij vertrekken.

'Qatar mogelijk eindbestemming Juninho'

Juninho Pernambucano verblijft volgens diverse lokale media in Qatar. De Braziliaan verliet Olympique Lyonnais na afgelopen seizoen en kan bij Al-Gharrafa tekenen.

De middenvelder, die een verfijnde traptechniek bezit, ondergaat medische keuringen bij de Qatarese club. Mocht hij deze testen goed doorstaan, dan zal hij waarschijnlijk een contract ondertekenen in de oliestaat.

Al-Gharrafa, de club waar Juninho mogelijk gaat spelen, heeft in Qatar zowel de beker als de competitie gewonnen en wil de Braziliaan een nettobedrag van rond de 2,5 miljoen euro per jaar betalen.

De 34-jarige Juninho kon ook bij Genoa en Lazio terecht volgens zijn zaakwaarnemer José Fuentes, maar lijkt na de lucratieve aanbieding van Al-Gharrafa voor het geld te kiezen.

Ayatollah Khamenei roept op tot kalmte

De machtigste man van Iran, ayatollah Ali Khamenei, heeft vanavond de nationale televisie opgeroepen tot kalmte. Volgens Khamenei zijn de hevigste protesten sinds de islamitische revolutie in 1979 het werk van onruststokers.

Sinds de presidentsverkiezingen van afgelopen vrijdag zijn aanhangers van de oppositie massaal de straat opgegaan uit onvrede over het verloop van de verkiezingen. Dat zou mogelijk ook gebeurd zijn als er geen verkiezingen waren gehouden, zei de ayatollah tegen aanhangers van de vier presidentskandidaten tijdens een bijeenkomst. Hij verzocht iedereen geduld en tolerantie op te brengen.

De zittende president Mahmoud Ahmadinejad won de verkiezingen. Khamenei liet weten dat hij geen andere uitkomst verwacht. De Raad van Hoeders, die nauwe banden onderhoudt met de ayatollah, heeft besloten een gedeelte van de stemmen te hertellen als ze daar een aanleiding voor vindt.

Kort na het sluiten van de stembussen zouden 40 miljoen stemmen handmatig geteld zijn.

Ayatollah Khamenei roept Iraniërs op tot kalmte  (foto: ANP)

"Genoa beste papieren om Dembélé te strikken"

Genoa leidt de race als het gaat om de handtekening van Moussa Dembélé. De aanvaller van AZ wordt ook gevolgd door Tottenham Hotspur, terwijl tal van andere clubs informeel belangstelling hebben.

De belangenbehartiger van de jonge Belgische aanvaller, Patrick Vervoort, liet tegenover Calcio Marcato weten dat er vorige week een gesprek werd gevoerd door AZ en Genoa. De Italiaanse club heet de beste papieren, ondanks het feit dat Tottenham naar verluidt 12.5 miljoen euro wil neertellen voor de Belg.

"Vorige week hadden AZ en Genoa een ontmoeting", vertelde Vervoort. "Nu wachten we op de reacties vanuit Genoa met het oog op een tweede gesprek. Maar er zitten nog veel meer teams op het vinkentouw. Maar vooralsnog is enkel een delegatie van Genoa ontvangen door AZ."

Naast Genoa en Tottenham zijn ook Chelsea en Sevilla zeer geïnteresseerd en volgen Arsenal, AC Milan, SS Lazio en Valencia het schouwspel in de luwte.

Saab overgenomen door Koenigsegg

De noodlijdende Zweedse autofabrikant Saab is door moederbedrijf General Motors verkocht. De koper is het eveneens Zweedse bedrijf Koenigsegg, een kleine fabrikant van exclusieve sportauto's.

De financiële details van de deal zijn niet bekend. Wel is er sprake van een lening van 400 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, waar de Zweedse regering voor garant staat.

De overname is opmerkelijk, omdat Koenigsegg veel kleiner is dan Saab. De sportwagenbouwer produceerde afgelopen jaar achttien auto's en heeft 45 personeelsleden. Saab heeft 3400 mensen in dienst en produceerde 93000 auto's.

Kat overleeft vijftig schoten

De 39-jarige Tracey Homan uit de Britse plaats Guisborough moet de schrik van haar leven hebben gehad toen ze haar geliefde kat, Rosie, bebloed aantrof op de grond. Het dier probeerde tevergeefs met haar achterpoten zichzelf tegen de grond af te zetten, maar het was voor Rosie onmogelijk zichzelf te verplaatsen. Met spoed bracht Tracey het arme dier naar de dierenarts, alwaar geconstateerd werd dat er maar liefst vijftig kogels in het lichaam van Rosie zaten. Deze kogels waren afkomstig van een luchtgeweer.

Na de operatie zijn er twintig kogels verwijderd, maar de overige dertig zullen voor altijd in haar lichaam blijven. De dierenarts was net als baasje Tracey perplex over dit voorval: "Ook al oefen ik dit beroep pas een jaar uit, toch heb ik dit werkelijk nog nooit meegemaakt. Vijftig kogels in één kat is veel; ze heeft erg veel geluk gehad."

Tracey heeft de mishandeling gemeld bij de politie. "Ik had het nog kunnen begrijpen wanneer ze door een kat of hond aangevallen was", aldus de bazin. "Maar wie haalt het nou in zijn hoofd om zo met dieren om te gaan? Ik ben werkelijk woest."

De kat en haar röntgenfoto zijn hier te bekijken.

China censureert met illegale software

China censureert haar inwoners met illegale software van een Amerikaans bedrijf. Het gaat om software die ouders kunnen installeren om de virtuele speurtocht van hun kroost op internet in te dammen. Dat heeft de directeur van het Californische bedrijf Solid Oak laten weten.

Het bedrijf heeft Amerikaanse computerfabrikanten verzocht de software CyberSitter niet meer te installeren op apparatuur, die bestemd is voor de Chinese markt. China heeft de beschuldigingen tegengesproken, maar Solid Oak zegt voldoende bewijs te hebben dat het land hun product misbruikt.

[EK -21] Overzicht Groep A

Vandaag werden op het EK onder 21, dat in Zweden wordt gehouden, de eerste wedstrijden in Groep A gespeeld. Het gastland nam het op tegen Wit-Rusland en Italië kruiste de degens met Servië. Hieronder vind je een overzicht van groep A.

Zweden walst over Wit-Rusland

Zweden heeft voor eigen publiek een uitstekende stap gezet richting de halve finales. Wit-Rusland was de tegenstander in Malmö, en was aanvankelijk de betere van de twee. Toch leverde dit weinig kansen op, tot tien minuten voor rust. Sergei Kislyak ramde de bal toen keihard in de Zweedse goal. De Wit-Rus zag de Zweden echter direct krachtig opveren, want door een afstandsschot van Rasmus Elm was het al een minuut later gelijk.

En Zweden ging door. FC Groningen-spits Marcus Berg kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, speelde een paar verdedigers uit en verschalkte doelman Pavel Chesnovski. De aanvaller zorgde voor rust zelfs nog voor de 3-1. Ook na rust was Zweden beter. Tien minuten voor tijd maakte Berg zijn hattrick compleet middels een mooie volley. De goal van de dag was toen echter pas in de maak. In de slotminuut schoot Gustav Svensson de bal prachtig in de kruising: 5-1.

Italië houdt Servië nu wel tegen

Twee jaar geleden maakte Servië in Nijmegen korte metten met de inaccurate Italianen; het werd toen 1-0. De twee landen stonden ook in Helsingborg weer tegenover elkaar. De Italianen waren andermaal de betere, maar konden slechts sporadisch gevaar stichten. Servië trachtte iets te proberen via de counter, maar Miralem Sulejmani en zijn mannen kregen weinig bruikbare ballen.

Ook in de tweede helft was het meer van hetzelfde. De beste kansen waren echter voor de Serven, net als twee jaar terug. Het enige verschil was echter dat de poging van dichtbij van Nenad Tomović werd gered door de Italiaanse doelman, en dat Gojko Kačar's omhaal niet verder kwam dan de doelpaal. De twee landen zouden uiteindelijk de punten delen.


#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Zweden110035-1
2Italië101010-0
3Servië101010-0
4Wit-Rusland100101-5

Zwaargewond na lassen raketten aan hek

Halverwege het jaar heeft een Rus geprobeerd zichzelf te nomineren voor de Darwin Awards 2009. De ambtenaar wilde namelijk een oersaaie omheining opvrolijken met een paar oude raketten. Toen de Rus deze wilde vastlassen, ontploften de twee explosieven in zijn hand.

De man, werkzaam in een strafkamp in de Russische Baikal-regio, is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De man is ernstig gewond, voor zijn leven wordt dan ook gevreesd.

De Rus herkende de twee bijna drie meter hoge raketten niet als zodanig. Hij vond deze perfecte palen om een hek aan vast te maken. Hij nam de twee granaten mee naar huis en begon deze vast te lassen aan omheining. Door de hitte zijn de twee granaten waarschijnlijk geëxplodeerd, waarna de man zwaargewond raakte.

"We zijn bezig het incident te onderzoeken", zo laat een politiewoordvoerder weten. De twee raketten zijn mogelijk overblijfselen van een grote explosie in 2001. Destijds ontploften enkele wapendepots, waarna de explosieven in een wijde omtrek zijn verspreid.

100 slachtoffers pedofiele zwemleraar

De politie heeft bij de 59-jarige van ontucht verdachte eigenaar van een zwemschool uit Den Bosch tot dusver beelden van 98 verschillende meisjes gevonden.

Tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar zaten op vijf computers, acht harde schijven, tien camera's en zestien geheugenkaarten. Dat maakte de Bossche hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg vanavond bekend op een persconferentie.

Op de beelden pleegt de Bosschenaar ontucht met de meisjes in en rond zwembaden. Voor zover bekend bleef het bij seksuele handelingen en zijn geen kinderen verkracht. Van twee slachtoffers is inmiddels de identiteit bekend. Of het gaat om (uitsluitend) verstandelijk beperkte meisjes is nog niet bekend. Burgemeester Ton Rombouts sprak van kwetsbare kinderen.

Hoe lang de zwemleraar zijn gang heeft kunnen gaan is ook nog onduidelijk. Benno L. heeft 18 jaar zwemles gegeven. Vijf jaar geleden heeft de politie kort onderzoek gedaan naar aanleiding van geruchten over misbruik, maar dat leverde niets op, zei korpschef Wilbert Paulisssen.

Persconferentie: Benno L. maakte bijna honderd slachtoffers  (foto: ANP)

Slachtoffers aardbeving boos op Berlusconi

Ongeveer 1500 Italianen hebben vandaag in Rome geprotesteerd vanwege de langzame herstelwerkzaamheden in de regio Abruzzen. Een aardbeving verwoestte in april een groot deel van het gebied in Midden-Italië.

Bijna driehonderd mensen zijn omgekomen en ongeveer 60.000 mensen raakten dakloos. Veel betogers zijn zelf getroffen door de aardbeving. Ze vinden dat de hulpverlening en wederopbouw te langzaam gaan. Ook verwijten ze de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dat hij veel beloftes heeft gedaan, maar ze niet nakomt.

De demonstranten zetten enkele tenten op voor het parlementsgebouw, waar de regering op dat moment vergaderde over de hulpverlening. De betogers hielden spandoeken omhoog met teksten als "Beschouw het als een kampeervakantie". Dit was een van de uitspraken die Berlusconi deed tijdens bezoeken aan de getroffen regio.

De stad L'Aquila en omgeving werden in de nacht van 5 op 6 april getroffen door de aardbeving, waardoor 299 mensen omkwamen. Meer dan duizend mensen raakten gewond. Meer dan 30.000 mensen verblijven nog altijd in een tent. Berlusconi heeft bezworen dat allen die hun huis zijn kwijtgeraakt, tegen het einde van de zomer weer onderdak hebben.

Slachtoffers aardbeving Italië protesteren in Rome  (foto: ANP)

Pattinama verlengt contract met NAC Breda

De familie Pattinama wordt komend seizoen mogelijk door twee voetballers met een profcontract in de Eredivisie vertegenwoordigd. NAC Breda-speler Edinho Pattinama tekent vrijdag een contract bij de Bredanaars, terwijl zijn broer Jordao bij Feyenoord al een contract heeft.

Edinho is een twintigjarige aanvaller, die vorig seizoen in vijf officiële Eredivisieduels van NAC in actie kwam. De jongste van de twee krijgt in de voorbereiding de kans om trainer Robert Maaskant te overtuigen. Weet hij dit niet te doen, dan zal hij worden verhuurd.

"Dan is spelen in de Jupiler League of bij een andere club in de Eredivisie wellicht een betere optie", weet zijn vader Ton Pattinama, die betoogt in het Algemeen Dagblad. "Ook Edinho moet minuten maken."

Wellicht komen Jordao en Edinho Pattinama elkaar volgend seizoen in de Eredivisie tegen, maar het kan ook zomaar zijn dat zij in de Jupiler League in actie gaan komen. Voor Jordao geldt namelijk dat hij Mario Been voor zich moet winnen, anders rest een huurperiode bij Excelsior.

[Upd] Vrachtwagen rijdt meisje dood

In Purmerend is vanmiddag een zevenjarig meisje aangereden door een vrachtwagen. Het meisje was aan het steppen toen het ongeluk gebeurde. Dat meldt Webregio.nl

Het ongeluk vond plaatst om even over half vier. Diverse media melden dat het meisje inmiddels is overleden, maar de politie bevestigt dit niet. Momenteel wordt onderzocht wat er precies is voorgevallen. Enkele foto's staan hier.

Update 20.15 uur
Het zevenjarige meisje is overleden aan haar verwondingen. Ze werd na het ongeluk naar het Waterlandziekenhuis gebracht. De vrachtwagen sloeg af op de Gorslaan naar de Linnaeuslaan. Tijdens het nemen van de bocht werd het meisje aangereden.

Update 22.15 uur
De chauffeur (51) is meegenomen naar het bureau en wordt verhoord. Het meisje was slechts zeven jaar oud. Het ongeluk gebeurde voor de ogen van de moeder.

Onderzoek Catshuisbrand blijft vertrouwelijk

Het onderzoek dat de Rijksrecherche heeft gedaan naar de brand in het Catshuis blijft vertrouwelijk. De meeste oppositiepartijen drongen vanavond tevergeefs aan op openbaring van het rapport.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie ziet openbaarmaking van het dossier niet zitten. Hij wordt gesteund door de coalitiepartijen. Ook oppositiepartij VVD toont vooralsnog begrip voor het standpunt van de minister.

Tweede Kamerleden mogen het onderzoek van de Rijksrecherche vertrouwelijk inzien. Hirsch Ballin benadrukte tijdens een spoeddebat over de kwestie dat hij daarmee de Kamer flink tegemoet komt. Normaal gesproken mogen Kamerleden rapporten van de Rijksrecherche niet lezen.

Volledige openbaarmaking van het rapport kan volgens Hirsch Ballin schadelijk zijn, omdat dan duidelijk wordt welke informatie mensen verstrekt hebben. De bewindsman zei dat het dossier zich moeilijk laat anonimiseren.

Zie ook deze column over dit onderwerp. 


Onderzoeksrapport brand Catshuis blijft vertrouwelijk   (foto: ANP)

Grappenmakers met penisnijd shockeren dorpje

Het Duitse dorp Buchholz is in rep en roer. Oorzaak is een mooi gebaar van de plaatselijke plattelandsvrouwenvereniging, die het zestigjarig bestaan luister wilde bijzetten. Met een mooi bloemenperkje in het dorp in de deelstaat Nedersaksen wilden de vrouwen laten zien waartoe zij in staat zijn.

Met een bloemenperkje aan de rand van het bedrijventerrein wilde de vereniging een offer brengen aan het dorp. De plattelandsvrouwen plantten allemaal bloembollen in de aarde. Met prachtige gele kleuren vormden de bloemen het getal '60'.

's Nachts hebben enkele grappenmakers het perkje echter omgeploegd. In plaats van het getal zestig, is er nu een gigantische, gele penis te zien. "Het is ongehoord. Echt zeer brutaal", klagen de vrouwen. "Dit is echt heel treurig", vindt een bestuurslid van de plattelandsvrouwenvereniging. "We hebben zo veel moeite gedaan, en nu is alles in een nacht geruïneerd." 

De daders zijn nog niet gepakt. De vrouwen hebben uit woede alle bloemetjes uit de grond gerukt. Van de bloeiende fallus is dan ook niets meer te zien.

Voor foto's van het incident, check het bronartikel

Agent berispt na 'dom advies'

Een politieagent uit Maastricht moet op het matje komen, nadat hij een dubieus advies heeft uitgebracht. Een inwoner van Maastricht die een verdacht zakje met wit poeder had gevonden, dacht dat het om cocaïne ging en belde de politie. De diender adviseerde het zakje door de wc te spoelen, om te voorkomen dat de man zelf wellicht aangehouden zou worden voor het in bezit hebben van drugs.

De vinder van het poeder volgde het advies niet op, en ging naar het politiebureau. Daar bleek dat het om een zakje fijngestampte paracetamol ging.

De agent die de man adviseerde het zakje weg te gooien, is door de korpschef op het matje geroepen. Burgemeester Gerd Leers van Maastricht, korpsbeheerder van de politie Limburg-Zuid, spreekt van een 'domme actie' van de agent.

Video met 256 spelers vertelt ons meer over MAG

Vroeger startten we vol plezier een game op waarin je met maar liefst zestien man tegelijkertijd kon gamen op één server van een First Person Shooter. Tegenwoordig kan het ook al met vierenzestig man, maar MAG gaat hier binnenkort flink overheen. Met maar liefst 256 gamers tegelijk breekt de pleuris ongetwijfeld uit op de servers van deze game. Vandaag leren we meer over deze game aan de hand van de onderstaande video.

