Jacht op eigenaar verwaarloosde hond

Afgelopen zaterdag werd een Mechelse herder aangetroffen in het Hartelpark, dat naast het dierenasiel van Spijkenisse ligt. De herder was zwaar verwaarloosd en de Dierenbescherming Rotterdam-Rijnmond maakt dan ook jacht op de eigenaar die 'heel wat heeft uit te leggen' volgens Henk Beugeling van de Dierenbescherming. 

"Een hond van deze grootte moet 40 tot 45 kilo wegen. Dit dier weegt de helft. We hopen de eigenaar voor de rechter te kunnen brengen zodat die zijn hond nooit meer terugkrijgt." zo verklaart Beugeling. De kans is aanwezig dat het beest is ontsnapt, maar kijkend naar de toestand waarin het dier werd aangetroffen en de vindplaats, in het park worden regelmatig huisdieren gedumpt, is het onwaarschijnlijk dat hij is weggelopen aldus Beugeling. 

Nadat het dier zaterdag voor het eerst werd gezien ging het op de vlucht. De hele dag werd het asiel op de hoogte gehouden door inwoners van Spijkenisse waarop het teefje in de avond weer gelokaliseerd werd. Op het eilandje aan de Plaatweg werd ze in het nauw gedreven waarna ze gelokt werd met voer vermengd met slaappillen. De hond werd gevangen en overgebracht naar het asiel. Ze krijgt een speciaal dieet om aan te sterken. 

Voor foto's van de hond kun je hier terecht