Fritzl huilt zichzelf elke avond in slaap

Josef Fritzl, die zijn eigen kind en kleinkinderen 24 jaar lang opsloot en ook nog eens incestueus bezig was, huilt tot diep in de nacht. Elke avond gaat de besnorde 73-jarige snikkend slapen, zo meldt een medegevangene. Of Fritzl daadwerkelijk spijt geuit heeft, is niet duidelijk. Volgens de bron was Fritzl bij aankomst in de nor "arrogant", maar is hij nu "een eenzame en gebroken man" geworden.

Afgelopen maandag werden zogeheten 'schreeuwtesten' uitgevoerd, waarbij een ambtenaar in functie in de horrorkelder ging staan blèren. Een stel andere bromsnorren probeerde dat op straat en bij de buren te horen. De politie probeerde zo uit te vogelen of het mogelijk was dat de buurt, en daarmee Fritzls vrouw Rosemarie, schreeuwen om hulp had kunnen horen.

De inmiddels beruchte Fritzl sloot zijn dochter op toen ze 18 was, verwekte zeven kinderen bij haar en verbrandde een doodgeboren kindje. De zes overigen werden gesplitst; drie in de kelder en drie als 'pleegkinderen'. Fritzl zegt te weten dat zijn daden fout zijn, en dat wist hij altijd al. Hij was naar eigen zeggen alleen verslaafd aan seks met zijn dochter.

De dochter, Elisabeth, probeert via haar advocaat de therapiekosten, die richting een miljoen euro oplopen, van haar vader terug te eisen. Fritzl zelf zit tot zijn nek in de schulden en moet nog 1,9 miljoen euro terugbetalen aan diverse instanties.