Kunstenaar in de bak na pikant schilderij van Poetin

De politie in de Russische stad Voronesj heeft een kunstenaar opgepakt omdat die een afbeelding had gemaakt van premier Vladimir Poetin in vrouwenkleren. Bij de inval in zijn atelier werden talrijke kunstwerken in beslag genomen. Dat meldden mensenrechtenactivisten in de stad, bijna 500 kilometer zuidoostelijk van Moskou, vandaag.

De kunstenaar, die zich Sjoerik noemt, probeerde op 12 juni (een nationale feestdag in Rusland) de collage met het portret van Poetin in overgooier, met lange haren en een oorbel, aan het stadhuis van Voronesj te bevestigen. De politie heeft een aanklacht tegen de man ingediend wegens "ordinair schelden in de openbaarheid”.

In Rusland treedt de politie geregeld hard op tegen kunstenaars die kritiek hebben op de regering.

Plasterk: Balkenende en Bos zitten elkaar in de weg

Het imagoprobleem van het kabinet kan veroorzaakt worden doordat er met premier Jan Peter Balkenende en vicepremier en minister van Financiën Wouter Bos twee leiders zijn en onduidelijk is wie de visie moet uitdragen.

Dat stelt PvdA-minister Ronald Plasterk (Onderwijs) deze week in een interview met het weekblad Vrij Nederland. "In Amerika is het duidelijk wie het meeslepende verhaal moet vertellen: Obama. Hier is altijd de vraag: wie moet het doen? Twee kapiteins op één schip, zou je dat kunnen noemen", aldus Plasterk.

Balkenende en Bos verschilden eerder dit jaar openlijk van mening over de oorzaak en aanpak van de financiële crisis. Balkenende schreef in een opiniestuk in NRC Handelsblad dat niet het systeem, maar menselijk falen de oorzaak van de kredietcrisis is. Bos zei daarop in het tv-programma Buitenhof dat die analyse tekort schoot.

Plasterk laat in het interview met Vrij Nederland verder duidelijk blijken dat hij niets van de PVV moet hebben. "God verhoede dat een club met deze opvatting ooit aan het roer komt in dit land."


Plasterk: Balkenende en Bos zitten elkaar in de weg  (foto: DAG)

Breschel wint etappe in Ronde van Zwitserland

Matti Breschel heeft de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. Tadej Valjavec is de nieuwe leider van het algemeen klassement.

Breschel en Valjavec maakten deel uit van een kopgroep van negen renners. De anderen waren Oliver Zaugg, Thomas Rohregger, Andy Schleck, Maksim Iglinsky, Peter Velits Alexander Efimkin en Robert Kiserlovski. Op het heuvelachtige parcours deed een tweede groep nog een poging de negen terug te halen, maar uiteindelijk bleef de voorsprong boven de minuut.

Breschel won uiteindelijk de sprint van de kopgroep, voor Inglinsky en Valjavec. In het klassement nam Valjavec de leiding over Fabian Cancellara. Hij heeft echter maar twee seconden voorsprong op Schleck.

Vinokourov kan Tour vergeten

Alexandre Vinokourov kan de de Tour de France definitief uit zijn hoofd zetten. Het internationale sporttribunaal het CAS heeft bepaald dat de schorsing van de Kazach pas op 24 juli afloopt.

Omdat de Tour op 4 juli begint, zal Vinokourov dan nog een paar weken schorsing moeten uitzitten. Vinokourov werd in Tour van 2007 positief bevonden en vervolgens voor twee jaar geschorst. Hij beëindigde daarna zijn loopbaan, maar kwam hierop terug.

Veel Metal Gear nieuws de komende week

Echte fans zullen 12 juni 2008 nog in hun geheugen gebrand hebben zitten. Dit was namelijk de dag dat het vierde deel in de Metal Gear Solid-serie verscheen. Deze release is nu iets meer dan een jaar geleden en om dat te vieren zal Konami met veel aankondigingen rondom de Metal Gear-games komen deze week.

Elke dag zullen ze iets nieuws aankondigen wat te maken heeft met de serie. We weten nog vrij weinig over Metal Gear Solid Rising en Metal Gear Solid: Peace Walker dus wie weet krijgen we deze week meer informatie over deze games. De aankondiging van nieuwe titels en/of DLC voor Metal Gear Solid 4 is ook een mogelijkheid. Waarschijnlijk is het bericht dat Metal Gear Online met nieuwe content zal komen één van deze aankondigingen geweest.

'Vervolg ook kinderen jonger dan 12 jaar!'

Ook kinderen tot 12 jaar moeten vervolgd kunnen worden. De Goudse districtschef van politie Joep Pattijn dringt bij politiek Den Haag aan op snelle wetswijziging op dit punt. Op alarmerende toon wijst hij er op dat steeds meer jonge kinderen in aanraking komen met de politie, niet zelden vanwege vergrijpen die schreeuwen om een strafrechterlijk vervolg.

"We gaan een groot probleem krijgen als we deze groep ook in de toekomst niet kunnen aanpakken", zei Pattijn dinsdag tijdens een persbijeenkomst in Gouda. Ter illustratie noemde hij de recente aanranding van een 18-jarig meisje door drie jongens van 7, 8 en 9 jaar. Ook constateert hij in de praktijk dat tegenwoordig al jongetjes van pakweg 10 jaar hulpverleners bedreigen.

De regiopolitie Hollands-Midden, waaronder ook Gouda valt, heeft sinds april van dit jaar 647 criminelen en overlastgevers 'herkenbaar' in kaart gebracht. De lijst vormt de basis voor een dadergerichte aanpak. Ze kent een rangorde waarbij personen die het meest urgent aandacht behoeven van de politie bovenaan staan.

De top van de lijst wordt hinderlijk gevolgd. Zo krijgen personen die hoog noteren onder meer op hun verjaardag een ansichtkaart van de politie toegestuurd met het opschrift "We houden je in de gaten". Pattijn noemt dat "overlast veroorzaken bij overlastgevers". De grootste groep zit in de leeftijdscategorie 12 tot 24 jaar. De regionale lijst telt 45 namen van kinderen onder de 12 jaar.

De districtschef Gouwe IJssel sprak verder zijn grote ergernis uit over een onlangs door de rechter-commissaris genomen besluit om een 16-jarige ingesloten verdachte van een beroving op vrije voeten te stellen. Pattijn: "Dat is geen goede keus geweest. De rechter-commissaris verkoos het individuele belang boven het collectieve belang. Daar gaat een verkeerd signaal van uit naar de samenleving."

Het voornaamste argument voor de invrijheidstelling was volgens Pattijn dat de betreffende verdachte weer naar school ging. "Deze jongen zat helemaal niet op een school, maar op een instituut. We moeten eens een keertje ophouden met de gedachte dat dit soort jongens nog te bewegen zijn tot goed gedrag. Ze moeten worden gestraft. Het collectieve belang moet veel zwaarder wegen dan het individuele belang."

De Goudse wijk Oosterwei werd afgelopen najaar het nationale symbool van overlast door Marokkaanse probleemjongeren. De opmaat hiervoor was het besluit van busmaatschappij Connexxion om drie haltes in Oosterwei tijdelijk op te heffen vanwege aanhoudende geweldsincidenten. PVV-leider Geert Wilders vroeg daarop het kabinet het leger uit Uruzgan terug te halen en in te zetten in Oosterwei.


Gouda: 'Vervolg ook kinderen jonger dan 12 jaar!'  (foto: DAG)

Noor wil miljoen getekende giraffen verzamelen

Een Noorse jongeman heeft een bijzondere weddenschap met een vriend van hem. De bewuste vriend, met de exotische naam Jørgen, heeft gewed dat het Ola Helland niet lukt om voor 2011 een miljoen giraffen te verzamelen. Getekende giraffen, wel te verstaan.

Helland heeft de uitdaging met beide handen aangenomen. Hij lanceerde een website, waarop iedereen een ingescande tekening van een giraffe naar toe kan sturen.

Ondanks dat het storm loopt, moet men nog wel even doortekenen om de weddenschap te doen slagen. Momenteel heeft Hella nog maar 1904 giraffen verzameld. Hij heeft nog 563 dagen om 998.096 tekeningen te verzamelen. Dus Ola, veel succes!

Wie ook een duit in het zakje wil doen, meebabbelen of zich wil verwonderen over de tekenkunsten van de FOK!kers, kan een kijkje nemen in het bewuste topic.

Volendam haalt Tol en Molenaar van amateurtak

Het zal er aan een tijdje aan te komen, maar is nu definitief bevestigd door FC Volendam. De naar de Jupiler League gedegradeerde club heeft Nick Tol en Jaap Molenaar vastgelegd. Beide spelers kwamen uit voor de amateurtak van de club, die in de zaterdaghoofdklasse speelt.

De 23-jarige Jaap Molenaar, wiens bijnaam Vlugge Japie luidt, scoorde afgelopen seizoen dertien keer in de hoofdklasse B. Met name zijn prestaties tegen de grootmachten IJsselmeervogels en Spakenburg vielen op. De twintigjarige Tol is een middenvelder, die eveneens dertien keer scoorde in de hoofdklasse B. Hij is de zoon van Kees Pier Tol. Beide spelers tekenden voor één seizoen.

KNVB presenteert competitieprogramma

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft het officiële competitieprogramma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Het schema werd in samenwerking met de Universiteit van Barcelona ontwikkeld.

De Eredivisie gaat op 31 juli al van start, omdat in de zomer van 2010 het WK voetbal in Zuid-Afrika wordt gespeeld. Toch ligt de vaderlandse competitie geruime tijd stil. Er is namelijk weer sprake van een winterstop. "Er is een traditionele winterstop van vijf weken," liet Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de KNVB, weten. "Omdat we rekening houden met de FIFA-bepaling dat 16 mei 2010 de laatste speeldag moet zijn, moeten we op tijd klaar zijn met de nationale competitie."

De speelronden van het nieuwe seizoen worden, net als in alle andere jaren, voornamelijk in het weekend gespeeld. Daarnaast zijn er twee midweekse competitieronden, die in februari en mei worden gespeeld.

De ploegen, die in de achtste finales van de KNVB beker staan, moeten in december nog wel een keer in actie komen. Op 21, 22 en 23 december staan deze duels namelijk gepland. Op 5 december en met de Kerstdagen wordt er dit jaar niet gespeeld.

Het nieuwe competitieprogramma kwam tot stand met de hulp van de universiteit van Barcelona. "In het verleden werden de competitieprogramma's gemaakt in samenwerking met een universiteit in Nederland, maar sinds enkele jaren wijken wij uit naar Barcelona. Zij hebben buitengewoon veel expertise met planningen die aan veel eisen moeten voldoen. Vele sportbonden maken gebruik van de diensten van deze Universiteit, met name dankzij de aanwezige ervaring en expertise," aldus Van Oostveen.

Het programma van de Eredivisie vind je hier.
Het programma van de Jupiler League vind je hier.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

KNVB presenteert competitieprogramma

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft het officiële competitieprogramma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Het schema werd in samenwerking met de Universiteit van Barcelona ontwikkeld.

De Eredivisie gaat op 31 juli al van start, omdat in de zomer van 2010 het WK voetbal in Zuid-Afrika wordt gespeeld. Toch ligt de vaderlandse competitie geruime tijd stil. Er is namelijk weer sprake van een winterstop. "Er is een traditionele winterstop van vijf weken," liet Bert van Oostveen, directeur bedrijfsvoering van de KNVB, weten. "Omdat we rekening houden met de FIFA-bepaling dat 16 mei 2010 de laatste speeldag moet zijn, moeten we op tijd klaar zijn met de nationale competitie."

De speelronden van het nieuwe seizoen worden, net als in alle andere jaren, voornamelijk in het weekend gespeeld. Daarnaast zijn er twee midweekse competitieronden, die in februari en mei worden gespeeld.

De ploegen, die in de achtste finales van de KNVB beker staan, moeten in december nog wel een keer in actie komen. Op 21, 22 en 23 december staan deze duels namelijk gepland. Op 5 december en met de Kerstdagen wordt er dit jaar niet gespeeld.

Het nieuwe competitieprogramma kwam tot stand met de hulp van de universiteit van Barcelona. "In het verleden werden de competitieprogramma's gemaakt in samenwerking met een universiteit in Nederland, maar sinds enkele jaren wijken wij uit naar Barcelona. Zij hebben buitengewoon veel expertise met planningen die aan veel eisen moeten voldoen. Vele sportbonden maken gebruik van de diensten van deze Universiteit, met name dankzij de aanwezige ervaring en expertise," aldus Van Oostveen.

Het programma van de Eredivisie vind je hier.
Het programma van de Jupiler League vind je hier.


De topwedstrijden in vogelvlucht:

DatumThuisUit
09/08FC TwentePSV
16/08PSVAjax
30/08FeyenoordFC Twente
20/09FeyenoordPSV
17/10FC TwenteAZ
25/10AZAjax
01/11AjaxFeyenoord
08/11FC TwenteAjax
08/11AZFeyenoord
12/12PSVAZ
24/01AjaxAZ
31/01FeyenoordAjax
07/02AjaxFC Twente
07/02FeyenoordAZ
14/03AjaxPSV
20/03PSVFC Twente
11/04PSVFeyenoord
13/04AZFC Twente
18/04FC TwenteFeyenoord
02/05AZPSV

'Laagste prijsgarantie actie werkt averechts'

De meest recente actie van Albert Heijn, de zogenaamde 'laagste prijsgarantie', dreigt een mislukking te worden. Consumenten verlaten de winkel de laatste dagen namelijk massaal met gratis producten, waardoor de actie niet uit lijkt te pakken zoals gepland, zo schrijft het Financieel Dagblad vandaag.

Onlangs was er een groep studenten die een kratje Brand ergens anders goedkoper vond dan bij de Albert Heijn, en vervolgens met 85 kratten Brand de winkel uit liep. Bovenop de kratten bier pronkte zelfs nog een stapel gratis appeltaartjes.

Omdat het de spuigaten uit begon te lopen heeft Albert Heijn de actie enigszins moeten inperken. Want behalve bier, werden ook wasmiddelen massaal ingeslagen. Er was zelfs een klant die het nodig vond 78 flessen Ariël-wasmiddel mee naar huis te nemen.

Een consument mag nu nog maar maximaal zes artikelen gratis meenemen. Maar het hele effect van de actie is inmiddels al verdwenen en werkt averechts, zo vertelde Wilbert Schreurs, docent reclamegeschiedenis aan de VU, het Financieel Dagblad. "Ik kan me niet voorstellen dat dit goed is voor Albert Heijn. De actie zou de goedkope producten moeten benadrukken. Maar de aandacht gaat nu uit naar waar Albert Heijn níét de goedkoopste is. Terwijl het bedrijf tot nu toe juist zulke goede marketing voerde. Zelfs met de voetbalplaatjes, een jaren oud concept, wisten ze te scoren. Ik kan me voorstellen dat ze daardoor een beetje overmoedig zijn geworden."

Bekijk hier foto's van consumenten die massaal gratis hebben ingeslagen.

Met dank aan HMD voor de submit.

"Dat is dan 0 euro. Heeft u een bonuskaart?"

[Upd] Treinongeluk tussen Schiphol en Leiden

Zojuist is bekend geworden dat er een treinongeluk is gebeurd op het spoor tussen Schiphol en Leiden. Volgens inzittenden zouden er in elk geval vijf lichtgewonden zijn gevallen.

De gewonden zijn inmiddels uit de trein gedragen. De crash was zo hevig, dat het treinstel waarschijnlijk is ontspoord.

Ook is de bovenleiding zwaar beschadigd. Op sommige plekken sloeg de bovenleiding zelfs door de ramen heen naar binnen.

Update 19.20 uur:

Volgens De Telegraaf valt er inmiddels een zesde gewonde te betreuren. Met name rondvliegend glas zou de passagiers hebben verwond. Treinverkeer tussen Leiden en Nieuw-Vennep is voorlopig niet mogelijk. De NS verwacht dat het treinverkeer rond half elf vanavond weer op gang zal komen.

Zie ook het topic op ons forum.

Bos: verdubbeling werkloosheid drama

Wouter Bos, de minister van Financiën, noemt de geprognosticeerde verdubbeling van de werkloosheid een drama. Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelde dinsdag dat het aantal werklozen volgend jaar verdubbelt tot 730.000. Dat is 55.000 meer dan waar men eerder vanuit ging.

Het werkloosheidspercentage komt op 5,5 procent dit jaar, en 9,5 procent volgend jaar, aldus het CPB. Dat is het niveau van de jaren '83 en '84.

Eén op de tien huishoudens gaat daar iets van merken, denkt Bos. Het kabinet doet er volgens hem zoveel mogelijk aan om het sterk oplopen van de werkloosheid te voorkomen. Hij ziet geen aanleiding voor extra maatregelen.

Het kabinet moet zich volgens Bos niet gek laten maken, elke keer als er nieuwe voorspellingen worden gepubliceerd. Onlangs kwam de minister nog met de website Stopdecrisis.nl om de crisis te bezweren.

Wouter Bos

Rock Werchter wil varkens terrein laten schoon eten

Het leek de organisatoren van Rock Werchter een leuk idee om op een milieuvriendelijke manier van de enorme afvalberg af te komen. Men was namelijk van plan twee varkens, met de toepasselijke namen Rock en Roll, in te zetten om het festival schoon te eten. De Belgische wet steekt daar echter een stokje voor.

Volgens een wet bij onze zuiderburen is het namelijk verboden om het vee te voorzien van etensresten. Vooral het voeren van varkens wordt zwaar bestraft. Als men zwijnen namelijk keukenafval voorschotelt, kan varkenspest makkelijk worden overgedragen.

In plaats van varkens, wilde het rockfestival dan maar kippen inzetten om het terrein schoon te maken. Maar helaas, ook dat mag niet. "Wie thuis zijn kippen etensresten geeft, hoeft echter niet te vrezen; in de tuin van de consument wordt niet gecontroleerd", stelt het Federaal Voedselagentschap de Belgen gerust.

