Scheve schaatsenrijder Matthijs fel bekritiseerd

Het vrouwenblad Viva heeft zich de woede van Matthijs van Nieuwkerkfans op de hals gehaald. In het blad schilderen ze de presentator van 'De wereld draait door' af als een onbetrouwbare vreemdganger.

Op het mutsenforum van het blad reageren de fans woedend dat hun idool zo wordt afgebrand. Vooral de manier waarop is hen in het verkeerde keelgat geschoten. Het blad hemelt van Nieuwkerk eerst op, waarna hij wordt neergesabeld door anonieme ex-vriendinnen.

Zo zegt een ex-vriendin: "Het enige wat hem lijkt te interesseren, is zoveel mogelijk dames in zijn bed krijgen. Echt, als er een nieuwe stagière was, zagen we het alweer. Zijn vrouw kwam ook regelmatig op de redactie om te kijken wie het eventueel allemaal met hem deed. Onbegrijpelijk dat hij haar dat aandoet, zij is een hele leuke vrouw."

Een andere bedrogen vrouw haalt hem nog harder onderuit: "Hij is echt zo creepy. Hij liegt alles aan elkaar, over simpele dingen, maar ook over heavy dingen. Als je je vrouw, je minaressen en ook nog eens alle andere mensen om je heen voorliegt, moet je een keer door de mand vallen"

"Vrouwen waren er altijd al. Zelf doet hij daar heel zielig over. Tegen meerdere vrouwen zegt hij dat hij al heel lang getrouwd is en nog nooit zo verliefd is geweest. Ja, waarom tuinen vrouwen daar in? Ik weet het niet. Hij zegt wel vaker dat hij bij zijn vrouw weggaat, en ja, op een gegeven moment zwicht je dan", meldt een bij de Viva-redactie bekende schijfster.

Gelukkig zijn er ook nog positieve verhalen over de sympathieke presentator te lezen, al stammen de meeste verhalen af van collega's van Matthijs. Hij wordt 'aangenaam onaangepast' en 'een kinderlijk en jongensachtig watje met ballen' genoemd. "Matthijs is een aardige man, maar wil vooral zélf aardig gevonden worden." Maar even verderop wordt hij door dezelfde persoon weer keihard afgebrand met de woorden: "Eigenlijk is hij een lege huls. Het is alleen maar buitenkant."

Gelukkig scharen de meeste Viva-lezeressen zich nog oncondiotioneel achter van Nieuwkerk. Zo wil een lezeres 'gewoon rauwe sex' met de geluksvogel hebben.