VROM weigert openheid afvalzwendel

Het ministerie van VROM wil niet bekend maken, welke landelijke winkelketen is betrapt op fraude met ingezameld afval.

Een winkelketen werd deze week betrapt op het illegaal verhandelen van voor recycling ingeleverde oude huishoudelijke apparaten. Inspecteurs van VROM namen in de Amsterdamse haven een container vol oude apparaten in beslag. De container was op weg naar Ghana. De spullen in de container waren door een schroothandelaar zonder vergunning bij een Nederlandse winkelketen opgehaald. Namens FOK! is vanmorgen bij VROM gevraagd, om welke winkelketen het hierbij gaat. Het ministerie weigerde deze vraag te beantwoorden.

FOK-columnist Driek Oplopers is het niet eens met het besluit van VROM. Oplopers is van mening dat consumenten, die immers een speciale verwijderingsbijdrage betalen voor een fatsoenlijke inzameling en verwerking van hun oude spullen, er recht op hebben, te weten bij welke winkelketen ze daarvoor aan het verkeerde adres zijn. Daarom heeft Oplopers vandaag opheldering van Minister Cramer geëist in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur.

Klik hier om het WOB-verzoek te lezen. (worddocument) 

Klik hier voor meer achtergrondinformatie http://frontpage.fok.nl/column/9093/1/-DriekOplopers:-VROM-beschermt-de-milieuzwendelaar.html .