Bij Rock Werchter leggen ze zich bij de situatie neer. "De wet overtreden in het kader van groene projecten willen we natuurlijk niet. Er wordt nu gezocht naar een andere en legale manier om de keukenresten te verwerken."

Ex-prof Bartelings overleden

Oud-voetballer en huidig amateurtrainer Bert Bartelings is maandag op 48-jarige leeftijd overleden. De Zwijndrechter zou komend seizoen aan de slag gaan als hoofdtrainer bij het naar de zaterdaghoofdklasse gepromoveerde TOGR. Hij stierf aan de gevolgen van een herseninfarct.

Bartelings speelde tot zijn 29e als prof voor DS '79 - een voorloper van het huidige FC Dordrecht - en FC Volendam. Een knieblessure noopte hem zijn profloopbaan te beëindigen. Na zijn voetbalcarrière werd Bartelings trainer. Eerst was hij bij Rijsoord assistent van Wim Kalt, waarna hij actief was voor Rhoon, Jodan Boys, FC Dordrecht (jeugd en tweede elftal). Zijn eerste club als hoofdtrainer werd DRL. Na die club trainde hij Leonidas en Dilettant. Bartelings laat een vrouw en een dochter na.

FIFA veegt protest Egypte van tafel

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het protest van Egypte in het toernooi om de Confederations Cup van tafel geveegd. De Afrikaanse kampioen had direct na de wedstrijd bezwaar gemaakt over de rode kaart van Mohamed Al Muhamadi en de door Brazilië benutte penalty.

Muhamadi maakte in de 90e minuut een handsbal binnen de zestien, waardoor Brazilië een strafschop kreeg. De overtreding ontging scheidsrechter Howard Webb aanvankelijk, maar op advies van zijn grensrechter wees hij vrij snel daarna toch naar de penaltystip.

Egypte beweerde dat scheidsrechter Webb zijn besluit had genomen na overleg met de vierde official, die uit videobeelden had waargenomen dat er een handsbal was gemaakt.

Kaká benutte de strafschop, waardoor de Brazilianen toch nog met 4-3 wonnen.

Willem II biedt Schulp nieuwe kans

Willem II zal volgende week een oude bekende verwelkomen op de eerste training. Aanvaller Dennis Schulp krijgt namelijk de kans een contract af te dwingen bij de club die hij eerder drie seizoenen diende.

De 31-jarige Schulp, die in de Ajax-opleiding ooit werd vergeleken met Dennis Bergkamp, wist als prof zijn belofte nooit volledig in te lossen. De Amsterdammer is wel al sinds 1995 actief in het betaald voetbal. Namens Ajax, FC Volendam, Willem II, NEC, De Graafschap, Helmond Sport, FC Den Bosch, SC Paderborn en Wuppertaler SV kwam hij tot 237 competitiewedstrijden, waarin hij veertig keer scoorde.

Webber: "Ik ga mee bij scheiding FIA en FOTA"

Red Bull Racing-coureur Mark Webber zou bij een scheiding tussen de FIA en FOTA met zijn team mee verhuizen naar de nieuwe serie, zo laat hij weten in zijn column voor de BBC. Ook laat hij weten flink te balen over de aandacht die de 'ruzie' opeist, hij vindt dat het een slecht imago aan de sport geeft.

Webber: "Het is jammer dat we voor het tweede opeenvolgende jaar naar Silverstone gaan en de concentratie niet op een geweldige circuit of een mooie race ligt. Vrijdag is een nieuwe deadline in de laatste rel in de Formule 1 en de kranten zullen vol staan over die onzin, terwijl het over Jenson Button, de andere coureurs en de Britse Grand Prix zou moeten gaan."

"Het is teleurstellend dat het zover heeft moeten komen, met de teams en de FIA loodrecht tegenover elkaar vanwege de invoering van een budgetlimiet ter waarde van 45 miljoen euro. Iedereen heeft geprobeerd om te helpen bij de bescherming van de sport, maar je ziet al het opgebouwde langzaam maar zeker vervagen."

"Stabiliteit is goed, je moet niet elke zes maanden veranderingen doorvoeren. De coureurs delen die mening. Ze willen voor de beste teams uitkomen. Dat mag het FIA wereldkampioenschap Formule 1 heten of anders, dat maakt ons niet uit. Ferrari en McLaren zijn wat dat betreft de belangrijkste namen. Iedereen wil voor die teams rijden of ze verslaan, dus wat zij doen zal van grote invloed zijn op de rest."

Jansen negende nieuweling in Veendam

BV Veendam blijft zich versterken. Middenvelder Anco Jansen is de negende nieuweling in de selectie voor komend seizoen. Hij komt transfervrij over van SC Cambuur-Leeuwarden.

De twintigjarige Jansen had een aflopend contract in Friesland. De club wilde dat niet verlengen. Afgelopen seizoen kwam Jansen slechts vijf keer in actie voor Cambuur. Daarvoor speelde de middenvelder uit Zwolle tweeëneenhalf seizoen voor FC Zwolle, waarin hij tot veertig wedstrijden en twee goals kwam. Zwolle verhuurde hem in de tweede helft van het seizoen 2007/08 aan FC Groningen, maar daar speelde Jansen nimmer in het eerste.

Twee nieuwelingen voor FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft de selectie voor komend seizoen weer verder ingevuld. De club uit de Jupiler League legde twee nieuwelingen vast. Doelman Jordy van de Corput komt over van FC Den Bosch, terwijl aanvaller Johan Plat van FC Zwolle komt.

Gisteren wisten wij al te melden dat Van de Corput vermoedelijk naar de Krommedijk zou komen. FC Dordrecht heeft de komst van de twintigjarige goalie uit Carnisse nu ook zelf bevestigd. Van de Corput, die een amateurcontract voor één seizoen tekende, keepte afgelopen seizoen één keer in het eerste elftal van FC Den Bosch en kwam daarvoor uit in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

De 22-jarige Plat, die werd opgeleid bij Ajax, kwam vorig seizoen tot achttien duels in de Jupiler League namens FC Zwolle. Daarin scoorde hij twee keer. Een seizoen eerder werkte hij veertien competitiewedstrijden af voor FC Volendam, waarin hij één keer wist te scoren. Ook Plat komt voor één seizoen als amateur naar de Schapenkoppen.

FIA: "Bemoeienis FOTA onacceptabel"

De FIA vindt het onacceptabel dat de FOTA zich bemoeit met de regelgeving van de Formule 1. De autosportbond gaf eerder vandaag al aan dat het budgetlimiet van 45 miljoen onveranderd in de reglementen voor 2010 blijft staan.

In een verklaring van de FIA staat: "De FIA en Formula One Management (FOM) hebben decennialang gewerkt aan het opbouwen van de Formule 1 tot een van de meest bekeken autosportcompetities in de geschiedenis van de sport. De FOTA, bestaande uit deelnemers die gaan en komen wanneer ze willen, heeft voor zichzelf twee doelstellingen bepaald. De teams willen de regelgeving overnemen en de exploitatie van de commerciële rechten zelf regelen. Dat kunnen wij als FIA niet accepteren."

"Luca di Montezemolo beloofde voor de nodige garanties van de fabrikanten te zorgen. De hele winter door bleef hij beloftes maken, de laatste dateert van 23 februari 2009. Desondanks hebben we nog geen enkele garantie ontvangen, zelfs niet van FIAT, van Di Montezemolo zelf."

"Tegelijkertijd hielden meneer Di Montezemolo en de FOTA alle pogingen om kostenbesparingen te bespreken tegen. Daar was geen noodzaak voor, zo vertelden ze ons. FOTA vond haar eigen maatregelen afdoende en wilde indien nodig de ruimte zelf opvullen met een derde auto. In maart werd het de FIA duidelijk, de FOTA wilde helemaal geen nieuwe teams, ze waren er zelfs tegen."

De officiële verklaring van FIA is hier te vinden.

Verloofde man verzwijgt pornocarrière

Haylie Hocking uit Groot-Brittannië weet niet of ze ooit nog een man kan vertrouwen. Haar ex-verloofde, Jason Brake, was in het geheim namelijk een heuse filmster in de pornowereld. De man heeft dit gedurende de hele relatie verzwegen en ook nadat hij zijn huwelijksaanzoek gedaan had, bracht hij het onderwerp niet boven tafel.

Toch is Haylie er op een andere manier achtergekomen. Een vriendin wilde namelijk een stripper regelen voor het vrijgezellenfeest dat voor de gelukkige bruid gehouden zou worden. Daarom zocht ze op het internet naar verscheidene videoclips waarin strippers alles uit de kast halen. Tot haar grote schrik zag ze dat één van de strippers wel ontzettend veel op de toekomstige bruidegom leek. Ze rook onraad en onmiddellijk liet ze het filmpje aan Haylie zien. Ook zij kon er niet omheen dat het haar Jason was die stripte in de videoclip, waardoor ze de trouwdag enkele weken voor dato annuleerde.

Jason ging vaak hele weekenden weg met als smoes dat hij mensen in een sportschool trainde. Ook had de filmster blijkbaar geen gebrek aan geld, want hij kocht regelmatig juwelen voor zijn grote liefde. Toch ziet de beste man in dat hij misschien beter eerlijk had kunnen zijn. "De seks was puur voor de camera en het was enkel acteerwerk", verklaarde Jason. "Dat begreep ze niet. Toch spijt het me; het was nooit mijn intentie haar pijn te doen. Als ze me gevraagd had te stoppen met mijn carrière in de porno-industrie, dan had ik dat gedaan."

Astana maakt voorselectie bekend

Het is nog altijd niet duidelijk of Astana komende zomer aan de Tour de France mag deelnemen. Toch heeft de wielerploeg uit Kazachstan de voorselectie voor de Franse wielerronde openbaar gemaakt.

De selectie van Astana kent nauwelijks verrassingen. Naast Alberto Contador en Lance Armstrong behoren ook Levi Leipheimer en Andreas Klöden tot dit gezelschap. Er zullen nog zes renners af moeten vallen, voordat La Grande Boucle van start gaat.


Voorselectie Astana:

Alberto Contador, Lance Armstrong, Levi Leipheimer, Andreas Klöden, Haimar Zubeldia, Maxim Iglinskiy, Dmitriy Muravyev, Chris Horner, Benjamin Noval, Sergio Paulinho, Yaroslav Popovych, Janez Brajkovic, Gregory Rast, Tomas Vaitkus en Assan Bazayev

FIFA denkt aan stadionverbod vuvuzela's

De wereldvoetbalbond FIFA overweegt serieus om de vuvuzela's buiten de stadions te houden.

Zuid-Afrikaanse voetbalfans maken massaal gebruik van het blaasinstrument. Het geluid dat de vuvuzela's voortbrengen overstemt echter niet alleen de mededelingen van de speaker ter plaatse.

Vele tv-kijkers hebben geklaagd over de vuvuzela's, die met hun indringende geluid zelfs doordringen tot miljoenen huiskamers. Daar de toeters ook kunnen worden gebruikt om mee te slaan, denkt de FIFA erover de instrumenten in de ban te doen.

Krajicek klaar in Rosmalen

Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd om de derde ronde van het Ordina Open te bereiken. In de tweede ronde ging de 20-jarige tennisster onderuit tegen de Duitse Kristina Barrois. De setstanden waren 4-6 en 3-6.

Eerder dit jaar slaagde Krajicek er nog wel in om van Barrois te winnen. Dit was tijdens het tennistoernooi van Memphis, wat op hardcourt werd gespeeld. De Kleine Kraai had daar toen we drie sets voor nodig.

Vandaag was de Duitse, die op de 69e plaats van de wereldranglijst staat, veel beter dan haar Nederlandse tegenstandster. Krajicek werd op alle fronten afgetroefd.

Aanhangers Mousavi toch massaal de straat op

Aanhangers van de Iraanse oppositieleider Mir Hossein Mousavi zijn dinsdag in Teheran weer in groten getale de straat opgegaan om te demonstreren tegen de omstreden uitslag van de presidentsverkiezingen. Dat meldde de Engelstalige Iraanse nieuwszender Press TV.

Mousavi had zijn supporters juist opgeroepen dinsdag niet te demonstreren. Hij vreest een botsing met volgelingen van zijn rivaal Mahmoud Ahmadinejad, die massaal hun steun betuigen op het plein waar Mousavi en zijn aanhangers net als afgelopen dagen zouden samenkomen.

Tienduizenden volgelingen van Mousavi hebben zich nu verzameld in het noorden van de Iraanse hoofdstad. Ze willen het kantoor van de staatsomroep IRIB, de belangrijkste spreekbuis van Ahmadinejad, bezetten.

Aanhangers Mousavi massaal de straat op.  (foto: ANP)

Sonja Silva doet auditie voor K3

Nummer 389 prijkt op de borst van presentatrice en zangeres Sonja Silva. Ze heeft toch alle moed bij elkaar geschraapt om auditie te doen voor het televisieprogramma K2 zoekt K3, dat SBS6 in het najaar uitzendt.

Samen met haar zoontje Damian wacht ze in de hal van Ahoy in Rotterdam geduldig tot ze wordt opgeroepen. Silva wil de jury, onder wie Patty Brard en Marc Forno, overtuigen met haar vertolking van het K3-lied Verliefd.

Dolgraag wil Sonja Silva toetreden tot de Vlaamse meidengroep K3, die op zoek is naar een opvolgster voor Kathleen Aerts. Aanvankelijk zag ze een openbare auditie voor de tv-camera's helemaal niet zitten, maar ze heeft haar mening inmiddels herzien.

Silva vindt niet dat ze als donkerharige schone in het nadeel is om de blonde Kathleen op te mogen volgen. "Er mag best wel een beetje peper bij K3, een beetje kleur. Daar vind ik het wel tijd voor worden."

Zes renners Skil-Shimano definitief

Albert Timmer, Piet Rooijakkers, Kenny van Hummel, Jonathan Hivert, Cyril Lemoine en Simon Geschke zullen voor Skil-Shimano aan de start van de Tour de France staan. Dit heeft de wielerploeg vandaag wereldkundig gemaakt.

Van Hummel zal hoogstwaarschijnlijk gebruikt gaan worden voor de massasprint. Daarnaast wordt Hivert ingezet als renner voor het klassement. In de kleinere ronden heeft hij al laten zien in staat te zijn goede klassementen te rijden. Alle andere renners zullen het vooral van de vluchten moeten hebben.

Op 29 juni maakt Skil-Shimano de laatste drie namen bekend. Vijf dagen later is de officiële start van La Grande Boucle.

Gerrard denkt aan stoppen in 2013

Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard overweegt zijn profloopbaan te beëindigen in 2013, het jaar waarin zijn huidige contract afloopt. Gedurende zijn carrière bleef de middenvelder The Reds altijd trouw, dit ondanks de interesse van verschillende grote clubs.

"Ik ben 33 als mijn contract erop zit. Ik weet niet of ik dan nog wel verder ga," onthult Gerrard dinsdag in een interview met het blad France Football.

"Als ik stop, dan weet ik dat ik van het begin tot het einde van mijn carrière maar een club heb gehad," voegt de middenvelder hieraan toe. "Ik wil er ook niet aan denken in de toekomst nog een ander shirt te dragen."

Gerrard speelde tot nu toe bijna 500 wedstrijden voor Liverpool en won met The Reds zowel de Champions League als de UEFA Cup. Kampioen van Engeland werd de middenvelder daarentegen nog nooit.

Lindsay Lohan topless op Twitter

Lindsay Lohan heeft een foto op Twitter gezet waarop ze topless te zien is. Ze maakte de naaktfoto zelf toen ze bezig was met een reclameshoot.

Er verschijnen wel vaker pikante kiekjes van de actrice wanneeer ze dronken, boos of naakt is.

Tien dagen geleden deed de actrice ook al een fotoshoot voor Elle in Londen. Hierbij raakte een diamanten ketting en oorbellen zoek. Volgens The Sun wordt Lohan binnenkort ook ondervraagd over de mysterieuze vermissing.

Russische verkoopt baby voor 20 euro

Justitie in Rusland verdenkt een vrouw ervan dat ze haar een jaar oude zoon heeft willen verkopen voor 800 roebel (ongeveer 20 euro). Dat meldde het openbaar ministerie vandaag.

De moeder zou een verkoopster in een winkelcentrum hebben gevraagd of ze interesse had in haar kind. De werkneemster van de winkel ging akkoord, deed een aanbetaling van 300 roebel en beloofde het resterende bedrag later aan de moeder te geven. Ze schakelde echter de politie in.

Gevallen van ouders die hun kinderen verkopen komen vaker voor in Rusland, waar veel mensen kampen met armoede en drugsverslaving. Doorgaans vragen ze echter veel hogere bedragen voor hun kroost.

Anti-steekmes snijdt groenten, geen mensen

Het eerste anti-steekmes verschijnt binnenkort in de Britse winkels, meldt The Times. Je kan er prima vlees mee snijden maar als je tijdens het koken ruzie krijgt met je man kan je hem gerust neersteken. Hij legt niet het loodje. Het mes is zo ontworpen dat je er ‘niemand mee kan vermoorden’.

De punt van het mes is rond in plaats van puntig en zal niet makkelijk door huid of kleding heen steken. Op deze manier is het een stuk moeilijker om met zo’n mes iemand te verwonden.

De industrieel ontwerper John Cornock (42) uit Swindon, raakte geïnspireerd om het mes te maken door een documentaire waarin dokters pleiten om traditionele keukenmessen te verbieden.

Cornock zegt dat dit mes geschikt is voor het snijden van groenten, maar er iemand mee verwonden zal niet echt lukken. Het mes zou eveneens de kans op snij-ongelukken verkleinen.

‘Het zal nooit een totaal veilig mes worden, maar het idee is dat het nooit een een fatale wond kan veroorzaken. Niemand zou het mes uit de keukenla kunnen pakken en er iemand mee kunnen vermoorden’, aldus de ontwerper. Volgens het Britse Design Against Crime, dat onderzoekt hoe het design van producten geweld kan vermijden, is erg enthousiast over de uitvinding. Voor ongeveer 50 euro heb je er een in huis.

