Dave Grohl haat Courtney Love nog steeds

Dave Grohl, voorman van de band Foo Fighters en drummer van de ter ziele gegane band Nirvana, heeft ruim dertien jaar na de dood van Kurt Cobain nog immer een hekel aan Courtney Love. Hij haat de weduwe van de voorman van Nirvana meer dan wie ook. En iedereen zal het weten ook. Zo noemde hij Kurt Cobains weduwe op het podium ooit een "ugly fucking bitch".

En nog steeds is Grohls mening niet bijgedraaid. "Er zijn een heleboel mensen in mijn leven geweest waarmee ik het niet kon vinden, maar er is niemand op deze hele wereld aan wie ik een grotere hekel heb dan aan Courtney. Het is dan ook logisch dat daar af en toe wat over opduikt in de media."

Het succesvolle Nirvana moest er helaas mee stoppen toen na de geslaagde zelfmoordpoging van frontman Kurt Cobain zijn weduwe alle rechten in handen kreeg. De drummer besloot toen zijn eigen band maar op te richten, niet zonder succes.

Dave Grohl heeft regelmatig tegenover Courtney Love gestaan in de rechtzaal. Zo ging er een periode van drie jaar touwtrekken vooraf aan het verschijnen van de cd-box 'With the lights out'. Ondanks het tegenstribbelen van Love werd de box vorig jaar toch uitgebracht. De voormalige bandleden van Nirvana noemden Kurts weduwe destijds liefkozend een "irrationele, egoïstische, onhandelbare en onvoorspelbare prima donna die enkel uit eigenbelang handelt".

Grohl heeft ook laten weten dat nu hij vader is geworden, niet schroomt ballades te schrijven naast alleen maar rocknummers. "Violet is het licht aan het einde van mijn tunnel. Ik ben niet bang meer om bepaalde dingen te schrijven en dat komt voornamelijk door haar. Ik realiseer me dat het leven te kort is om bang te zijn voor een fucking pianoballade."


Ook Courtney kan flink tekeer gaan in haar nummers