Automobilist begaat dure verkeersovertreding

In Amsterdam heeft de politie na een alledaagse verkeersovertreding een opmerkelijke vondst gedaan. Een 30-jarige automobilist reed ruim een week geleden door rood en werd vervolgens door politieagenten aan de kant gezet. Nadat bleek dat de man en zijn passagier al eerder de Opiumwet hadden overtreden werd de dure huurauto doorzocht.

Een politiewoordvoerder maakte vandaag bekend dat ze bij de doorzoeking van de huurauto 150.000 euro aan contant geld, vijftien mobiele telefoons en een hoeveelheid marihuana hebben gevonden. Een huiszoeking leverde later nog eens tientallen kilo's hasj en wiet op. Ook lagen in het huis papieren voor de aankoop van een huis van 310.000 euro en nota's van de verbouwing en huisraad van bij elkaar 93.000 euro. Het polshorloge van de man bleek 30.000 euro waard te zijn en de huur van zijn huurauto, een BMW, kwam neer op zo'n 900 euro per maand.

De vermeende crimineel wilde geen verklaring afleggen over zijn kostbare eigendommen. De politie heeft alle spullen in beslag genomen, omdat de man op papier slechts 1.900 euro per maand verdient met zijn baan.