Red Bull Salzburg strikt Svento

Red Bull Salzburg heeft international van Slowakije Dusan Svento aangetrokken.

Svento komt over van Slavia Praag, de club waar hij de afgelopen drie jaar onder contract stond. In Tsjechië werd hij in zijn eerste seizoen meteen beste buitenlandse speler van het jaar.

Vanwege een blessure ging een eerdere grote transfer nog aan zijn neus voorbij. Svento maakt nu alsnog zijn gewilde overstap.

Salzburg-trainer Huub Stevens is heel tevreden met zijn aankoop, die hij als een alleskunner omschrijft. "Hij werkt hard en is snel. Bovendien is hij technisch en tactisch zeer onderlegd. Ik weet zeker dat hij ons gaat versterken."

Foutje in GPS: verkeerd huis gesloopt

Door alleen af te gaan op gps heeft een sloopbedrijf het verkeerde huis met de grond gelijkgemaakt.

Een huiseigenaar uit de Amerikaanse staat Georgia is woest op een sloopbedrijf dat het huis dat hij zelf bouwde ten onrechte heeft platgewalst. Compleet met een aantal erfstukken.

Het bouwbedrijf verklaarde bij de sloopopdracht geen adres te hebben gekregen, maar alleen een gps-coördinaat. Het blijkt dat die niet nauwkeurig was en dat eigenlijk een pand aan de overkant tegen de vlakte moest. Dat wordt - zeker in Amerika - een heel dure ‘gps-fout’.

FF CC: The Crystal Bearers vol met flitsende actie

De producer van Final Fantasy Crystal Chonicles: The Crystal Bearers heeft onlangs in een interview laten weten dat het nieuwste deel in de serie radicaal af zal gaan wijken van de vorige delen. Het traditionele systeem dat zich richt op het levelen van je karakters wordt ingewisseld voor actie-geörienteerde gameplay.

The Crystal Bearers geeft je vanaf het begin van het spel controle over Layle, de hoofdpersoon van het verhaal. Layle is op dat moment al vrij sterk, zo kan hij bijvoorbeeld de zwaartekracht manipuleren. Deze kracht laat zich voornamelijk zien in het combat-systeem, wat ontworpen is rondom de physics van het spel.

Verder wist Akitoshi Kawazu, de producer, nog te vertellen dat je in The Crystal Bearers nooit lang hetzelfde zult moeten doen. Je zult namelijk voortdurend wisselen tussen verschillende soorten gameplay, al dan niet geïntegreerd in de minigames die het spel rijk is.

Fans van de eerdere Crystal Chronicles-spellen kunnen zich geruststellen in het feit dat er een uitgebreid item- en craftingsysteem in het spel zit, aldus Kawazu.

Een exacte releasedatum voor The Crystal Bearers is nog niet vastgesteld.

Vrouw moddervet door slaap-eten

Een Amerikaanse vrouw (42) is enorm dik geworden doordat ze tijdens haar slaap in een staat van onbewustzijn de hele koelkast leeg at. Vaak nam ze wel 2000 calorieën per nacht tot zich.

In de Daily Telegraph doet ze haar verhaal: “Ik lijk wel een zombie: ik loop de fruitschaal straal voorbij en ga recht op de snacks en ander snoep af.” De vrouw ontdekte de ziekte pas na jaren, toen ze een keer ’s ochtends wakker werd met allerlei koekjeskruimels in bed. De keuken was bovendien een grote ravage.

Sinds een tijdje staat ze onder doktersbegeleiding maar veel lijkt het nog niet te helpen. Sloten op de slaapkamerdeur maakt ze los en als dat niet lukt, dan verwondt ze zichzelf. Ze is zelfs al een tand kwijtgeraakt in een verwoede poging de keuken te bereiken.

De aandoening heet officieel Sleep-Related Eating Disorder (SRED).

Hedgefonds gaat speculeren op hyperinflatie

Investeringsgroep 36 South Investment Managers Ltd. wil een nieuwe hedgefonds starten dat gaat speculeren op het uitbreken van hyperinflatie. Hun hedgefonds Black Swan Fund had in 2008 een rendement van 234 procent door het grootschalig uitbreken van de wereldwijde financiële crisis.

Jerry Haworth, een van de oprichters van de investeringsgroep: "Er is een sterk verhoogde kans dat de inflatie in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk en Japan hoger dan 5 procent zal worden. De stimuleringsprogramma's van de overheden kunnen resulteren in hyperinflatie."

Haworth, zelf geboren in Zimbabwe, zegt dat veel investeerders de kans op inflatie zwaar onderschatten. Haworth: "Er wordt wel gepraat over inflatie, maar de meesten denken dat het maximaal 5 of 6 procent wordt. Ik schat eerder in dat we 10, 15, 20 of meer procent inflatie krijgen."

Onlangs zei de Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, tegenover persagentschap Bloomberg dat hij er '100 procent zeker van is dat er hyperinflatie in de VS uitbreekt'. Faber staat bekend om zijn goede voorspellingen over langdurige trends in de economie.

Faber denkt dat hyperinflatie onvermijdelijk is, omdat de Amerikaanse centrale bank de Fed zal weigeren om rentes te verhogen wanneer inflatie hoger wordt. Hij vreest een Zimbabwe-style inflatie in de VS. Zimbabwe had in juli 231.000.000 procent inflatie op jaarbasis, volgens de laatste cijfers van het Zimbabwaanse statistiekbureau.

Haworth verwacht dat het hyperinflatie-hedgefonds 100 miljoen dollar kan ophalen om met dat geld te speculeren op stijgingen van grondstoffen en aandelen, het speculeren op dalingen van staatsobligaties en verhoogde volatiliteit in valuta's.

Well, it worked in the Weimar Republic

Homer Simpson wijst de weg op TomTom

Erg leuk voor de komende zomervakantie: een TomTom met de stem van cartoonheld Homer Simpson. Vooral als je met de auto naar een camping in Zuid-Frankrijk vertrekt en het wekenlang moet doen zonder je favoriete tv-serie.

Homer vertelt je met zijn karakteristieke stem en op geheel eigen wijze waar je heen moet met je auto. Wil je zijn stem downloaden, dan moet je even naar dit gedeelte van de website van TomTom en een klein programmaatje downloaden.

Je kunt er ook twee audiofragmenten van de gekke gele vader van Bart Simpson beluisteren. Hij maakt ook koddige typische Homergrapjes tussendoor:  ”Take the third right. We might find an ice cream truck! Mmm...ice cream.” Aan het einde van de rit maakt hij je blij met de opmerking: “Woohoo! You have reached your destination. And you can hold your head up high, because you are a genius!”

McKenna: psychonaut extraordinair.

In TRU hebben we al een klein tijdje een topic over Terence McKenna.

McKenna was een psychonaut en wetenschapper. Die combinatie heeft van hem een uniek persoon gemaakt. Zijn praatstijl en unieke stem maakt het in ieder geval al een feest om naar hem te luisteren, de onderwerpen zijn geweldig om bij weg te dromen en zijn inzichten zijn verbluffend voor de mensen die het een kans willen geven.

Samenzwering in de keuken

Een stoffige monitor toont de laatste beelden van YouTube, waar Geert Wilders vanuit Denemarken een interview geeft. Hij zegt dat hij moslims uit Europa wil zetten die crimineel zijn en/of nadenken over de jihad of de sharia. De mensen binnen schudden de flessen haarlak heen en weer tot een angstaanjagend getik ontstaat. Ze joelen en juichen voor Geert. Ik zet mijn camouflagehelm stevig op en plaats de klimopsliert terug op mijn schouders.

Zakenman loopt 29 jaar op gebroken been

Een Britse zakenman heeft al 29 jaar lang een gebroken been. Al pijn voelend liep de man vrolijk door, zonder zich bewust te zijn van de breuk. Nu heeft hij eindelijk is er een remedie tegen de pijn gevonden. Niet de door de man gevreesde amputatie, maar het 6 cm oprekken van het dode bot blijkt de oplossing.

De 49-jarige Steve Webb doet zijn verhaal in de Daily Telegraph. Als twintiger had hij door een motorongeluk zijn linkerbeen gebroken. Vijf jaar later voelde de man nog steeds pijn en bleek zijn bot nog niet geheeld. De dokters fabriceerde toen een ijzeren plaatje  om de botbreuk te verhelpen.

"Ik had continu last van mijn been. Maar er werd mij steeds verteld dat het bot genezen was, dus liep ik maar gewoon door", aldus Webb. Wat bleek nou, een scan liet zien dat de breuk al 24 jaar lang was verscholen achter het metalen plaatje.  Webb kan nog steeds niet geloven dat hij 29 jaar lang heeft rondgelopen op een gebroken been: "Hier heb ik nog nooit van gehoord."

Door de hevige pijn die onlangs weer de kop op stak, was de zakenman bang dat hij bij dit  ziekenhuisbezoek  zijn been zou verliezen. Het was voor Webb dan ook een enorme opluchting dat er 99%  kans is dat zijn botbreuk nu eindelijk zal genezen. Hij krijgt nu meer dan 7 maanden lang een metalen frame om zijn been om het bot elke dag 1mm op te rekken. Daarna krijgt hij nog 3 maanden gips. Hopelijk kan hij dan na tientallen jaren eindelijk weer met een gezond been door het leven.

Real Madrid leende 150 miljoen euro voor transfers

Real Madrid zorgde vorige week met de transfers van Kaká en Cristiano Ronaldo voor een hoop opschudding in de voetbalwereld.

De Spaanse media melden dinsdag dat De Koninklijke zo'n 150 miljoen euro heeft moeten lenen om de transfers van beide sterspelers te bekostigen. Bij zowel Grupo Santander als Caja Madrid zouden de Madrilenen een lening hebben afgesloten.

Voor Kaká betaalt Real 65 miljoen euro aan AC Milan. Manchester United zal maar liefst 93 miljoen euro mogen bijschrijven op de eigen rekening voor de transfer van Ronaldo. De overgang van de Portugees wordt de duurste in de geschiedenis van de voetbalsport.

Real hoopt het geld van deze transfers terug te verdienen mede door de verkoop van enkele spelers uit de huidige selectie. Met name Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn erg gewild op de internationale transfermarkt.

McLaren verzet updates naar Duitsland

Het Vodafone McLaren Mercedes-team reist zonder updates af naar Silverstone. Het team had de grote update gepland voor de Grote Prijs van Duitsland, maar dacht het eerder af te hebben zodat het op Silverstone gebruikt zou kunnen worden. Dit is niet het geval.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton moet het met de huidige McLaren voor elkaar zien te boksen in de race. "Je weet nooit wat er kan gebeuren, misschien krijgen we nog een paar kleine vernieuwingen", liet de winnaar van de vorige editie weten. "Misschien weet het team inmiddels waarom we in snelle bochten zo langzaam zijn, wie weet."

"Je moet altijd hoopvol en met geloof een weekend tegemoet gaan, wellicht gaat het dit keer wel beter. Realistisch gezien beschikken we niet over de snelheid om te winnen. Vorig jaar wonnen we hier nog, nu moeten we blij zijn met een plek in de top tien. Dat vereist een andere benadering. Maar we blijven alles in het werk stellen om terug te keren aan het front."

Jongeren Roermond geweerd uit discobus

Roermondse jongeren mogen voorlopig niet meer mee met de discobus. Het busbedrijf heeft dit besloten nadat jongeren uit Roermond zich afgelopen weekend hebben misdragen.

De discobus rijdt elk weekend een route langs verschillende dorpen en steden in Limburg. Jongeren kunnen gebruik maken van de bus om naar discotheken als de Time-Out in Gemert of de Zenith in Venray te gaan.

Een groep Roermondse jongeren zocht dit weekeinde ruzie met een groep jeugdigen uit Reuver. De Roermondenaren stelden zich agressief op, ook naar andere passagiers en de chauffeur. De chauffeur reed vervolgens naar het politiebureau. De jongeren bleken softdrugs en viagrapillen bij zich te hebben.

Er zijn geen aanhoudingen verricht door de politie. De burgemeester van Roermond heeft aangegeven een gesprek aan te willen gaan met de directie van het busbedrijf.

[WBD] Rus onderuit in kwalificatietoernooi

Arantxa Rus is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken. De Nederlandse ging al in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi onderuit tegen de Tsjechische Eva Hrdinova met 6-2, 4-6 en 0-6.

Rus, als vierde geplaatst in het kwalificatietoernooi, won de eerste set nog ogenschijnlijk makkelijk van de nummer 192 van de wereld. Nadat de Hrdinova de tweede set, die lange tijd gelijk op ging, gewonnen had, waren er echter geen kansen meer voor de Nederlandse.

Gisteren werd ook Michel Koning al uitgeschakeld. Dit betekent dat er dit jaar geen Nederlandse tennissers het 'heilige gras' in Londen mogen betreden.

Torres hoopt dat Villa naar Liverpool verkast

Liverpool-aanvaller Fernando Torres hoopt komend seizoen samen met landgenoot David Villa de aanval van The Reds te kunnen vormen.

Villa zal deze zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekken bij Valencia, daar de club uit de sinaasappelstad met enorme schulden kampt. FC Barcelona en Real Madrid willen de veelscorende spits graag inlijven, maar Torres hoopt dat zijn werkgever Liverpool de Spaanse clubs te slim af is.

"Manager Rafael Benítez bepaalt wie er komen en ik weet zeker dat we erop vooruit zullen gaan. Had ik de zeggenschap, dan zou ik Villa halen," onthult Torres in The Daily Star.

El Nino is van mening dat het een goede zaak zou zijn voor zowel Liverpool als de Spaanse nationale ploeg wanneer hij dagelijks met Villa kan trainen en spelen. "Het is een plezier om met hem samen te spelen. Misschien zijn we niet het beste aanvalsduo ter wereld, maar wel van Europa."

'Chelsea wil Tévez voor neus Man City weg kapen'

Chelsea gaat volgens The Daily Express proberen om aanvaller Carlos Tévez voor dertig miljoen euro aan te trekken.

De Argentijn, eigendom van een investeringsmaatschappij, speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Manchester United, maar de kans op een langer verblijf bij The Mancunians lijkt erg klein. Chelsea-manager Carlo Ancelotti zou daarentegen zeer gecharmeerd zijn van de voormalig aanvaller van West Ham United.

Manchester City leek lange tijd de favoriet om Tevez aan te trekken, maar zal volgens The Daily Express serieuze concurrentie gaan ondervinden van Chelsea. Het tabloid meldt dat City de favoriet is om de Argentijn vast te leggen, daar de steenrijke club een weeksalaris van 200.000 euro wil betalen.

Voor zijn periode in Engeland was Tévez actief voor Boca Juniors en Corinthians.

Haase opnieuw naar ziekenhuis

Tennisser Robin Haase gaat zich woensdag opnieuw in een ziekenhuis melden. De Nederlander heeft ondanks twee operaties nog steeds klachten aan zijn rechterknie.

"Nee, ik kan niet zeggen dat het goed met mij gaat," zei Haase dinsdag in Rosmalen. Hij heeft tijdens het revalideren last gekregen van de rechterkant van zijn knie. "In het gewricht zelf zit alles wel goed”, gaf hij aan. "Maar waarschijnlijk is nu een spiertje, pees of slijmbeurs geïrriteerd. Een echo moet uitwijzen wat er precies aan de hand is."

Studenten massaal in de schulden

Studenten lenen steeds meer van de overheid. Dat blijkt uit cijfers van de Informatie Beheer Groep (IB-groep). In 2005 stonden studenten en oud-studenten in totaal 8,3 miljard euro in het rood bij de overheid, in 2008 was dat bedrag opgelopen tot 13,6 miljard.

Vooral studenten van het hbo en de universiteit lenen veel. In 2005 leenden 134.000 studenten in het hoger onderwijs gemiddeld 432,55 euro per maand. In december 2008 leenden 161.300 studenten maandelijks gemiddeld 469,58 euro.

Studenten kunnen naast hun maandelijkse studiefinanciering, die na het afstuderen wordt omgezet in een gift, een extra bedrag lenen, maximaal 832,43 per maand. De leningen leiden soms tot hoge schulden. Ruim 5500 oud-studenten hadden vorig jaar een schuld opgebouwd van minstens 50.000 euro. Eén eeuwige student had zelfs een studieschuld van 136.000 euro.

Kroatische vrouw sluit zoon kwart eeuw op

Een Kroatische vrouw heeft haar psychisch zieke zoon een kwart eeuw opgesloten gehouden in haar huis op het eiland Pag in de Adriatische Zee. Dat hebben Kroatische media vandaag gemeld.

De 43-jarige zoon werd pas bevrijd toen zijn tante, die in hetzelfde huis woonde, overleed. De moeder van de psychisch gestoorde man kon geen afscheid nemen van het lichaam van haar zus.

De buren belden na verloop van tijd de autoriteiten omdat de stank ondragelijk werd. De autoriteiten haalden het lichaam van de dode vrouw daarna uit het huis en zorgden voor de opname van de 43-jarige man in een inrichting.

[Upd] Zwemschoolhouder vast voor ontucht met leerlingen

De politie heeft vorige week de 59-jarige eigenaar van een particuliere zwemschool in Den Bosch aangehouden wegens ontucht met meerdere minderjarigen die van hem zwemles kregen. Burgemeester Ton Rombouts heeft dat vandaag gemeld in een persverklaring. Rombouts sprak van een omvangrijke en vreselijke zedenzaak.

De zwemschool is gespecialiseerd in les aan kinderen met een verstandelijke beperking of watervrees, zei hoofdofficier G. van der Burg in een toelichting. Om hoeveel slachtoffertjes het gaat en of zij gehandicapt zijn, werd niet gezegd. Op vragen gingen de autoriteiten vandaag niet in. De ouders van reeds bekende slachtoffers zijn persoonlijk geïnformeerd.

