Oplossing woekerpolissen lijkt nabij

Verzekeringsmaatschappij Delta Lloyd is vergaand in gesprek met de stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis over een financiële tegemoetkoming voor mensen die bij Delta Lloyd een 'woekerpolis' hebben afgesloten. "Er is nog geen witte rook, maar we gaan de goede kant op", zegt een woordvoerder van stichting Woekerclaim.

Volgens Delta Lloyd is er nog geen akkoord, maar de vergevorderde onderhandelingen gaan de goede kant op, verklaart een woordvoerder van de verzekeraar. Stichting Woekerclaim verwacht binnen uren of dagen tot een oplossing te komen met de verzekeraar. De stichting heeft goede hoop hierna ook met andere verzekeringsmaatschappijen een akkoord te bereiken.

Over het bedrag dat mogelijk wordt uitbetaald aan polishouders wil Delta Lloyd niets zeggen. "We zullen alleen doen wat kunnen verantwoorden. Ik kan niets zeggen over de impact, maar we zijn een van de meest solide verzekeraars in Nederland en dat gaan we niet in de waagschaal leggen", aldus de woordvoerder.

Minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) verklaarde vandaag dat hij blij is met de recente ontwikkelingen. De bewindsman hoopt dat de partijen er samen uitkomen.

De zogenoemde woekerpolissen kwamen in 2006 in opspraak na een onderzoek door de Autoriteit Financiële Markten. Er bleken verborgen kosten bij de polissen te zitten. De Ombudsman concludeerde in maart dat verzekeraars die beleggingspolissen verkochten veel te hoge kosten hebben berekend.