20 personeelsleden Jumbo gegijzeld

Twintig personeelsleden zijn afgelopen zaterdagochtend bijna twee uur lang gegijzeld geweest bij een brutale overval op de Jumbo-supermarkt in het Brabantse Son. Eén van de medewerkers werd hierbij met een honkbalknuppel mishandeld. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Rond kwart voor zes kwamen de eerste medewerkers naar de supermarkten om hun werkdag te beginnen. Omdat het groepje geen kluissleutel had, werden ze door de twee gemaskerde en gewapende mannen in een ruimte in de supermarkt opgesloten. Toen er na anderhalf uur iemand met de kluissleutel kwam, hadden de daders al negentien personeelsleden opgesloten. Toen de overvallers gevlucht waren wist de groep zich rond half acht eindelijk te bevrijden.

De supermarkt is zaterdag gewoon geopend geweest. Voor het personeel is slachtofferhulp ingeschakeld.

Eerder in de week, op donderdag ochtend, is de Lidl in Veldhoven op een vergelijkbare wijze overvallen. Deze overval linkt de recherche aan een eerdere overval op een Lidl in Eindhoven. Of de daders in Son dezelfde daders als in Veldhoven en Eindhoven zijn, moet uit onderzoek blijken. "We moeten daarvoor de werkwijze en de signalementen vergelijken," meldt een woordvoerder van de politie.