De 59-jarige Bosschenaar Benno L. gaf les in zwembaden van gezondheidsinstellingen in Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel en Vlijmen. Op de computer van de man zijn beelden gevonden waarop te zien is dat hij seksuele handelingen pleegt met kinderen. De politie heeft een grote hoeveelheid van zijn computerapparatuur in beslag genomen. Vijftig politiemensen, onder wie zedenrechercheurs en digitale experts werken aan het onderzoek. De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor langere tijd vastgezet.

Voor ouders van de zwemleerlingen zijn morgenavond in Den Bosch, Vught en Drunen bijeenkomsten georganiseerd. Zij zijn vanmiddag per brief geïnformeerd door de burgemeester.

Noot redactie:

Er is ons door de gemeente Den Bosch verzocht hier mee te delen dat de voorlichtingsavonden alleen bestemd zijn voor de ouders die hierbij betrokken zijn, en per brief al uitgenodigd zijn. Het is dus geen algemene voorlichtingsavond!


Zwemschoolhouder vast voor ontucht met leerlingen  (foto: DAG)

Schennispleger in Rolde

Een onbekende schennispleger liet een groep meisjes uit Rolde (Drenthe) gistermiddag behoorlijk schrikken. Ter hoogte van het Ruige Veld zagen de meisjes de naakte man masturberen.

De meisjes meldden dit bij de politie, die daarop direct een onderzoek instelde. Toen de dienders ter plaatse kwamen, was de man spoorloos verdwenen.

De schennispleger zou een klein dik mannetje, met een kaal hoofd en een bol gezicht zijn. Vermoedelijk reed hij op een opoefiets.

Met dank aan Djep voor de submit.

Wilders: Van der Laan kan niet rekenen

Een meningsverschil tussen PVV-leider Geert Wilders en integratieminister Eberhard van der Laan over criminele moslims in Europa is vandaag uitgemond in een getallentwist. Volgens Wilders wonen er niet ongeveer 20 miljoen moslims in Europa, zoals de bewindsman beweert, maar bijna 54 miljoen.

"Van der Laan moet zelf leren rekenen", stelt Wilders. Hij had gezegd dat in heel Europa tientallen miljoenen moslims in aanmerking komen voor uitzetting, omdat ze de wet overtreden, radicale islamitische ideeën aanhangen of zelfmoordaanslagen steunen.

Van der Laan zei daarop dat Wilders onzin uitkraamt en dat "die tientallen miljoenen criminele moslims in Europa" niet bestaan. Wilders stelt vast dat de PvdA-minister ook moet leren luisteren.

De PVV vindt dat alle criminele moslims in Europa uitgezet moeten worden en dat ze hun Europese nationaliteit moeten inleveren. "Van der Laan moet eindelijk eens aan de slag gaan. De sharia-socialisten van de PvdA laten het totaal afweten", aldus Wilders.


Wilders: Van der Laan kan niet rekenen  (foto: DAG)

British Airways vraagt personeel maand gratis te werken

British Airways doet zijn personeel wel een heel radicaal verzoek: of ze een maand voor niks willen werken. Volgens de Britse luchtvaartmaatschappij zit er niks anders op om een faillissement te voorkomen. Het bedrijf, dat 40.000 werknemers telt, lijdt op dit moment 3 miljoen pond verlies per dag.

In het personeelsblad schrijft de maatschappij: "Collega’s wordt dringend verzocht de kosten van onze airline terug te dringen door onbetaald verlof op te nemen of voor niets te werken. Vanaf morgen wordt iedereen in staat gesteld blokken onbetaald werk of onbetaald verlof op te nemen, waarbij de teruggang in salaris wordt gespreid over drie tot zes maanden."

British Airways deed een soortgelijk verzoek voor het laatst in 2001, vlak na de aanval op het WTC op 11 september.

Om een voorbeeld te stellen heeft algemeen directeur Willie Walsh vast aangekondigd zijn salaris over juli te weigeren. Hij zal ook nog wel wat spaargeld over hebben om zijn hypotheek af te betalen: de topman verdient een slordige 72.000 euro per maand.


British Airways vraagt personeel maand gratis te werken  (foto: DAG)

Dode vrouw in zorgcentrum

In zorgcentrum De Stouwe in Meppel is afgelopen nacht een vrouw dood aangetroffen in haar woning. De politie vermoedt een misdrijf en heeft de zaak in onderzoek. Een rechercheteam verricht momenteel sporenonderzoek.

Het pand waar de vrouw gevonden werd is afgezet. De politie wil nog geen verdere mededelingen doen over de zaak.

Met dank aan Berkery, Djep en Hardrebel voor de submit.

ZIe ook het topic op ons forum over deze zaak.

Privéklinieken willen gelijke kansen

Privéklinieken willen, net als ziekenhuizen, zonodig financiële steun krijgen. Ook willen ze in aanmerking kunnen komen voor borgstelling zoals die bij andere bedrijven binnen de mkb-sector geldt.

Brancheorganisatie Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) heeft daarvoor vandaag gepleit.

De overheid wil meer concurrentie binnen de gezondheidszorg. Daarom heeft ze privéklinieken tot de markt toegelaten die de concurrentie met logge ziekenhuizen zouden moeten aangaan. De ZKN vindt dat de overheid de privéklinieken dan ook gelijk moet behandelen.

Door de kredietcrisis hebben privéklinieken het moeilijker gekregen, zegt de branche-organisatie.

Vroeger werden in privéklinieken alleen cosmetische behandelingen gedaan, die over het algemeen niet werden vergoed door de zorgverzekering. Tegenwoordig worden allerlei operaties uitgevoerd die gewoon onder de basisverzekering vallen.

Bruce Willis toont echte liefde in SM-fotoshoot

Bruce Willis laat zich van zijn kinky kant zien in een S&M fotoshoot met zijn nieuwe vrouw Emma Heming. Een uitzonderlijke manier om je liefde te laten zien, waarin de ultieme machoman Willis allesbehalve dominant en mannelijk overkomt. Toch gelooft hij door deze ‘buitengewone’ relatie weer in de liefde.

Willis ging een oncomfortabele en ongewone fotoshoot tegemoet met fotograaf Steven Klein. De acteur poseerde samen met zijn nieuwe vrouw Emma in gewaagde ‘Sexy’ SM-houdingen. ‘Het was ongemakkelijk. We deden dingen die andere acteurs niet gedaan zouden hebben’, aldus Willis. Maar omdat hij het met Emma deed durfde hij het aan.

Bruce Willis (54), vooral bekend van de Die Hard-actiefilms  trouwde in maart met de 32-jarige actrice Emma Heming. In het blad W magazine, zei de Hollywoodacteur: ‘I went from ‘F*** love’ to ‘Love is truly the answer.’

De afgelopen 10 jaar was de vrijgezellen acteur ongelukkig, onthult hij in het blad: ‘Ik dacht niet dat met iemand samen zijn de oplossing kon zijn.’ Toen hij eenmaal ging daten met Die Hard ster Emma, werd hij beetje bij beetje steeds blijer. Hij is nu zelfs zo verliefd dat hij nauwelijks zonder haar kan.

Ook vertelt Willis in het interview dat hij het erg goed kan vinden met zijn ex-vrouw Demi en haar jongere man Ashton Kutcher: ‘We zijn een soort van stam samen. Mensen kunnen het maar moeilijk bevatten dat ik helemaal geen wrok koester tegenover haar, maar ik heb heel veel respect voor haar.’

Zie de hele fotoreportage op: W magazine

Heerenveen nog niet rond met Bayern over Pranjic

Sc Heerenveen en Bayern München hebben nog altijd geen akkoord bereikt over de transfer van Danijel Pranjic, zo meldt directeur Yme Kuiper dinsdag.

Der Rekordmeister maakte vorige week al duidelijk dat de overgang van de Kroaat nog niet in kannen en kruiken is en Kuiper bevestigt dit op de website van Heerenveen. "Er is nog een behoorlijk gat te overbruggen. Wij gunnen Pranjic zijn transfer, maar daar hangt wel een prijskaartje aan."

Kuiper kan nog niet vertellen of het uiteindelijk tot een akkoord zal komen tussen beide partijen. "Dit soort zaken duurt vaak even, maar hoe het afloopt weten we niet."

Pranjic werd het enige tijd geleden al eens met Bayern over een driejarig contract. De Kroaat gaf na de bekerfinale tegen FC Twente aan dat hij zijn laatste wedstrijd voor Heerenveen had gespeeld.

Go Ahead, Twente en Heracles slaan handen ineen

Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en FC Twente hebben besloten hun samenwerking te verbeteren en zullen hun jeugdspelers in één jeugdopleiding onderbrengen.

In de samenwerking tussen de drie Overijsselse profclubs zal FC Twente overduidelijk de leidende rol op zich nemen. De gezamenlijke opleiding krijgt als naam Voetbalacademie FC Twente. Hier zal Michel Jansen, die nu ook over de jeugdopleiding in Enschede gaat, de verantwoordelijk op zich nemen.

FC Twente en Heracles Almelo werkten in het verleden ook al samen. In 2008 heeft Go Ahead Eagles aansluiting gezocht bij dit driejarig samenwerkingsverband. Die toenadering van de club uit Deventer resulteerde in het onstaan van Voetbalacademie FC Twente, die 1 juli van start zal gaan.

Hiermee lopen de drie clubs vooruit op de plannen van de KNVB. Volgens deze plannen moet er toegewerkt worden naar veertien regionale jeugdopleidingen en meer samenwerking van de profclubs op dit vlak.

Lefevre wil oorlog bij weigering Boonen in Tour

Quick-Step-teambaas Patrick Lefevre wil een schriftelijke garantie dat Tom Boonen aan de Tour de France mee mag doen, anders opent de Belg de aanval op Tourorganisatie ASO en de UCI. Dit zei hij in Gazet van Antwerpen.

"Ik zie over Boonens deelname aan de Tour niets op papier staan. Vraag ik ernaar dan krijg ik bij de officiële instanties nul op het rekest. Als ik niets verneem kiezen we voor de frontale aanval. Dan ontketenen we een totale oorlog. De schadeclaims zullen niet van de lucht zijn. Als een topper als Boonen uit de grootste koers ter wereld om drogredenen wordt geweerd dan is de sportieve en economische schade voor onze ploeg niet te overzien," meldt Lefevre die Boonen eerder dit jaar wederom betrapt zag worden op cocaïnegebruik.

Tankink baalt van missen Tour

Bram Tankink baalt van het feit dat hij niet aan de Tour de France mag deelnemen. Zondag werd bekend gemaakt dat de Nederlander de eerste afvaller van de Rabobank-wielerploeg was.

"Dit is absoluut niet leuk," liet Tankink in een reactie weten. "Je bent wielrenner en ik denk dat ik in de Tour thuis hoor, dat ik daar mijn ding kan doen."

In de Dauphiné Libéré, die de afgelopen week werd verreden, kreeg Tankink al het idee dat hij buiten de boot zou vallen. "Daar voelde ik me wel de minste van de ploeg, iedereen reed fantastisch. Natuurlijk voel je dan dingen wel aan," liet hij weten. Toch accepteert hij de keuze van de ploegleiding. "Het was ook een luxe-probleem, iedereen in de voorselectie rijdt goed. En als je bij een grote ploeg als Rabo rijdt, hoort dit erbij. Dat neemt niet weg dat je dan best een keer mag balen."

Tankink neemt in augustus wel deel aan de Vuelta a España. "Dat is ook mooi. In de Vuelta kan ik misschien ook wat meer eigen inbreng hebben. Zo moet je ook denken."

Obama: "Zorg dat kinderen niet gamen, maar buiten spelen"

De Amerikaanse president Barack Obama is bepaald geen fan van videogames. Al vaker heeft hij ze gelinkt aan ondermaatse prestaties op school en in een recente toespraak roept hij ouders op om kinderen achter de spelcomputer vandaan te trekken en op straat te dumpen, zodat ze daar gaan spelen. Dit moet zorgen dat kinderen gezonder opgroeien.

"The second step that we can all agree on is to invest more in preventive care so that we can avoid illness and disease in the first place. That starts with each of us taking more responsibility for our health and the health of our children. It means quitting smoking, going in for that mammogram or colon cancer screening. It means going for a run or hitting the gym, and raising our children to step away from the video games and spend more time playing outside."

Obama bekritiseert vaker de manier waarop ouders tegenwoordig hun kinderen opvoeden. In februari zei hij nog dat ouders vaker hun kinderen moeten helpen met huiswerk en hun kinderen moeten voorlezen in plaats van tv laten kijken of gamen. Dit zou moeten bijdragen aan de academische prestaties van kinderen.

Opstand in beeld...

In Teheran en in andere plaatsen in Iran is het de laatste dagen erg onrustig. Aanhangers van presidentskandidaat Mousavi gaan al dagen de straat op om te protesteren tegen (de in hun ogen) onterechte uitslag van de verkiezingen. Boston.com is er met hun Big Pictures ook bij deze protesten. Onvrede in beeld!

Ze hebben nog een fotoserie online. Deze is voor het weekend geplaatst en laat foto's van de verkiezingen zien.

 

Astana schorst Bazajev twee weken

De Astana-wielerploeg heeft de Kazach Assan Bazajev voor twee weken geschorst. De renner kon niet duidelijk maken waar hij was geweest. Dit is nodig omdat de dopingautoriteiten sporters willen kunnen controleren wanneer ze maar willen.

Bazajev had afgelopen zaterdag aan de start moeten verschijnen van de Ronde van Zwitserland, maar is daar niet gestart. "Hij had zijn lijst met verblijfplaatsen niet correct ingevuld. Hij is nogal slordig. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Dat kan niet. We willen geen problemen met de UCI," meldde woordvoerder Philippe Maertens maandag.

'Doop Gemeentemuseum om tot Mondriaanmuseum'

De Haagse CDA-fractie vindt dat de naam van het Gemeentemuseum Den Haag moet worden veranderd in het Mondriaanmuseum. De naam is afgeleid van de belangrijkste collectie in het museum: de Mondriaancollectie.

Het CDA denkt dat de nieuwe naam een breder publiek naar het museum trekt. CDA’ er Michel Santbergen: "We zouden als Den Haag trots moeten zijn op zo’n topcollectie. Het werk van Mondriaan heeft internationale allure en wordt over de hele wereld geroemd."

Directe aanleiding voor het voorstel van de naamsverandering is de onlangs begonnen restauratie van twintig Mondriaan-werken. Santbergen stelt ook voor het publiek meer te betrekken bij dit project. "Door Hagenaars te laten zien hoe het restauratieproces in zijn werk gaat, trek je extra aandacht voor het museum", aldus Santbergen.


'Doop Gemeentemuseum om tot Mondriaanmuseum'  (foto: DAG)

Kuyt: "Been kan Feyenoord kampioen maken"

Liverpool-aanvaller Dirk Kuyt en trainer Mario Been hebben een gezamenlijke droom: kampioen worden met Feyenoord. De Katwijker is van mening dat Been in staat is om de Stadionclub binnen afzienbare tijd de eerste landstitel sinds 1999 te bezorgen.

"Ik ken Mario goed, we hebben veel telefonisch contact. Tijdens die belletjes hebben het wel eens over spelers, maar ook over hoe alles werkt bij Liverpool," vertelt Kuyt aan Sportweek. "Hij is leergierig, net als ik. Ik denk dat hij Feyenoord kampioen kan maken. Komend seizoen nog niet. Al geloof ik wel dat deze selectie met twee goede aankopen erbij weer bovenin kan meedoen."

Kuyt, door Liverpool-manager Rafael Benítez recentelijk nog Mr. Duracell genoemd, heeft een hoge pet op van Been. "Mario kan spelers beter maken. Dat heeft hij bij Excelsior en NEC bewezen. Hij brengt plezier. Is iets heel belangrijks. Genieten van het spelletje, voetbal niet te moeilijk maken, de druk eraf halen; juist in de Kuip is dat van levensbelang."

Zowel Kuyt als Been wil één ding per se bereiken. "Kampioen worden met Feyenoord is een droom van ons beiden. Dan is het geen maand maar een jaar feest in Rotterdam. Nee, hij heeft me niet gevraagd om terug te keren. Hij weet dat ik voorlopig niet klaar ben bij Liverpool."

"Ik weet dat ik altijd welkom ben bij Feyenoord. Dat doet me goed. Toen ik er speelde, kwamen tegenstanders met bibberende beentjes naar de Kuip. Die tijd moet weer terugkeren. Daar zou ik in de toekomst graag mijn steentje aan bijdragen."

Raad van Hoeders bereid tot hertellen stemmen

De Raad van Hoeders in Iran is bereid tot een hertelling van stemmen die zijn uitgebracht in de presidentsverkiezingen van eind vorige week. De Raad van Hoeders neemt de stap als het aanwijzingen vindt voor onregelmatigheden.

Het gaat dan om een hertelling in gebieden waar de uitslag door de oppositie wordt betwist, aldus Iraanse staatsmedia vandaag.

De verkiezingen werden gewonnen door de ultraconservatief Mahmoud Ahmadinejad. Zijn gematigde rivaal Mir Hossein Mousavi stelt dat in de verkiezingen is gefraudeerd. Mousavi had eerder gevraagd om het annuleren van de verkiezingsuitslag.

Het is al dagen onrustig in de Iraanse hoofdstad Teheran, dat circa twaalf miljoen inwoners telt. Veel inwoners van de stad zijn woedend over de zege van Ahmadinejad.

Iraanse staatsmedia meldden dinsdag dat maandag zeker zeven betogers zijn doodgeschoten en dat een aantal andere mensen gewond is geraakt. De doden zouden zijn gevallen toen medestanders van Mousavi een post van de radicale islamitische Basij-militie aanvielen.


