Man bewerkt taxi met braadpan

Een 62-jarige man uit Tilburg was afgelopen vrijdag zo boos op een taxibedrijf, dat hij zijn woede heeft gekoeld door met een braadpan op een taxi te meppen. Omdat een eerder bestelde taxi nooit is komen opdagen, sloeg de man in op de voorruit en de zijruiten. Helaas voor hem wilde de taxichauffeur hem niet meer meenemen.

De Tilburger, die lijdt aan longemfyseem en suikerziekte, moet meerdere malen per week per taxi het ziekenhuis bezoeken. Voor de ritten maakt hij gebruik van een zogeheten deeltaxi, een initiatief van de gemeente en enkele taxibedrijven waarbij de taxi ook andere mensen meeneemt. Dit drukt de kosten voor het vervoer aanzienlijk. Volgens de man zou de deeltaxi echter vele malen te laat komen.

Zo had de man vrijdag om 16.15 uur een taxi besteld, die een uur later de man zou oppikken. Toen deze om 17.45 uur nog niet was gearriveerd, nam hij contact op met de taxicentrale. De telefoniste verwees hem echter door naar een klachtennummer. Hierop belde de woedende man rechtstreeks naar een deelnemend taxibedrijf, om hier voor het volle tarief een taxi te bestellen. Deze taxi stond al binnen twintig minuten bij de Tilburger voor de deur. De man werd zo kwaad dat het nu ineens wel snel kon, dat hij een pan uit de keuken greep en hiermee de taxi te lijf ging.