Drinkwater Krimpenerwaard vervuild

Icoon BinnenlandsCirca 20.000 huishoudens in het westelijk deel van de Krimpenerwaard hebben gisterenavond korte tijd zonder water gezeten. Bij het stilvallen van een pompstation in de omgeving van Lekkerkerk is er mogelijk grondwater in de leidingen terecht gekomen.

Hoewel er inmiddels weer water is, kan de druk nog enige tijd laag zijn. De huishoudens in Krimpen aan den IJssel, Krimpen aan den Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel moeten de komende dagen het kraanwater minimaal drie minuten koken voor zij het kunnen drinken. Dit maakte drinkwaterbedrijf Oasen bekend. Alle inwoners in de getroffen gebieden worden op de hoogte gesteld middels een rode kaart in de brievenbus. Hierop staan instructies over het kookadvies.

In delen van Leiden, Rijnsburg en Voorschoten was er gisteravond ook een storing waarbij de waterdruk tijdelijk weg viel. Dit kwam door een lek in een transportleiding bij Valkenburg. De oorzaak van dit lek is onbekend. Duinwaterbedrijf Zuid Holland benadrukte dat mensen in deze gebieden het water niet behoeven te koken. Tussen beide storingen lijkt geen verband te bestaan.

Met dank aan floppie86, Michael071, Michel en Moizie voor de submit.