Raad van Hoeders bereid tot hertellen stemmen  (foto: DAG)

Sylvie van der Vaart had borstkanker

Bij Sylvie van der Vaart is afgelopen dinsdag borstkanker geconstateerd. De ziekte is in een vroeg stadium ontdekt waarna de 31-jarige presentatrice meteen is geopereerd. De dokters beloven haar dat ze volledig zal herstellen.

Volgens de raadsman van Sylvie is de operatie succesvol verlopen. Daarnaast is geen sprake van uitzaaiingen in haar lichaam. De behandelend arts denkt dat de moeder van een zoontje en vrouw van voetballer Rafael van der Vaart volledig zal herstellen. Wel krijgt Sylvie in juli een preventieve chemotherapie om de ziekte te bestrijden.

De presentatrice is momenteel met Rafael op vakantie om in alle rust te kunnen herstellen. De voetbalvrouw vraagt om rust van de media om het gezin tijd en ruimte te gunnen in deze moeilijke tijd. De presentatrice en moeder van Damián woonde enige tijd in Duitsland omdat haar man daar voetbalde bij HSV. Sinds vorig jaar augustus maakte Rafael de overstap naar Real Madrid waar het stel nu woont.

Begin dit jaar werd Sylvie door het tijdschrift Jackie verkozen tot best geklede vrouw van Nederland. Ook heeft ze haar eigen sieradenlijn Pure by Sylvie. In Duitsland is Sylvie nog steeds een geliefde beroemdheid en werd ze zelfs uitgekozen tot Miss Bundesliga, oftewel de mooiste vrouw van de Duitse competitie.


Sylvie van der Vaart heeft borstkanker  (foto: DAG)
Zie ook het topic op ons forum!

'Nederlander gaat minder op vakantie'

Minder duur, minder vaak en later boeken. Door de recessie let de Nederlander goed op het vakantiebudget, blijkt uit een vandaag gepubliceerde enquete van ING-economen.

Ook zijn er dit jaar meer thuisblijvers dan vorig jaar. Het ING Economisch Bureau stelde een week lang vragen over vakantieplannen en vakantie-uitgaven en kreeg respons van gemiddeld 56.000 mensen per dag.

Aan hun duurste vakantie geven consumenten dit jaar ruim 800 euro uit, ruim zes tientjes minder dan vorig jaar. Een kwart (25 procent) gaf aan dit jaar helemaal niet op reis te gaan. In 2007 bleef 22 procent van de ondervraagden thuis.

Om goedkoper uit te zijn, boekt ruim een vijfde van de respondenten hun grootste vakantie dit jaar later dan vorig jaar. Een op de acht boekt juist vroeger om de vroegboekkorting binnen te slepen.

'DNB kon niet waarschuwen voor Icesave'

De Nederlandsche Bank (DNB) kon rekeninghouders bij Icesave vorig jaar onmogelijk waarschuwen dat de bank op omvallen stond. President Nout Wellink heeft als toezichthouder juridisch zeer weinig speelruimte om uitspraken te doen over de toestand bij een bank. Daarnaast zou hij met een waarschuwing een run op Icesave in gang zetten, niet alleen in Nederland maar wereldwijd.

Dat concluderen twee professoren van de Universiteit van Amsterdam in een onderzoek naar het Nederlandse optreden rondom Icesave, de bank uit IJsland die in oktober van 2008 omviel. De onderzoekers hebben op verzoek van de Tweede Kamer uitgebreid stilgestaan bij de rol die toezichthouder DNB heeft gespeeld rond de ondergang van Icesave, dat in korte tijd veel spaarders had geworven in Nederland.

Na het Icesave-debacle kreeg Wellink het verwijt dat hij rekeninghouders niet eerder heeft gewaarschuwd voor de problemen, die de DNB-president zag opdoemen. Wellink heeft zich altijd verdedigd door te stellen dat hij daarmee een 'bankrun' zou organiseren.


Onderzoek: DNB kon niet waarschuwen voor Icesave  (foto: DAG)

Stichting: overheid mishandelt paarden

De Stchting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft aangifte gedaan van dierenmishandeling tegen minister Verburg van Landbouw. Zij is verantwoordelijk voor het transport van in beslag genomen dieren. Volgens de stichting worden dieren die bij hun eigenaar worden weggehaald, als stukken oud schroot behandeld.

Dit keer ging het om paarden die in beslag worden genomen bij een manege in het Twentse Harbrinkhoek. Toen de eigenaar ze terugkreeg, bleken de dieren gewond. Henk ten Napel, voorzitter van de stichting, zegt in De Telegraaf: "Het ging om verse verwondingen. We hebben daar niet alleen ooggetuigen van, maar ook een rapport van een dierenarts. Er zijn zeven paarden tegelijk in een trailer gestopt en dat had gewoon nooit mogen gebeuren."

Volgens Ten Napel komen er bij zijn stichting wel vaker klachten binnen over honden, katten, paarden en andere dieren die in beslag zijn genomen en tijdens hun verblijf - onder toezicht van het ministerie van LNV - slecht zouden worden verzorgd.


Stichting: overheid mishandelt paarden  (foto: DAG)

CPB: krimp economie 'historisch'

Het ziet er nog slechter uit voor de Nederlandse economie dan al gedacht. De werkloosheid loopt volgend jaar mogelijk op tot 730.000 mensen en het tekort van de overheid stijgt naar 6,7 procent van het bruto binnenlands product.

Uit vandaag door het Centraal Planbureau (CPB) gepresenteerde cijfers blijkt dat ook de krimp van de economie nog groter uitvalt dan eerder voorspeld. In maart ging het CPB nog uit van een economische krimp van 3,5 procent dit jaar; nu wordt gerekend op 4,75 procent. Ook in 2010 is de neergang dieper: 0,5 procent in plaats van 0,25 procent. Dit jaar loopt het begrotingstekort volgens het CPB op tot 4,1 procent.

CPB: 'historisch' grote krimp economie  (foto: ANP)

Krajicek: "Ik speel niet onder Bollegraf"

Michaëlla Krajicek heeft aangegeven nooit meer voor het Nederlandse Fedcupteam uit te willen komen zolang Manon Bollegraf de bondscoach is. Dit zei kleine Kraai maandag in Rosmalen na haar gewonnen partij op het Ordina Open.

"Ik speel heel graag voor het Fedcupteam. Zeker met Arantxa Rus zie ik de komende jaren veel mogelijkheden. Maar ik ben er met Bollegraf niet uitgekomen," meldde Krajicek die Bollegraf uitspraken zag doen over haar mogelijke relatie met haar trainer Allistair McCaw.

Hiervoor heeft Bollegraf inmiddels haar excuses aangeboden. "Die heb ik rijkelijk laat ook gekregen en geaccepteerd. Maar ik heb opnieuw tegen haar gezegd dat ik haar uitspraken zeer onprofessioneel vond. Als coach moet ze juist haar speelsters in bescherming nemen en dat heeft ze niet gedaan. Ze zei me ook nog dat ze eigenlijk helemaal niet wist of het waar of onwaar was wat er over mij en mijn trainer werd geschreven. Dan moet je dergelijke dingen natuurlijk ook niet zeggen. Ik wil niet meer onder haar leiding spelen."

Fàbregas: "Ik wil ooit weer in Spanje spelen"

Arsenal-aanvoerder Cesc Fàbregas heeft duidelijk gemaakt dat hij komende zomer niet zal vertrekken uit Londen. Zijn droom om ooit in Spanje te voetballen blijft echter.

Fàbregas werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar zijn vaderland. Barcelona zou de international van Spanje graag naar zijn roots willen terughalen. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van de Catalanen, waarna Arsenal hem in 2003 vastlegde.

De middenvelder zou onlangs hebben verklaard dat hij zou gaan twijfelen, mocht Barça-coach Josep Guardiola hem bellen. Tegenover Radio Marca neemt Fàbregas echter afstand van deze woorden. "Mijn toekomst is op dit moment op deze plek. Arsenal heeft al verklaard dat ik niet te koop ben en dat vervult me met trots."

Voor een andere Engelse club wil de 22-jarige Fàbregas dan ook niet spelen. "Mocht ik ooit vertrekken bij Arsenal, dan zal ik niet in Engeland blijven. Iedereen weet dat ik graag in de Spaanse competitie wil spelen. In Engeland is de top-vier veel beter dan de rest, in Spanje zit alles dichter bij elkaar."

PSV bereid Bréchet te laten gaan

PSV is bereid verdediger Jeremie Bréchet terug te laten keren naar zijn vaderland Frankrijk. Bréchet heeft pas één seizoen in Eindhoven achter de rug en zelf heeft hij het prima naar zijn zin bij de club. Zijn gezin ka echter maar niet wennen aan het leven in Nederland.

Tegenover de Telegraaf laat algemeen directeur Jan Reker weten dat een vertrek van Bréchet bespreekbaar is. "Jeremie is een fantastische jongen en een goeie prof. Wij hebben hem laten weten mee te willen werken aan een oplossing. Het is echter niet zo dat we hem transfervrij laten gaan," aldus Reker.

PSV nam Bréchet vorig jaar zomer op transfervrije basis over van Sochaux. Diezelfde club is nu weer in de markt om de verdediger aan te trekken. "Ik lees dat ook, maar ze hebben geen contact opgenomen," vertelt Reker hierover. Volgens de media in Frankrijk is Bréchet het zelf al eens geworden met Sochaux.

De talentvolle middenvelder Funso Ojo zal na de voorbereiding beslissen of hij zijn contract gaat verlengen met PSV. Ojo hoopt de komende weken bij de nieuwe trainer Fred Rutten in de smaak te vallen.

Genero Zeefuik zal de voorbereiding bij Jong PSV beginnen en mag opnieuw verhuurd worden. Het voorbije seizoen kwam hij op huurbasis uit voor FC Omniworld.

"Ruzie niet ontstaan door nieuwe regels"

Bernie Ecclestone heeft laten weten dat hij denkt dat de ruzie tussen de FOTA en de FIA niet is ontstaan door de nieuwe regelgeving voor 2010. De Brit denkt dat de bij de FOTA aangesloten teams meer macht willen hebben in de sport, wat Ecclestone niet laat gebeuren.

"Flavio Briatore wil een nieuwe serie opzetten en alles zelf beslissen. Luca di Montezemolo heeft een probleem met de FIA-president. En bij John Howett vraag ik me altijd af wat hij wil. Volgens mij weet hij het zelf ook niet. De rest wil dat al het gedoe stopt zodat ze zich kunnen concentreren op de sport. Het gaat niet over kostenbesparingen of reglementen, het gaat over macht", aldus Ecclestone.

Aanklacht na extreme tatoeage

In plaats van de gevraagde drie tatoeages, kreeg de 18-jarige Kimberley Vlaeminck uit het Belgische Kortrijk eergisteren maar liefst 56 sterretjes op haar gezicht getatoeëerd. Ze heeft een aanklacht ingediend tegen de tatoeëerder.

Kimberley is in shock. "Zie me hier nu zitten: ik ben lelijk. Zelfs verminkt! Zo durf ik alleszins niet te gaan werken. Ik heb dit niet gewild. Echt niet," zucht ze. Samen met haar vader Diego, haar zus en haar vriend bracht ze eergisteren een bezoek aan Tatoo Box in Kortrijk. "Ik heb altijd gekleurde puntjes naast mijn linkeroog gewild. Mijn vader wilde die betalen. Omdat iedereen in onze familie toch een tatoeage heeft."

Toen Kimberley eenmaal in de tatoeagestoel zat, gingen haar familie en vriend in de stad een ijsje halen. De tatoeëerder had Kimberley al overgehaald om in plaats van puntjes voor sterretjes te gaan. "Die man had een tekening gemaakt met meerdere sterren. Ik had hem gezegd dat ik er maar drie moest hebben. Maar hij bleef maar bezig. Zeker drie keer heb ik hem gevraagd om te stoppen. Maar hij zei telkens dat hij nog een klein beetje werk had met inkleuren. En plots vroeg hij of hij de laatste twee grote sterren ook moest inkleuren. Ik viel uit de lucht, wist niet over welke grote sterren hij het had. En net op dat moment kwam mijn vader terug binnen."

Haar vader was 'not amused' toen hij het resultaat zag. Ook Kimberley zelf schrok ervan. "Ik denk dat ik tijdens de hele sessie even ingedut moet zijn. Ik was die ochtend dan ook al om 5 uur gaan werken", aldus Kimberley Vlaeminck.

De communicatie met de tatoeëerder was een probleem. De man sprak enkel Frans, een taal die Kimberley niet machtig is. De man, een 37-jarige uitgeweken Parijzenaar, verklaart dat Kimberley wel om de sterren heeft gevraagd. "Slapen als je in je gezicht getatoeëerd wordt, is onmogelijk," zo wuift hij het argument van Kimberley weg. "Het doet te veel pijn. Dit is een heel vreemd verhaal. Dat meisje heeft die sterren gevraagd. En ik heb ze haar gegeven. Punt aan de lijn. Ze was er overigens aanvankelijk ook héél blij mee. Alleen: dat veranderde toen ze haar vader zag."

Een woordvoerder van justitie wil eerst de uitkomst van het onderzoek afwachten. "Als die man inderdaad opzettelijk méér sterretjes dan gevraagd op haar gezicht zette, dan valt dat onder opzettelijke slagen en verwondingen. Maar misschien gaat het om een communicatiestoornis of veranderde het meisje van mening toen haar familie het resultaat afkeurde."

De tatoeëerder stelt dat hij niet fout zit. Toch wil hij het meisje tegemoet komen, omdat ze ontevreden is. "Omdat ze zo ontevreden is, moet ze van mij maar 50 euro betalen. Dat is de kostprijs voor vier sterren." Een laserbehandeling wil hij niet vergoeden. Zelf kan hij deze ook niet aanbieden, omdat hij de apparatuur niet heeft.

Kimberley durft niet meer over straat te gaan. Ze hoopt dat de hele affaire zo snel mogelijk achter de rug is. "Die sterren moéten weg. Hoe sneller, hoe liever. Want iedereen die me ziet, zegt het: zo kun je niet gaan werken. Ik durf zó niet naar buiten. Omdat ik te lelijk ben."

Met dank aan Kruitdampje, YoWilly, luciferhout en Lovechild voor de submit.

Zie ook het topic op ons forum en het item op onze weblog over dit onderwerp.

Geen akkoord tussen FIA en FOTA

De kogel is definitief door de kerk, de FIA heeft namelijk laten weten dat het budgetplafond van 45 miljoen voor volgend jaar gewoon zal blijven staan. Gesprekken met de FOTA-teams zijn op een fiaso uitgelopen.

Afgelopen maandag kwamen de FIA en de financiële deskundigen van de FOTA-teams bijeen. Deze bijeenkomst draaide uit op een fiasco."Helaas lieten de vertegenwoordigers van de FOTA weten dat zij geen toestemming hadden gekregen om de financiële regels voor 2010 met ons te bespreken. Ze waren dus helemaal niet bereid om met ons over de regels te praten", laat de FIA in een verklaring weten."Hierdoor was het niet meer mogelijk om de regels van de FIA naast de voorstellen van de FOTA te leggen en te kijken of er een compromis kon worden gesloten, terwijl dit eigenlijk juist het doel was van de bijeenkomst."

"Om de dialoog toch in stand te houden, hebben we nog wel naar de financiële voorstellen van de FOTA gekeken. Met de voorgestelde maatregelen blijkt het niet mogelijk om de uitgaven van een team te beperken. Een nieuwe financiële wedloop zou hierdoor onvermijdelijk zijn. Daarom blijven de financiële regels die de FIA eerder heeft gepubliceerd, onveranderd."

[IndyCar] Tracy racet op Watkins Glen

Paul Tracy zal op 5 juli ook de IndyCar-race op Watkins Glen gaan rijden. De Canadees zal voor deze wedstrijd instappen bij KV Racing waar hij ook al de Indy 500 voor reed en de races in Toronto en Edmonton voor zal rijden.

"Door met Paul en Mario Moraes te rijden op The Glen kunnen wij onze inspanningen op dit uitdagende circuit maximaliseren en het geeft Paul de kans om even warm te draaien voordat hij voor zijn eigen fans in Toronto gaat racen," zegt mede-teameigenaar Jimmy Vasser.

Tracy zal voor het eerst rijden op het circuit dat in het verleden de Formule 1 nog gehuisvest heeft. "Het is erg vreemd om voor het eerst in mijn leven op zo'n oud circuit te racen terwijl ik al veertig ben," meldde Tracy tegen Racer.

Verkoopcijfers Bionic Commando vallen flink tegen

Slecht nieuws voor Capcom en Grin, de actiegame Bionic Commando kon namelijk geen potten breken in zijn launchmaand mei in de Verenigde Staten. De game ging maar 27.000 keer over de toonbank voor de Xbox 360 en PlayStation 3 samen. Dit ondanks de redelijk positieve reviews die de game kreeg en de succesvolle downloadgame Bionic Commando: Rearmed. Sowieso was het geen goede maand voor het Zweedse Grin, want de filmgame Terminator: Salvation werd ook maar 43.000 keer verkocht. Ook in dit geval voor de PlayStation 3 en Xbox 360 samen.

Ook Electronic Arts kreeg een flinke teleurstelling te verwerken. Boom Blox Bash Party wist namelijk maar 23.000 keer te verkopen. Grote succestitel was THQs UFC 2009 Undisputed die bijna een miljoen keer verkocht werd, het meerendeel daarvan (679.600) werd gekocht voor de Xbox 360.


Weinig te lachen voor ontwikkelaar Grin

DVD: Ghost Whisperer seizoen 3

Melinda (Jennifer Love Hewitt) kan vanaf haar jeugd spreken met geesten van overleden mensen. Vaak komen deze geesten bij haar uit omdat ze nog zaken te doen hebben op aarde. Mensen die dus onverwacht zijn gestorven en nog wat te vertellen hebben aan hun vrienden of familie op aarde. Melinda is voor hen het doorgeefluik. Aan het einde van het tweede seizoen ontmoet ze de geest van haar vervreemde vader, die haar vertelde dat ze een broer heeft. Melinda’s zoektocht naar de waarheid over haar familiegeschiedenis wordt nog ingewikkelder en gevaarlijker wanneer ze erachter komt dat haar herkomst verbonden is met de herkomst van de stad Grandview zelf. We hebben het hier over Ghost Whisperer seizoen 3

Arveladze verlengt contract bij AZ

Shota Arveladze zal ook de komende twee jaar blijven werken voor landskampioen AZ, zo meldt het AD.

