Rita Verdonk naar ziekenhuis vervoerd

Trots op Nederland-politica Rita Verdonk heeft vanochtend haar been gebroken. Fotograaf Peter van Zetten legde vast hoe Verdonk per ambulance van haar woning naar het ziekenhuis werd vervoerd. Dat meldt Telegraaf.nl.

Van Zetten zag hoe Verdonk in haar ochtendjas op een brancard haar woning verliet. Waarschijnlijk is ze in huis gevallen of gestruikeld.  Meer nieuws is vooralsnog niet voorhanden, volgens De Telegraaf.

Update: 09.27 uur
Inmiddels heeft de Telegraaf meer info.  Het is helemaal niet zeker of Verdonk haar been heeft gebroken. Nu wordt gemeld dat ze vermoedelijk  een ernstige blessure aan haar bovenbeen of heup heeft opgelopen.  De echtgenoot van Rita liet weten dat zijn vrouw ''erge pijn'' heeft.

De politie was overigens ook razendsnel ter plekke. Drie auto’s met beveiliging stonden eveneens in no time klaar om de rit naar het ziekenhuis te begeleiden.

Korte medische update:
Rond het middaguur werd bekend dat Verdonk  een spier in een bovenbeen heeft gescheurd. Dat gebeurde toen ze onderuit ging in haar kelder. Ze zal waarschijnlijk twee dagen in het ziekenhuis moeten blijven ter observatie.