VVD komt met Betuttelingsbarometer

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) heeft een Betuttelingsbarometer online gezet. De liberalen zijn van mening dat het huidige kabinet van CDA, PvdA, en ChristenUnie zich steeds meer met het persoonlijk leven van burgers bemoeit. Bij elke ''betuttelende maatregel'' van het kabinet-Balkenende IV komt er 5% bij.

Inmiddels staat de barometer al op 25%. De vijf maatregelen of vermeende plannen die de barometer tot dit niveau hebben doen stijgen zijn: Terugdraaien koopzondag (we mogen op zondag niet meer winkelen), kansspelbelasting heffen op het pokeren in sportkantines, een rookverbod dat ook geldt in tabakszaken, verbod op alcoholreclame op tv en het recente plan van vice-premier André Rouvoet dat er in de slaapkamer meer doelgericht moet worden gesekst (meer kinderen maken). Hiermee bemoeit de overheid zich volgens de VVD ook al met het slaapkamergebeuren.

Overigens laat de Belastingsdienst in een reactie fijntjes weten dat bij pokeren de Wet op de kansspelen geldt. ''Dat is staand beleid, uit de tijd dat de VVD in de regering zat.''