De voormalig aanvaller zal in Alkmaar op korte termijn een verbintenis voor twee seizoenen ondertekenen. Arveladze werkte het afgelopen seizoen ook al voor AZ, maar omdat hij niet over de juiste papieren beschikte mocht hij zich geen assistent noemen. De Georgiër heeft nu wel de juiste documenten in bezit.

Arveladze speelde in het verleden twee seizoenen voor AZ. In Nederland kwam de aanvaller ook enkele jaren uit voor Ajax. Verder was hij actief voor onder meer Trabzonspor en Glasgow Rangers.

AZ begon afgelopen vrijdag onder de nieuwe trainer Ronald Koeman aan de voorbereiding op het seizoen 2009/2010.

Burgemeester Nijmegen verbiedt NEC - FC Utrecht

Burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf heeft de Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en FC Utrecht van vrijdag 21 augustus verboden. NEC en de KNVB zijn not amused over het besluit van De Graaf.

"Ik heb ze gezegd: die wedstrijd moet uit het speelschema," licht De Graaf zijn beslissing toe tegen De Gelderlander. "Wij hebben al in januari aangegeven dat we in augustus geen risicowedstrijden zoals die tegen Utrecht zullen goedkeuren. Dat kost te veel politiecapaciteit en die hebben we dan niet. Vanwege de Vierdaagsefeesten moeten we geweldig veel agenten inzetten in juli, dus is het logisch dat veel politiemensen in augustus op vakantie gaan."

Bij NEC vreest men nu dat men zal moeten uitwijken naar Doetinchem of Arnhem. "Maar ze hadden het kunnen weten," aldus De Graaf. "Eigenlijk wilden we in de eerste helft van augustus helemaal geen thuiswedstrijden toestaan, maar ik heb met de hand over mijn hart gestreken. Die risicowedstrijd tegen Utrecht is echter onbespreekbaar. De KNVB is niet de baas van Nederland."

Swart kan zich niet vinden in het standpunt van de burgemeester en zegt dat het inplannen van het duel met Utrecht niet tegen de regels van de gemeente is. "Men zei toen: geen risicowedstrijd in de tweede helft van augustus en men noemde daarbij specifieke data op zaterdag en zondag. Over de vrijdag werd met geen woord gerept."

[VOR] Ericsson 4 wint race

De Ericsson 4 heeft de Volvo Ocean Race gewonnen. Het Zweedse jacht eindigde in de negende etappe als derde en kan daarmee niet meer ingehaald worden door de concurrentie. De etappe werd gewonnen door Puma Racing voor de Ericsson 3.

De Amerikaanse boot had tussen de Zweedse plaatsen Marstrand en Sandham maar enkele meters voorsprong op de Ericsson 3 en een kwartier op de Ericsson 4. De Nederlandse inschrijving Team Delta Lloyd eindigde als zesde.

In het klassement heeft de boot van schipper Torben Grael nu 108 punten verzameld. Daarmee is de Ericsson 4 niet meer te achterhalen door Puma Racing dat er 95 heeft. Telefonica Blue staat derde met 86 punten. Team Delta Lloyd volgt op plaats zeven met 36 punten.

'Ribéry blijft bij Bayern München'

Bayern München blijft bij zijn standpunt: sterspeler Franck Ribéry zal niet vertrekken bij der Rekordmeister. Voorzitter van de Duitse club Karl-Heinz Rummenigge zegt dit tegen het medium Bild.

Rummenigge vertelt dat voorzitter van Real Madrid Florentino Perez en één van zijn adviseurs bij Bayern hebben geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Ribéry. "Dat hebben wij van de hand gewezen, omdat we wij niet van plan zijn om Ribéry te verkopen," aldus de preses van de Zuid-Duitsers.

"Perez heeft geen geld geboden, maar er zijn clubs die dat wel hebben gedaan," aldus Rummenigge, die zegt dat Chelsea zich gemeld heeft voor de Fransman. Ook Manchester United en FC Barcelona hebben belangstelling getoond voor Ribéry.

Bij Bayern is men echter niet van plan te zwichten voor de avances uit Spanje en Engeland. Rummenigge hierover: "Het gaat niet om het geld. Er wordt altijd de indruk gewekt dat Bayern de prijs wil opdrijven en dan bij een bepaald bedrag Franck wil laten gaan. Ik zeg het nog een keer in heldere taal: Wij willen dat Ribéry blijft."

Trulli: "Ik wil een podiumplek op Silverstone"

Jarno Trulli heeft laten weten de laatste race op Silverstone op het podium te willen eindigen. De Italiaan denkt dat het hogesnelheidscircuit de TF109 wel goed zal liggen en hij ook zeker een kans maakt op een podiumplek.

"Ik was tevreden dat we er weer stonden na ons sterke resultaat in Turkije. Ik geloof dat we dit jaar tot de top behoren en het was belangrijk om terug te komen en te tonen hoe competitief we wel zijn. Het team heeft heel hard aan de ontwikkeling van de auto gewerkt en we moeten voort blijven werken om het gat te dichten met de wagens die voor ons rijden", vertelde Trulli.

"Ik verwacht dat de wagen het goed zal doen hier in Silverstone, we zijn zeer competitief geweest op circuits met vergelijkbare karakteristieken, dus ik ben er klaar voor om weer vooraan te vechten. Het is tijd om weer uit de verf te komen", sloot Trulli af.

FOTA: "Geen commentaar richting FIA"

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA onthouden zich van elk commentaar volgend op de beschuldiging van de FIA gisteren. De FOTA heeft geen zin om de strijd op deze manier te voeren.

De FIA beschuldigde maandag op haar eigen website de FOTA dat er een element een overeenkomst in de weg zou zitten: "Er is duidelijk een element binnen de FOTA dat er op uit is om hoe dan ook een overeenkomst te voorkomen zonder rekening te houden dat het de sport veel schade berokkent." Deze bewering wil de FIA staven door spoedig met bewijs te komen.

Een woordvoerder meldde dat de FOTA niet overhaast wil reageren op de beschuldigingen geuit door de FIA. "De FOTA heeft, terwijl het haar positie op bepaalde issues houdt, niet de intentie om te reageren op het persbericht dat de FIA op 15 juni uitgegeven heeft. Ze wil niet betrokken raken bij een opeenvolgende serie van controversiële argumenten die verwarring stichten en niet bijdragen aan een positieve sfeer voor de lopende contacten."

Ajax wil wedstrijd PSV ook uitstellen

In navolging van PSV heeft ook Ajax zich ontevreden verklaard met het voorlopige speelschema voor het seizoen 2009/2010, zo bericht het Algemeen Dagblad dinsdag.

De KNVB heeft de topper PSV - Ajax ingepland op zondag 16 augustus, maar in Eindhoven is men daar absoluut niet gelukkig mee. Veel PSV-fans zullen op dat moment nog op vakantie zijn en bovendien vindt op deze dag ook de finale van de Otten Cup, een internationaal toernooi op PSV-complex De Herdgang, plaats. De Eindhovenaren doen dinsdag een verzoek om de wedstrijd uit te stellen.

Ook bij Ajax is men niet blij met deze vroege topper. De Amsterdammers vangen de competitie aan met een zware uitwedstrijd tegen FC Groningen en moeten net als PSV halverwege augustus uitkomen in de Europa League.

Alonso: "Ik heb nog steeds vertrouwen in Renault

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zegt nog steeds vertrouwen te hebben in de Renault. Door een slechte seizoensstart heeft de Spanjaard pas elf punten weten te scoren in zeven races en staat op dit moment al vijftig punten achter op WK-leider Jenson Button. De R29 van Renault blijkt een flink eind achter te lopen op andere teams.

Alonso vertrouwt zijn team erop dat de auto zo snel als mogelijk verbeterd wordt, maar weet ook dat dat niet snel gaat. "Ik heb veel vertrouwen in ons team en ik weet dat iedereen hard werkt om de situatie te verbeteren. We zijn al een lange tijd samen en in het verleden hebben we al eerder laten zien nooit op te geven" liet Alonso weten.

"We moeten wel realistisch blijven. De andere teams werken ook ontzettend hard om hun wagen te verbeteren, het zal niet makkelijk worden een stap voorwaarts te maken. We moeten zorgen dat we elke race nieuwe onderdelen op de wagen krijgen om elke race in de punten te kunnen eindigen."
Alonso: "

Max Payne 3 scans laten agressieve dikzak zien

Al enkele dagen zitten mensen zich te verbazen over de nieuwe richting die Max Payne heeft genomen. Oud en dik? Brazilië? Verslaafd aan pijnstillers? Overdag? Cover-systeem? Multiplayer?

Om het vuur nog eens aan te wakkeren zijn er nu scans verschenen waarin we de nieuwe stijl van Max Payne te zien krijgen. Kijk en probeer toch te geloven dat Rockstar de sfeer van de serie probeert vast te houden...!

TV: VERS UIT DE VS - Mental

De favoriete series van veel kijkers zijn afgelopen, gelukkig begint het zomerseizoen. In Amerika wordt de zomer gebruikt om nieuwe series te introduceren, soms vinden deze hun weg naar het uitzendschema dat door iedere serie wordt begeerd, de herfst. Uiteindelijk vinden enkele van deze series ook hun weg naar de Nederlandse televisiestations. Dus daarom geven we nu op FOK! alvast een voorproefje van de series die er aan zitten te komen en misschien wel een nieuwe hit-serie in Nederland worden. We beginnen met de serie Mental.

Xbox Live vandaag heel de dag down wegens onderhoud

Microsoft heeft voor de rest van de dag Xbox Live uit de lucht gehaald om het te kunnen upgraden. Tijdens de E3 heeft Microsoft namelijk enkele nieuwe mogelijkheden voor Xbox Live aangekondigd, de basis voor die nieuwe functies wordt vandaag gelegd. Dit betekent echter niet dat je morgen naar een vernieuwd en verbeterd dashboard zit te kijken, voor de gebruiker zal voorlopig nog niets veranderen.

Verwacht wordt dat Xbox Live morgenochtend vanaf 9 uur 's ochtends weer werkt.


Hele families worden ontwricht door gebrek aan Xbox Live

Eredivisie basketbal kleiner

De Nederlandse Eredivisie basketbal zal komend jaar uit maat tien teams gaan bestaan. Nu zijn dat er nog elf, maar Bluestream Seals kon niet aan de inschrijving voldoen.

Het team uit Den Helder kon niet de financiële garanties geven die gevraagd waren door de Federatie van Eredivisie Basketballclubs. Doordat Bluestream Seals afvalt, zullen de overgebleven teams waarschijnlijk een dubbele competitieronde af gaan werken in plaats van de anderhalve ronde die er nu gespeeld wordt.

Zenden: "Ik wil nog niet naar Nederland"

Boudewijn Zenden zal deze zomer vertrekken bij het Franse Olympique Marseille. De 32-jarige linkspoot wil voorlopig nog actief blijven in een grote competitie en een terugkeer naar Nederland is dan ook nog niet aan de orde.

"Ik ben een beetje een avonturier, iemand die voor alles openstaat," zegt Zenden tegen Aujourd'hui Sports. "Ik heb een voorstel ontvangen uit Engeland, uit Spanje en recent uit Italië, maar op dit moment heb ik nog niets getekend."

"Dubai heb ik geweigerd, want ik ben nog altijd gretig," wijst Zenden deze optie van de hand. "Ik ben 32 en wil nog tenminste drie seizoenen op een zo hoog mogelijk niveau spelen."

Zenden werd eerder dit jaar gelinkt aan AZ en zijn oude club PSV. De Limburger hierover: "Alleen maar geruchten. Ik zal niet terugkeren naar Nederland."

Roda JC trekt transfervrije Meulens aan

Roda JC neemt Rihairo Meulens over van Vitesse, zo meldt de Limburger dinsdag. De aanvaller komt op transfervrije basis de Limburgse gelederen versterken.

Bij Roda tekent Meulens een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog eens twee jaar. Zijn debuut voor Vitesse maakte hij in september 2006, waarna de voormalig jeugdinternational werd verhuurd aan AGOVV Apeldoorn.

Meulens (21) kwam de voorbije jaargang op huurbasis uit voor FC Dordrecht, één van de tegenstanders van Roda JC in de Jupiler League-play-offs. De jonge aanvaller viel twee keer in tijdens het tweeluik.

Roda heeft tevens John Roox aangesteld als keeperstrainer. De 48-jarige Roox, die het grootste deel van zijn actieve loopbaan uitkwam voor VVV-Venlo, is in Kerkrade de opvolger van Jos Smits.

Dracula's cape gaat onder de hamer

De cape uit de film Dracula van 1958 wordt vandaag verkocht. De mantel is het topstuk van een veiling van kostuumproducent Angels uit Londen, waarbij ruim 2500 items in de verkoop worden gegooid. Dat meldde de Britse omroep BBC op haar website.

Ook items uit onder meer Doctor Who, de films van James Bond en de Harry Potterfilms gaan onder de hamer. Voor de cape wordt naar verwachting 35.000 euro geboden. Er zit een verklaring bij met de handtekening van acteur Chistopher Lee, de vertolker van Dracula, waarin staat dat het de cape is die hij droeg tijdens de opnamen.

Tim Angel van het bedrijf Angels legt uit waarom de artikelen verkocht worden. "De kostuums zijn heel beroemd en staan echt symbool voor een personage. Het nadeel daarvan is dat we het nergens anders meer voor kunnen gebruiken. Daarom hebben we besloten om fans de kans te geven een stukje van de film in huis te halen."

Leslie Nielsen als graaf Dracula (1995)  (foto: ANP)

Twitter schort onderhoud op wegens Iran

De berichtenwebsite Twitter heeft onderhoudswerkzaamheden aan het systeem opgeschort wegens de politieke protesten in Iran, waarbij Twitter een belangrijke rol als communicatiemiddel zou spelen. Dat meldt Twitter op zijn mededelingenpagina.

Demonstranten in het strengislamitische land gebruiken Twitter om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Ook roepen zij elkaar op de straat op te gaan om te betogen tegen de machthebbers.

Het onderhoud aan Twitter, dat voor de nacht van maandag op dinsdag in de Verenigde Staten was voorzien, is zodanig verschoven dat het plaatsvindt als het in Iran dinsdag op woensdag diep in de nacht is.

Volgens het Franse persbureau AFP wisselen Iraniërs via Twitter ook foto's uit van betogers die het slachtoffer werden van geweld door de autoriteiten.

Twitter heeft onderhoudswerkzaamheden opgeschort wegens de politieke protesten in Iran  (foto: ANP)

Zeven doden in onrustig Teheran

Zeker zeven personen zijn doodgeschoten in de Iraanse hoofdstad Teheran aan het eind van een betoging tegen de herverkiezing van president Mahmoud Ahmadinejad. Een aantal andere mensen zou gewond zijn geraakt.

Dat hebben Iraanse staatsmedia vandaag gemeld. Volgens de staatsradio vielen betogers gisteren aan het eind van een betoging tegen de ultraconservatieve Ahmadinejad een militaire post aan bij het Azadiplein met het doel wapens te bemachtigen.

Honderdduizenden mensen gingen gisteren in Teheran de straat op. Ze stelden dat bij de presidentsverkiezingen fraude is gepleegd, waardoor de hervormingsgezinde oppositieleider Mir Hossein Mousavi zou hebben verloren.

Een andere hervormingsgezinde politicus, de voormalige vicepresident Mohammed Ali Abtahi, is vandaag gearresteerd. Dat liet het kantoor van Abtahi weten. De medewerkers van de voormalige vicepresident zeiden niet waarom de hervormer is opgepakt.

Miyamoto niet onder de indruk van Natal en Wand

Tijdens de afgelopen E3 presenteerden zowel Microsoft als Sony hun visie op motion-controls. Terwijl Sony de PS Eye gebruikte in combinatie met Wands om beweging te registreren, trapte Microsoft het complete controller-idee weg en gebruikte alleen het lichaam om te gamen.

De bekende Nintendogamedesigner Shigeru Miyamoto liet weten dat beiden erg basic zijn. Hij erkende dat de Wand qua precisie op z'n minst even accuraat is als WiiMotionPlus, maar beide bedrijven missen de ervaring om motion-controls om te zetten naar een interactieve ervaring. Over Project Natal is Miyamoto minder te spreken. Volgens hem heb je een fysiek object in je hand nodig om een echte interactieve ervaring te leveren, al was het alleen maar om force feedback te kunnen geven.

As someone who thinks of things from the perspective of creating interactive experiences, I really think that you do need something [to hold]. I don't think as a creator that I could create an experience that truly feels interactive if you don't have something to hold in your hand, if you don't have something like force feedback that you can feel from the controller.

Looking at what the other companies have shown here at E3, it feels like they have finally obtained the very basic technology for doing motion control, but perhaps they still have to learn how to use that and take advantage of it in an interactive experience.

Grote Mexicaanse griepgolf komt na de zomer

De Mexicaanse griep rukt ook in Nederland op. Het aantal dodelijke slachtoffers van de pandemie zal meevallen, verwacht het RIVM. Op basisscholen in Waalre, Woerden en Amsterdam-Osdorp zijn de afgelopen week gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld. De reactie daarop varieerde per school. In Woerden wordt ouders geadviseerd hun kinderen uit één groep voorlopig thuis te houden. In Waalre krijgen medeleerlingen een virusremmer toegediend en in Osdorp gaan de lessen gewoon door in afwachting van eventuele ziekteverschijnselen.

'De regie ligt bij de GGD', zegt Jim van Steenbergen, hoofd infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). "De GGD's kunnen het virus tot dusver nog achterhalen en vaststellen wie de naaste contacten zijn. Afhankelijk van de situatie besluit men of het zin heeft om schoolklassen naar huis te sturen of scholen te sluiten."

Die afweging wordt alleen gemaakt bij scholen en andere instellingen voor kinderen, dus niet bij bedrijven. "Bekend is dat het virus heel gemakkelijk door kinderen wordt overgedragen. Dat komt door hun gedrag: stoeien, knuffelen, aan elkaar zitten."

De overweging om klassen naar huis te sturen of de kinderen pillen te geven, hoort bij de huidige 'tussenfase' van de epidemie, zegt Van Steenbergen. "Maar het is zeker dat we dat gevecht verliezen. Als de griep eenmaal heerst, is het zinloos om individuele gevallen te gaan isoleren van hun omgeving."

"We hopen dat we de huidige fase kunnen rekken tot alle scholen met zomervakantie gaan. Daarna komt iedereen terug uit alle windstreken, en moeten we er rekening mee houden dat de griep heerst. De grote golf wordt verwacht in het najaar. Er zullen zeker mensen overlijden van wie je dat niet had verwacht."

Net als bij de gewone griep, die in Nederland jaarlijks 500 tot 800 mensen velt, lopen kwetsbare ouderen grotere risico's. Maar bij deze nieuwe griep zijn dat ook kinderen. "We dubben nu ernstig over de vraag welke groepen de grootste kans lopen op overlijden en als eerste in aanmerking komen voor medicijnen. Zijn het kinderen tot en met 6, 12 of 18 jaar?"

De vraag of één school moet worden gesloten, is tegen die tijd niet relevant meer, zegt de RIVM-expert. Misschien wel de vraag of alle scholen in Nederland voor enkele weken gesloten moeten worden.

Bedrijven en instellingen doen er verstandig aan rekening te houden met tijdelijke uitval van personeel. "30 procent zieken over het hele seizoen, zoals we hebben uitgerekend voor het worstcasescenario, is nog steeds mogelijk. Maar dat zijn zieken; we denken dat het aantal dodelijke slachtoffers van de pandemie zal meevallen."

Door hoog verzuim kan post misschien niet meer bezorgd worden. Cafés kunnen sluiten en lessen op scholen kunnen uitvallen. Wie ziek is, moet meteen naar huis gestuurd. Thuiswerk en gescheiden werkplekken worden aangemoedigd.


Grote Mexicaanse griepgolf komt na de zomer  (foto: DAG)

DVD: Smoeder

'Smoeder', de Brabantse uitdrukking voor 'moeder'. Voor mensen uit andere streken zal het woord niet meteen een associatie oproepen, maar Brabanders herkennen het uit duizenden. Een woord dat we veel gebruiken in het zuiden des land. Een woord ook dat voor Marcel Musters en Maria Goos aanleiding was om een theatervoorstelling te maken over hun beider overleden moeders. Deze voorstelling speelde ruim vier jaar in de Nederlandse theaters en was aanleiding voor Michiel van Erp om een televisiedocumentaire te maken met de voorstelling als basis. Smoeder is sinds kort op dvd verkrijgbaar, dat maakt de cirkel rond: van verhaal naar theater, van theater naar televisie en van televisie naar dvd. "Smoeder zou er trots op zijn..."

Zoey's blote billen (en meer!) in Left 4 Dead mod

Naakte karakters komen niet veel voor in games. de meeste naakte personages komen tevoorschijn als modders hun kunsten hebben los gelaten op de game. Zo hadden we een naakte Lara Croft-mod gehad in de Tombraider-serie en was het ook mogelijk om je Sims naakt te zien na het installeren van een hack.

Modders zijn nu ook druk geweest om Zoey, een van de vier overlevenden in Left 4 Dead, in haar blootje te zetten. Zie hieronder voor het resultaat. Het is niet bekend of er een zelfde mod in de maak is voor Francis, Louis en Bill.

2008: minder natuurrampen, meer slachtoffers

Orkanen, aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen hebben in 2008 wereldwijd aan 235.736 mensen het leven gekost. Dat meldt het internationale Rode Kruis in het World Disasters Report, dat vandaag werd gepubliceerd.

Het gaat om het hoogste aantal dodelijke slachtoffers sinds 2004, toen een tsunami op grote schaal dood en verderf zaaide in Zuidoost-Azië. Bijna 226.500 inwoners van onder meer Indonesië, Sri Lanka en Thailand verloren het leven door de metershoge vloedgolf, die ontstond na een zware zeebeving. Het totale dodental door natuurrampen kwam in 2004 uit op 241.635. Vorig jaar beïnvloedden met name de cycloon Nargis (voornamelijk Myanmar, ruim 138.000 doden) en de aardbeving in de Chinese provincie Sichuan (meer dan 87.000 doden) de statistiek in negatieve zin. Desondanks spreekt Maarten van Aalst, namens het Nederlandse Rode Kruis betrokken bij het opstellen van het jaarrapport, van een "mild rampenjaar".

Hij wijst erop dat zich vorig jaar wereldwijd 363 rampen hebben voorgedaan, het laagste niveau in het afgelopen decennium. In 2006 was volgens de opgave van de noodhulporganisatie 412 keer sprake van een natuurramp, en in 2007 417 keer. Daar staat tegenover dat in die jaren relatief weinig mensen doodgingen door natuurrampen, 23.576 in 2006 en 16.861 in 2007.

"Twee enorme rampen in het afgelopen jaar, de cycloon Nargis en de aardbeving in Sichuan, waren goed voor 93 procent van het totale wereldwijde dodental", aldus Van Aalst. Volgens hem was in het afgelopen decennium sprake van "een zorgelijke toename" van het aantal weergerelateerde rampen, zoals overstromingen als gevolg van hevige regenval en stormen.

Het Rode Kruis telde vorig jaar 158 overstromingen, 99 orkanen en 21 aardbevingen. Negen op de tien natuurrampen deden zich voor in Azië. De organisatie raamt de financiële schade als gevolg van de rampen op 131 miljard euro. Aardbevingen vormden met 62 miljard euro de grootste kostenpost.

Natuurrampen hebben in 2008 wereldwijd aan 235.736 mensen het leven gekost.  (foto: ANP)

Wigan presenteert nieuwe trainer

Roberto Martinez zal vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van Wigan Athletic zijn. Hij krijgt een driejarig contract bij de Latics.

Martinez zal vandaag om 3 uur lokale tijd gepresenteerd worden. De Spanjaard is geen onbekende van Wigan Athletic. Tussen 1995 en 2001 was hij al als speler actief voor de club.

"Deze club is altijd dicht bij mijn hart gebleven. Ik kijk er naar uit om tegen de beste teams ter wereld te spelen", Aldus Martinez op de clubwebsite. "Ik kan niet wachten op mijn eerste wedstrijd. Het lijkt misschien nog ver weg, maar er moet nog veel gebeuren"

Alhoewel de 35-jarige coach nog niet veel ervaring heeft als trainer heeft hij wel al enkele successen gekent. In seizoen 2007/2008 wist hij zijn vorige club Swansea de League One-titel te bezorgen. Vorig seizoen bracht hij Swansea naar een respectabele achtste plek in de Championship.

Eindelijk vindersloon voor ijsmummie Ötzi

Na een slepende juridische strijd is er eindelijk een vindersloon vastgesteld voor de wereldberoemde ijsmummie Ötzi. De familie Simon uit het Zuid-Duitse Nürnberg krijgt 150.000 euro.

Het paar Helmut en Erika Simon ontdekte het vijfduizend jaar oude lijk in september 1991 in smeltend ijs op de grens van de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. De Simons streden jarenlang voor erkenning als vinderspaar. De autoriteiten van de Italiaanse regio Zuid-Tirol stemden uiteindelijk in met het bedrag.

Helmut stierf in 2004 bij een ongeval in de bergen. Zijn familie draait op voor de kosten van het proces en de advocaat, meldden Duitstalige media.

Ahmadinejad in Rusland

Terwijl in Iran honderdduizenden mensen al dagenlang protesteren tegen zijn herverkiezing, is de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad naar Rusland gevlogen voor een regionale conferentie over veiligheid.

Ahmadinejad is in Rusland gearriveerd, bevestigde een functionaris van de Iraanse delegatie vandaag. Het is de eerste buitenlandse trip van de president sinds zijn omstreden verkiezingsoverwinning vrijdag. Hij was al maandag in Rusland verwacht, maar hij stelde zijn reis uit.

Ondertussen roepen tegenstanders van de machthebbers op tot een nieuw massaal protest dinsdagmiddag in de Iraanse hoofdstad Teheran. Volgens hen is er bij de verkiezingen fraude gepleegd.

Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad naar Rusland gevlogen  (foto: ANP)

Borghouts legt deel portefeuille neer

Commissaris van de Koningin Harry Borghouts is bereid het politiek deel van zijn portefeuille neer te leggen, zoals een deel van de Provinciale Staten hem had gevraagd. Als een meerderheid van de Statenleden daarmee instemt, kan Borghouts gewoon commissaris van de Koningin blijven.

Borghouts zei dat hij de gebeurtenissen rond Landsbanki betreurt evenals het feit dat de provincie waarschijnlijk 78 miljoen euro voor een deel zal moeten afschrijven.

Borghouts is ook bereid zijn nevenfuncties, zoals bij het pensioenfonds ABP neer te leggen. De PvdA had dat geëist.

Borghouts zei dat hij zich er verantwoordelijk voor voelde dat hij nooit in het college van gedeputeerden vragen had gesteld over de buitenlandse spaarrekeningen van de provincie. "Ik was niet slim genoeg. Een beetje dom, zou Màxima zeggen", aldus Borghouts.

Borghouts legt deel portefeuille neer  (foto: ANP)

PC softwareverkopen USA, de grootsten van mei

Zo, de NPD heeft de PC softwareverkopen van de gehele maand mei vrijgegeven! Tijd om het lijstje eens door te spitten om te kijken of we verrassingen tegen komen...! En afgezien van een Oblivion die in de lijst voorkomt (zal wel met de prijs te maken hebben) en een overvloed aan Sims en World of Warcraft is het niet echt een superlijstje... Jammer....!

1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Expansion Pack
2. The Sims 2 Double Deluxe
3. World Of Warcraft: Battle Chest
4. World Of Warcraft
5. Empire: Total War
6. Spore
7. Left 4 Dead
8. The Sims 2 Apartment Life Expansion Pack
9. Fallout Trilogy 3Pack
10. Starcraft: Battle Chest
11. World Of Warcraft: Burning Crusade Expansion Pack
12. DemiGod
13. Reel Deal Slots Adventure
14. Sim City Box
15. Fallout 3
16. Diablo Battle Chest
17. Elder Scrolls IV: Oblivion GOTY Ed
18. Warcraft III Battle Chest
19. Warhammer 40,000: Dawn Of War II
20. Company Of Heroes: Tales Of Valor

Uitslag Verenigde Staten - Italië

Italië heeft haar eerste wedstrijd in de Confederations Cup gewonnen. Het team van bondscoach Marcello Lippi was in Pretoria met 1-3 te sterk voor de Verenigde Staten.

In een harde, maar verder rustig verlopen wedstrijd was de Verenigde Staten in het eerste half uur zeker niet de mindere van wereldkampioen Italië. Het team van Bob Bradley moest na een overtreding van Ricardo Clark op Gennaro Gattuso met tien man verder. Italië leek door een eigen doelpunt van Jonathan Bornstein, maar de Verenigde Staten had mazzel dat Mauro Camoranesi buitenspel liep. Giorgio Chiellini haalde voor rust nog een van de Amerikanen in eigen strafschop gebied neer en Landon Donovan faalde niet vanaf elf meter.

Na de pauze moest Italië komen en dat deed het ook. Giuseppe Rossi was de vervanger van Gattuso en hij maakte zijn invalbeurt direct waar door de gelijkmaker aan te tekenen. Na ruim 70 minuten spelen was het Daniele De Rossi die Tim Howard voor de tweede maal de gang naar het net liet maken. Nadat Sacha Kljestan de kans op de gelijkmaker had laten liggen schoot Rossi met zijn tweede goal de Italianen naar een veilige 3-1 voorsprong.

Karakteristieken

Verenigde Staten - Italië 1-3
41’ Donovan (pen.) 1-0
58’ Rossi 1-1
72’ De Rossi 1-2
90+4’ Rossi 1-3

Toeschouwers: 34.341
Scheidsrechter: Pozo (Chl)
Stadion: Loftus Versfeld, Pretoria
Gele kaart: Bornstein (Verenigde Staten), Legrottaglie, Grosso (Italië)
Rode kaart: Clark (Verenigde Staten)

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard, Spector, DeMerit, Onyewu, Bornstein (Kljestan/86), Bradley, Feilhaber (Beasley/73), Clark, Dempsey, Altidore (Davies/66), Donovan

Italië: Buffon, Zambrotta, Chiellinni, Legrottaglie, Grosso, Camoranesi (Montolivo/56), Gattuso (Rossi/57), De Rossi, Pirlo, Iaquinta, Gilardino (Toni/69)

Arnhem blij met besluit museum

De gemeente Arnhem is blij dat minister Ronald Plasterk van Cultuur ervoor kiest het Nationaal Historisch Museum in Arnhem te houden. De minister heeft die keuze maandag nog eens expliciet benadrukt, stelt de gemeente.

Plasterk liet gisteravond weten voorstander te zijn van vestiging van het museum naast de John Frostbrug in Arnhem. De Gelderse hoofdstad was tot 2007 samen met Amsterdam en Den Haag in de race als vestigingsplaats van het museum. Oorspronkelijk zou het nieuwe rijksmuseum verrijzen naast het Nederlands Openluchtmuseum in het noorden van de stad. De directie van het nieuwe museum ziet echter meer heil in vestiging in het Arnhemse centrum, vlakbij de Rijn.

"Voor Arnhem is de inzet altijd geweest dat het museum behouden blijft voor de stad", aldus de Arnhemse burgemeester Pauline Krikke.

Eneco redt belangrijkste delen Econcern

Energieconcern Eneco neemt delen over van zijn deels failliet verklaarde branchegenoot Econcern. Hiermee zijn de onderdelen Ecofys en Evelop en de biomassa-activiteiten van Econcern grotendeels van de ondergang gered.

Eneco wil 400 van de 1100 medewerkers van Econcern overnemen. Dat hebben beide partijen gisteren bekendgemaakt, zonder een overnamesom te noemen.

Econcern is vooral bekend van het windmolenpark Prinses Amalia voor de kust van IJmuiden. In februari werd duidelijk dat de kredietcrisis de onderneming hard heeft geraakt. Econcern vroeg eind mei uitstel van betaling aan. Afgelopen week werden zes belangrijke onderdelen van Econcern failliet verklaard door de rechtbank in Utrecht.

Het onderdeel Evelop ontwikkelt duurzame energieprojecten zoals windparken op zee en op het land en is onder meer actief in Groot-Brittannië, België en Nederland. Eneco neemt de Nederlandse activiteiten niet over. Ecofys doet aan onderzoek en advisering op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

De bedrijven hopen op korte termijn bovendien overeenstemming te bereiken over de overname van Ecostream, het onderdeel dat is gespecialiseerd in zonne-energie. De curatoren voeren nog gesprekken met andere partijen over de activiteiten die niet door Eneco worden overgenomen. Het gaat onder meer om de onderdelen Betronic en OneCarbon en diverse samenwerkingsverbanden en investeringen.

"In totaal gaan we er nu van uit dat er zo’n tweehonderd banen verloren zullen gaan", aldus een woordvoerder van Econcern. Het bedrijf is verheugd over de overname. "Wij prijzen ons gelukkig dat in Eneco, met haar uitstekende reputatie op het gebied van duurzame energie, een geschikte overnamekandidaat is gevonden", aldus bewindvoerders Louis Deterink en Willem Jan van Andel van Econcern.

"We praten al ruim twee jaar met elkaar. Ik zie het als een bundeling van duurzame kracht van beide bedrijven", zegt bestuursvoorzitter Jeroen de Haas van Eneco.

Ook minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) is verheugd over de overname "omdat kennis over duurzame energie voor ons land behouden blijft". Zij ziet de overname ook als een versterking voor Eneco. Van der Hoeven hoopt dat voor de andere delen van Econcern ook spoedig een oplossing komt.

Diederik Samsom (PvdA-Tweede Kamerlid) is "erg gelukkig" met deze ontwikkeling. "Voor het realiseren van onze duurzame ambities zijn bedrijven als Econcern erg belangrijk." De voornaamste takken van het bedrijf kunnen nu verder, waardoor vierhonderd mensen aan het werk blijven, aldus de PvdA’er. Hij stelt vast dat er door de actie van Eneco een soort duurzaam energieconcern is ontstaan.


Eneco redt belangrijkste delen Econcern  (foto: DAG)

Bikini's in Metal Gear Online

Om het éénjarig bestaan van Metal Gear Online te vieren, dachten Hideo Kojima en zijn handlangers dat hun creatie nog wel wat 'pittiger' kon.

Toen volgde de volkomen logische stap om een bikini als downloadable content beschikbaar te stellen voor de vrouwelijke spelers, dit onder het mom van fapvoer voor de diehards natuurlijk.

Of deze skin gaat leiden tot gamers die spontaan even 'BRB' zijn valt nog te betwijfelen, maar hier alsnog de nietsverhullende beelden:

Rare jongens, die Japanners

Homer koopt een console

Ik weet het; het is pas dinsdag en dus is het nog geen tijd voor zondagnieuws. Toch willen we hier bij FOK!games jullie de onderstaande video niet onthouden. Een paar creatievelingen hebben wat scènes van The Simpsons genomen en bijna onzichtbaar aangepast. Krijgt Homer eindelijk de console die hij wil?